Αστρολογική Εφημερία από 18 έως 21 Ιουνίου

Μαζί με τον Ερμή, ο Πλούτωνας ως
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογική Εφημερία από 18 έως 21 Ιουνίου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John Rizopoulos02JPEG


Δύσκολο αλλά και ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το τετραήμερο που ακολουθεί, αφού ο Άρης, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας είναι αποφασισμένοι να κινήσουν ...γη και ουρανό, προκειμένου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Επικοινωνία, ώρα μηδέν

Ο Ερμής παρά την μεγάλη ταχύτητα του (ξεπετάει τα ζώδια σε χρόνο dt) δείχνει αρχικά να είναι ο πιο «στριμωγμένος» από τους προσωπικούς δείκτες, κάτι που παραπέμπει σε μια πιο σύνθετη καθημερινότητα με απρόοπτα, τεχνικά προβλήματα αλλά και ξεχωριστές αναζητήσεις συνδυασμένες με ...μπόλικη διερεύνηση. Μετά το τετράγωνο του με τον Ουρανό, μια όψη που κάνει τις εκπλήξεις ...φαβορί, έρχεται η αντίθεση του με τον Πλούτωνα, η οποία απειλεί να κάνει το Σαββατοκύριακο λίγο πιο μελαγχολικό. Κάποιες εξελίξεις ή ειδήσεις δεν θα είναι και τόσο ευχάριστες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις και οι συμπεριφορές των κοντινών μας προσώπων ενδέχεται να δημιουργήσουν θέματα ή τουλάχιστον απορίες.

Παράλληλα βέβαια θα μας δοθεί η δυνατότητα να ανακαλύψουμε κρυφές πλευρές και «υπόγειες διαδρομές» διασαφηνίζοντας επαρκώς κάποιες λεπτομέρειες που έμεναν στο σκοτάδι.

Τα τέσσερα παρορμητικά ζώδια (Καρκίνοι, Ζυγοί, Κριοί και Αιγόκεροι) θα έχουν ίσως το πιο δύσκολο έργο αλλά και την ευκαιρία να υλοποιήσουν τολμηρά σχέδια και σκέψεις.

Αλλά και τα τέσσερα μεταβλητά (Δίδυμοι Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες) θα συμμετάσχουν εκούσια ή ακούσια στα δρώμενα του Σ/Κ, αφού εκτός από τις εκλείψεις που έχουν «κεντράρει» επάνω τους, τόσο ο Ουρανός, όσο και ο Πλούτωνας στην αστρική τους εκδοχή είναι ...καρφωμένοι στις 10-12 μοίρες του μεταβλητού σταυρού.

Η ...μαύρη Αφροδίτη

Μαζί με τον Ερμή, ο Πλούτωνας ως αστρικός «πιάνει» και την τροπική Αφροδίτη, σχηματίζοντας μια «κρυφή» αντίθεση ικανή να διεγείρει πάθη και επιθυμίες. Η σεξουαλική αναζήτηση και έκφραση είναι ίσως το πρώτο ζητούμενο αυτών των ημερών και προβλέπεται ...χαρά μεγάλη σε όσες και όσους μπορέσουν να ακολουθήσουν αυτήν την γραμμή. Βέβαια, όσον αφορά αμιγώς τα συναισθήματα ή όψη δεν είναι και ότι το καλύτερο, αφού συνδέεται άμεσα με στενοχώριες, καταθλιπτικές τάσεις και αφόρητες πιέσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να θυμόμαστε πως οι «απόλυτες» επιλογές έχουν και απόλυτο κόστος. Το αίτημα είναι πάντα η αναγέννηση και η επανεκκίνηση, έστω και αν καλούμαστε να περάσουμε «διά πυρός και σιδήρου», διαγράφοντας οτιδήποτε μας κρατά εγκλωβισμένους.

Ο Άρης στους Διδύμους

Η αλλαγή ζωδίου του Άρη είναι μάλλον το γεγονός της επόμενης εβδομάδας, όχι μόνον γιατί αλλάζει ο ρυθμός για όλα τα ζώδια αλλά και επειδή με την είσοδο του στους Διδύμους (την Τρίτη στις 5:50 τα ξημερώματα) συναντά ...αναπόφευκτα τον Ποσειδώνα.

Ένα τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη και τον Ποσειδώνα δεν είναι ποτέ μια εύκολη υπόθεση και το πρώτο που θα πρέπει να τονίσω είναι πως οφείλουμε να δείξουμε μεγαλύτερη προσοχή στην θάλασσα. Καλό είναι να έχουμε μαζί μας φαρμακείο για να αντιμετωπίσουμε τις επιθετικές διαθέσεις εντόμων, παρασίτων κλπ, ενώ θα πρέπει να ξεχάσουμε τις «μαγκιές», ιδιαίτερα αν δεν γνωρίζουμε καλά τον βυθό ή τα νερά. Και εννοείται πως δεν θα κολυμπήσουμε φαγωμένοι ή -ακόμη χειρότερα- πιωμένοι!

Οι τοξικές προσβολές, γενικότερα τα θέματα υγείας αλλά και οι κίνδυνοι που μπορεί να δημιουργηθούν από το επιθετικό υγρό στοιχείο (συμπεριλαμβάνονται και τα αέρια) είναι στο τοπ τεν των δύο πλανητών, ενώ πολύ συχνά η συμπεριφορά κάποιων γίνεται άκρως επιθετική, ύστερα από το ...νιοστό ποτηράκι.

Επιπλέον, με δεδομένη την «διαστροφή» της ενέργειας του Άρη, πολλά «παιχνίδια κατασκόπων» διαδραματίζονται στο παρασκήνιο και οι «πονηροί» της παρέας βρίσκουν την ευκαιρία να διαβάλλουν ή να «στήσουν» τα ανύποπτα θύματα τους. Οι διδακτικές ιστορίες του Βρούτου, του Εφιάλτη και των λοιπών ...συγγενών θα μας θυμίζουν πάντα τις δυσάρεστες πτυχές ενός «Ποσειδωνιασμένου» Άρη.

Αντίθετα, πολλές από τις «φανερές» πρωτοβουλίες είτε πέφτουν στο κενό, είτε γίνονται με λάθος στοιχεία και από αυτήν την άποψη δεν συμφέρει καθόλου να ξεκινήσουμε οτιδήποτε σημαντικό κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Ο χορός και οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις-δραστηριότητες είναι ίσως ότι το καλύτερο για να ...ταϊστεί ο Ποσειδώνας, ενώ το ίδιο δημιουργική μπορεί να αποδειχθεί η εντρύφηση μας στην ψυχολογία και η επαφή με το θείο στοιχείο που υπάρχει μέσα μας και γύρω μας. Σε καθαρά πρακτικό επίπεδο προηγούνται οι υδραυλικές εργασίες και η αντιμετώπιση των πάσης φύσεως ζιζανίων και ζωυφίων.

Τα μεταβλητά ζώδια είναι βέβαια εκείνα που καλούνται πρώτα να διαχειριστούν την «ενοχλητική» όσο και προωθητική ενέργεια του Άρη, τον οποίο θα φορτωθούν στην ...καμπούρα τους μέχρι τις 3 Αυγούστου. Για αυτό το θέμα όμως, όπως και για τις κοσμικές επιδράσεις του Άρη στους Διδύμους θα υπάρξει ειδικό αφιέρωμα-άρθρο την Τρίτη.

20_jun
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved