Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 12 έως 14 Μαΐου

Για τους «Κρόνιους» οι «ημέρες Δία» δεν κρύβουν παρά μόνον αυτό που υποψιάζονται και οι ίδιοι: Παγίδες!

Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 12 έως 14 Μαΐου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Να λοιπόν που έφτασε και η ώρα του Δία. Ένα χρόνο και κάτι περίμενε ο «χοντρός» την σύνοδο του με τον Ήλιο, μια όψη που υπόσχεται πλούτη, ευμάρεια και πάνω απ' όλα εύκολες λύσεις. Το θέμα βέβαια είναι σε ποιούς. Σε όλους, ή σε ...όλους τους άλλους, όπως λέει η γνωστή διαφήμιση;

Κατ' αρχάς είναι δεδομένο πως οι απανταχού «πιστοί» του, όσες και όσοι δηλαδή στοχεύουν πάνω απ' όλα στην βολή τους, έχουν για μια ακόμη φορά τη δυνατότητα να πετύχουν πολλά ακόμη κι αν δεν τα αξίζουν. Ο «ευεργέτης» πλανήτης δεν ήταν ποτέ υπέρ της ποιότητας ή των στενωπών και πάντα γελά όταν ακούει τις γνωστές ηθικοπλαστικές ιστορίες περί «πλατιάς λεωφόρου που οδηγεί στην καταστροφή». Αυτές τις ιστορίες που είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των «Κρόνιων»!

Για τον Δία ο δρόμος δεν μπορεί να μην είναι φαρδύς, φωτισμένος και χωρίς σκοτούρες, με μαγαζιά που προσφέρουν -ενίοτε χαρίζουν- τα πάντα. Αυτός είναι ο κόσμος του και το θέμα είναι τελικά ποιοί είναι διατεθειμένοι να τον ζήσουν και ποιοί αντιθέτως κλείνουν τα μάτια και στρίβουν εσπευσμένως στο πρώτο στενό, μήπως και συναντήσουν τον ...Κρόνο τους.

Διότι όπως έχω επισημάνει επανειλημμένα, η άρνηση των τελευταίων να ενταχθούν στο «σύστημα Δία» τους φέρνει σε μειονεκτική θέση κάθε φορά που ο πλανήτης παίρνει την εξουσία στους ουρανούς. Βλέποντας με «μισό μάτι» τις εύκολες συνταγές που σερβίρονται ολόγυρα τους, βιώνουν συνάμα την κατακόρυφη άνοδο των «φελλών», σύμφωνα βέβαια με το δικό τους κριτήριο, κάτι που συνήθως συμβαίνει σε βάρος τους. Άλλοι πασχίζουν κι άλλοι εισπράττουν τα μπόνους. Άλλοι παίρνουν τις ευθύνες κι άλλοι διασκεδάζουν πατώντας πάνω στην αίσθηση καθήκοντος των πρώτων.

Για τους «Κρόνιους» λοιπόν, οι «ημέρες Δία» δεν κρύβουν παρά μόνον αυτό που υποψιάζονται και οι ίδιοι: Παγίδες!

Έτσι στην προτροπή «φάε πίε και ευφραίνου» αντιπαραθέτουν αρνήσεις με ηθικά ερείσματα και φυσικά κάνουν πολύ καλά, αφού αν ενδώσουν στις επιταγές του Δία, θα είναι οι πρώτοι που θα επωμιστούν τα βάρη της ανευθυνότητας των άλλων και θα κατηγορηθούν για εγκατάλειψη θέσης ή ανεπάρκεια από εκείνους που ουδεμία σχέση είχαν ουδέποτε με το θέμα.

Η ζωή είναι ένας καθρέφτης της ψυχής μας και σημασία δεν έχουν τόσο τα όσα συμβαίνουν αλλά κυρίως το πως τα αντιλαμβανόμαστε.

Ο καθείς εφ ω ετάχθη λοιπόν και είναι βέβαιο πως σε κάθε προσωπικό «χωράφι» η συγκομιδή των καρπών γίνεται σε διαφορετική εποχή.

Οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι καλούνται πρώτοι να ανταποκριθούν στο νεύμα του Δία, είτε πρόκειται για μια λαμπρή ευκαιρία, είτε για τις Σειρήνες που ηχούν δελεαστικά. Μαζί τους και οι «ακρίτες» των παρορμητικών (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι) εκείνοι δηλαδή που έχουν τα γενέθλια τους στις τελευταίες μοίρες (ημέρες) των ζωδίων τους.

Όσο για τους υπόλοιπους, πολλά εξαρτώνται από τις προδιαγραφές του γενέθλιου χάρτη τους και κυρίως από το πως «αντιλαμβάνονται» την ενέργεια του Δία. Η εμπειρία εδώ είναι πολύτιμος οδηγός, αφού ο καθένας μας έχει μια ουσιαστική αίσθηση για το αν «του πάνε» περισσότερο οι τυχερές λύσεις του Δία ή αντίθετα είναι ταγμένος στο «πρόγραμμα δικαίωσης» του Κρόνου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved