Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: 30 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου

Η «Ωραία» του ζωδιακού είναι η αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια των ημερών και μάλιστα δείχνει πρόθυμη να συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην συναισθηματική μας ανανέωση.

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: 30 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου

Ημέρες Αφροδίτης

Η «Ωραία» του ζωδιακού είναι η αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια των ημερών και μάλιστα δείχνει πρόθυμη να συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην συναισθηματική μας ανανέωση. Οι αφορμές που θα μας δώσει, θα μας επιτρέψουν να ξαναδούμε προσεκτικά τα default της προσωπικής μας ζωής, αλλάζοντας ρότα αλλά και... παρτενέρ, αν βέβαια χρειαστεί.

Κι αυτό δεν πρέπει να τρομάζει τους «τακτοποιημένους», αφού είναι γνωστό πως οι κρίσεις προκύπτουν από αιτίες και όχι από αφορμές. Ο Ουρανός και ο Πλούτωνας που σε αυτή τη φάση συντροφεύουν την Αφροδίτη είναι επιφορτισμένοι με το να δοκιμάζουν την αλήθεια κάθε σχέσης, έστω κι αν σε κάποιες περιπτώσεις λειτουργούν με την... βαρβαρότητα του τυφώνα «Σάντι»!

Ο δρόμος μας είναι «στρωμένος» με συναισθηματικές θύελλες, φουσκοθαλασσιές, ζήλειες ή εκρήξεις ανεξαρτησίας αλλά και την ευχάριστη έκπληξη που προκαλεί μια ζεστή αγκαλιά, που όμοια της δεν γνωρίσαμε ποτέ. Ανάλογα ξαφνιάσματα μπορεί να μας προκαλέσουν αναπάντεχες γνωριμίες αλλά και δικές μας συμπεριφορές που παραπέμπουν στο «ποτέ μην ξαναπείς ποτέ».

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά...

Life style... ορεκτικό!

Την Τετάρτη, η Αφροδίτη εγκαινιάζει τις όψεις της σχηματίζοντας ένα τετράγωνο με τη Δήμητρα.

Η όψη ενθαρρύνει το... ξεπόρτισμα και τις κοινωνικές εκδηλώσεις κάθε είδους, στα πλαίσια μιας μάλλον ανάλαφρης καθημερινότητας, διανθισμένης με αγορές, κουτσομπολιά και αισθητικές προτάσεις. Μέσα σε όλα τα άλλα βέβαια, δεν θα λείψουν και οι γνωριμίες με πρόσωπα που διακρίνονται κυρίως για το σκέρτσο και τη γοητεία τους, χωρίς να διεκδικούν τις δάφνες μιας «βαριάς» σε νόημα παρουσίας. Οι παιχνιδιάρικες «γατούλες» προπορεύονται κατά πολύ των Βικτωριανών ομολόγων τους. Όσο για τους άνδρες της κατηγορίας, είναι εκείνοι οι γνωστοί «αρρενωποί με το θεληματικό πηγούνι», που κρύβουν μέσα τους την ευαισθησία ενός μικρού παιδιού!

Τα τέσσερα παρορμητικά ζώδια (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) διεκδικούν επί ίσοις όροις το δικαίωμα μιας ζωής που θυμίζει «Άρλεκιν» ή μια ανάλαφρη αισθηματική κομεντί.

Μαζί τους μια μερίδα των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες), όσες και όσοι δηλαδή έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 9η μοίρα του ζωδίου τους.

Κρίση ανεξαρτησίας

Την Πέμπτη, η Αφροδίτη μπολιάζεται με την ενέργεια του Ουρανού, ο οποίος αναλαμβάνει να οδηγήσει τις αισθήσεις και τις προτιμήσεις μας στο πολυκατάστημα της διαφορετικότητας. Η πρωτοτυπία και η έλξη των αντιθέτων είναι οι βασικές σφραγίδες που βρίσκουμε στην ούγια των συναισθημάτων μας, που μας προκαλούν να μπούμε σε πρωτόγνωρες διαδικασίες.

Πεποιθήσεις, βεβαιότητες και καθεστώτα σχέσεων καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος κι εμείς στεκόμαστε συχνά αμήχανοι μπροστά στην χωροχρονική πύλη του παραδόξου που ανοίγεται μπροστά μας. Ένας ανάποδος κόσμος μας γνέφει, αντικαθιστώντας σε χρόνο dt τη λύπη με τη χαρά, το αδιέξοδο μας με ένα φωτεινό μονοπάτι αλλά και τη γιορτή μας σε πεδίο μάχης.

Το άσπρο γίνεται μαύρο αλλά και το μαύρο άσπρο.

Ο Ουρανός ως φορέας της αλλαγής αρέσκεται να ανατρέπει αυτό που παραλαμβάνει ή συναντά, ανεξάρτητα με το αν αυτό φέρει τη σφραγίδα του «συντηρητικού» ή του «προοδευτικού». Ο ίδιος παίρνει την απέναντι θέση, ανάλογα με την περίσταση. Και παρότι δεν έχει ηθικές αρχές (παρά μόνον την αλήθεια ως άλλοθι) τις δημιουργεί όταν πρόκειται να... ποδοπατήσει αυτές των άλλων. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του, αυτή είναι η αλήθεια του κι ας μην απορήσουμε αν κάποιος εκπρόσωπος του εισάγει στην καθημερινότητα μας τα «καινά δαιμόνια» του.

Η σφραγίδα του μοιραίου

Βέβαια, από κοντά παρακολουθεί τα τεκταινόμενα και ο Πλούτωνας, πρόθυμος κι αυτός να προσθέσει το δικό του λιθαράκι στις εξελίξεις.

Έχω ξαναγράψει ότι όσον αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις η παράλληλη επιρροή των δύο «μεγάλων» στην εξελιγμένη εκδοχή της μπορεί να πάρει τη μορφή του «σε θέλω παθιασμένα αλλά έχεις την ελευθερία να πράξεις ότι επιθυμείς».

Ατυχώς όμως, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι δυό τους δεν τα βρίσκουν (μέσα μας) με αποτέλεσμα την σύγκρουση-διαδοχή των καταστάσεων που εκπροσωπεί ο καθένας. Η μοίρα και η ελεύθερη βούληση είναι δύο πανάρχαιες αντιμέτωπες στο πεδίο της ύπαρξης μας, που κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν θέλει και πολύ για να μετατραπεί σε σκηνικό αρχαίας τραγωδίας.

Αντινομίες, πάθη, αγνά αισθήματα και συμφέροντα στροβιλίζονται σε έναν χορό που κρατάει από τότε που η Ανθρωπότητα πάτησε στην εφηβεία της και κρατά τον homo sapiens μετέωρο ανάμεσα στο μεγαλείο και την αισχύνη.

Έτσι η εν δυνάμει σύνθεση της ανεξαρτησίας με το «απόλυτο δόσιμο» καταλήγει να γίνεται μια μάχη χαμηλών ενστίκτων, όπου οι «σκιές» του καθενός μας προσπαθούν να επιβληθούν στις «σκιές» του άλλου. Η παθολογική ζήλεια και τα παιχνίδια ελέγχου έρχονται αντιμέτωπα με τον φόβο της δέσμευσης και τα πειράματα που καταστρατηγούν κάθε έννοια ηθικής. Και βέβαια εδώ δεν υπάρχουν νικητές παρά μόνον χαμένοι...

Το προς τα που θα κλίνει η πλάστιγγα σε αυτήν την πρόκληση για το συναίσθημα και τη λογική μας, είναι κάτι που στην τελική του έκφανση εξαρτάται από εμάς. Κάθε ανάλογη σύγκρουση είναι μια καλή ευκαιρία να πετάξουμε από πάνω μας, ότι μας κρατάει δέσμιους σε μια πραγματικότητα που δεν είναι δική μας. Κι αν οι άλλοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τις εμμονές τους, τότε... χάρισμα τους!

Όσον αφορά τα ζώδια που καλούνται πρώτα να δοκιμαστούν μπροστά στους κοσμικούς κριτές, είναι και πάλι τα τέσσερα παρορμητικά (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα οκτώ βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Μάλιστα μια ειδική κατηγορία των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες), αυτή τη φορά όσες ή όσοι έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 12η μοίρα του ζωδίου τους, ανήκουν επίσης στην βασική «ομάδα κρούσης», που θα επιχειρήσει να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα μιας ποιοτικής «στροφής», αναβαθμίζοντας συνολικά τις ψυχικές προδιαγραφές αλλά και την ποιότητα της ζωής τους.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved