Πλούτωνας στον Υδροχόο: Τέσσερα ζώδια θα αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους

Θα μείνει στον Υδροχόο σχεδόν 19 χρόνια

Πλούτωνας στον Υδροχόο: Τέσσερα ζώδια θα αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους

Ο Πλούτωνας, ο πλανήτης του απόλυτου, του τέλους και της αρχής, της δημιουργίας και της καταστροφής, στις 23/3, 14:23, περνάει στον Υδροχόο, όπου, σε πρώτη φάση, θα παραμείνει μέχρι τις 11/6, θα γυρίσει ανάδρομος, ορθόδρομος, πάλι ανάδρομος και θα επιστρέψει για να μείνει στο ζώδιο στις 19/11/2024.

Ένας πλανήτης με τέτοια δυναμική είναι λογικό να αλλάξει ριζικά τις ζωές κάποιων ζωδίων, όχι όμως απρόσμενα, καθώς θα "σκάβει" σε βάθος για αρκετό καιρό, έτσι ώστε να αναδείξει τη ρίζα των προβλημάτων, των παθογενειών και των εξαρτήσεων που θα πρέπει να χτυπηθούν. Όπως είναι γνωστό, ορισμένες φορές πρέπει να πιάσεις πάτο για να σηκωθείς και να καείς για να αναγεννηθείς μέσα από τις στάχτες σου, σαν άλλος Φοίνικας και τα παρακάτω ζώδια θα κάνουν ακριβώς αυτό ή οφείλουν να το κάνουν, καθ' όλη τη διάρκεια της πολύχρονης παραμονής του!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το σκοτάδι θα σε καλύψει και ενδεχομένως σε αρκετές περιπτώσεις να τα βλέπεις όλα μαύρα κι άραχνα, αλλά μπορούμε να σου εγγυηθούμε ότι αυτό είναι το πρώτο σκέλος, αφού, σιγά-σιγά, θα προσπαθήσεις να δεις τι καλό μπορεί να βγάλεις, από όλη αυτή την έρευνα σε βάθος και των κρυφών πλευρών που θα ανακαλύψεις, κυρίως στο κομμάτι της προσωπικής σου ζωής. Σταδιακά, θα γίνεις ένας άλλος άνθρωπος, που θα θέλει να ξεφορτωθεί παθογένειες, πρόσωπα και καταστάσεις, που τον εμποδίζουν ακόμα και να ζήσει όπως θέλει. Αρκετές φορές θα δείξεις δυναμισμό, αποφασιστικότητα και δε θα λες λόγια του αέρα, θα γίνεις απόλυτος, δε θα αρκεστείς στα λίγα ή τα μέτρια, οπότε, θα χρησιμοποιήσεις μέσα και τακτικές για να κάνεις τις θεωρίες σου και τις βαθύτερες επιθυμίες σου πράξη, με όποιο κόστο έχει αυτό για τους άλλους. Αλλά... μεγάλα παιδιά είναι, ας πρόσεχαν...

ΛΕΩΝ ♌

Δε σου έφτανε ο Ουρανός στον Ταύρο κι ο Κρόνος απέναντί σου, τώρα έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα, ο Πλούτωνας για να γίνεις... Αν και θα "κάτσει" λίγο στον 7ο οίκο σου, σε αυτή τη φάση, αυτό δε σημαίνει ότι εσύ που είσαι γεννημένος αρχές του ζωδίου σου δε θα νιώσεις να σε πιάνει ένα σφύξιμο και μια απαισιοδοξία, να θαμπώνει η λάμψη σου και να μη βλέπεις φως στο τούνελ των σχέσεών σου. Ωστόσο, να σου υπενθυμίσουμε ότι τόσο καιρό, τα μηνύματα που λάμβανες ήταν αρνητικά, οπότε τώρα θα καταλάβεις γιατί κάποια θέματα δεν λύνονταν, παρά μόνο προσωρινά. Ίσως δεν ήθελες να ήσουν αυτός που θα έβγαζε το φίδι από την τρύπα, να λερώσεις τα καταπληκτικά ρουχαλάκια σου ή να καταλάβεις ότι σε πολλές περιπτώσεις η οριστική ρήξη είναι μονόδρομος, όσο κι αν σε πονάει ή ο εγωισμός σου δε σε αφήνει να αποδεχτείς την ήττα σου. Πρόσωπα και καταστάσεις που είναι μισοπεθαμένα και σε τραβάνε πίσω, πρέπει να αποσυνδεθούν απο τα μηχανήματα κι όσο τα κρατάς θα υποφέρεις και τίποτα δε θα κάνεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Εσύ, πάλι, θα έχεις σχεδόν ένα 3μηνο στη διάθεσή σου για να πάρεις μια γεύση για το τι πρόκειται να επακολουθήσει στα επαγγελματικά σου και καλό θα ήταν να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για να καταλάβεις τι πάει στραβά και να κάνεις τις τομές σου ή να πάρεις τις αποφάσεις σου, όσο σκληρές κι αν είναι. Ναι, έχεις περάσει διάφορα 2,5 χρόνια, έχεις ζοριστεί, έχεις καταπιεστεί, έφαγες στη μάπα καταστάσεις και πρόσωπα που μπορεί να μην σου άρεσαν, ίσως και να κατέληξες σε μια δουλειά από ανάγκη, όχι γιατί την ευχαριστιόσουν, όμως τώρα το πράγμα αλλάζει. Αν έχεις φτάσει πάτο και κάθεσαι εκεί, ήρθε η ώρα να ξαναβγεις στην επιφάνεια και να τα κάνεις όλα όπα. Φτάνει με τους συμβιβασμούς, φτάνει και με το φόβο ότι θα ξεμείνεις ή θα εξαφανιστείς από τον χάρτη. Βγάλε στον τάκο ανταγωνιστές και αντιπάλους, ακόμα και από τον ίδιο τον χώρο σου (πάντοτε υπάρχουν) και ξεκίνα την αντίστροφη μέτρηση. Μπορεί να... καταρρεύσει και η δουλειά, από μόνη της, λόγω κακοδιαχείρισης, έλλειψης κεφαλαίου ή άλλων εναντίον της ενεργειών, να βάλει λουκέτο, να υποβαθμιστείς ή να απολυθείς, οπότε κι εκεί, αντί να τα βάψεις μαύρα, σκέψου ότι μάλλον είναι η ευκαιρία σου για να ξεκινήσεις κάτι δικό σου, από το 0.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ♏

Για σένα Σκορπιέ, που ο Πλούτωνας είναι ο κυβερνήτης σου, τα πράγματα έχουν πολύ μεγάλη βαρύτητα. Μπορείς όμως, λόγω γνωριμίας, να καταλάβεις πού το πάει και τι ζητάει από σένα. Το να κάνεις βουτιά στα άδυτα και να ανακαλύπτεις μυστικά και κρυφές πτυχές σου, που δεν ήξερες καν ότι υπήρχαν είναι εύκολο. Επίσης, εύκολο το να καταστρώνεις σχέδια "εξόντωσης" του αντιπάλου, εκδίκησης και στρατηγικές. Τι γίνεται όμως, όταν ο "άλλος" είναι δικός σου άνθρωπος, της οικογένειας, ας πούμε; Εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν απότομα. Πώς να τα βάλεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, που ενδεχομένως να διαπίστωσες ότι, πατώντας στο συναίσθημά σου και την αδυναμία που τους είχες, σε χρησιμοποίησαν, λειτούργησαν προς όφελός τους, σε ζημίωσαν ή σε "πούλησαν"; Τι γίνεται, όταν μαθαίνεις ότι τα έχουν κάνει πλακάκια, για να σε πετάξουν σαν την τρίχα από το ζυμάρι κι ενώ τράβηξες τόσα ζόρια, σου δίνουν μόνο την ευχή τους; Εδώ σε θέλουμε... Τραβάς Χ, αποχωρώντας οριστικά και κόβεις κάθε επαφή, χωρίς να σε νοιάζει τι και πώς θα καταλήξουν, νεκρώνοντας κάθε αίσθημα; Πριν λοιπόν φτάσεις σε αυτό το σημείο, ψάξε καλά το τι παίζει και πάρε τα μέτρα σου. Έχε, επίσης, στο νου σου ότι δεν αποκλείεται να χάσεις κάποιον/α που είχε θέματα υγείας, ένα ακίνητο ή άλλο περιουσιακό στοιχείο, που με κόπους και βάσανα προσπαθούσες να κρατήσεις. Μήπως όμως πρέπει να το αφήσεις να πάει στην ευχή, γιατί πάνω από όλους και όλα σημασία έχει εσύ και οι δικοί σου να είστε καλά και όχι τα τούβλα και τα μπετά;

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τόσα χρόνια Πλούτωνα (από το 2008 στο ζώδιό σου) ε, όσο να πεις έχεις κάνει τη θυτία σου και ξέρεις πάνω-κάτω τι γίνεται. Έχεις περάσει από σαράντα κύμματα, έχεις γίνεις -κατά περιπτώσεις- σκληρός, αδυσώπητος, απόλυτος, ασυμβίβαστος, τα έχεις βάλει με θεούς και δαίμονες, έχεις χάσει ανθρώπους, αισιοδοξία, αλλά κάτω δεν το έβαλες. Εκεί... Προσπαθείς με νύχια και με δόντια να ξεπεράσεις, ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό και να ξαναβγείς στο φως. Ε, κάτι ανάλογο ήρθε η ώρα να κάνεις και στα οικονομικά και τα ερωτικά σου. Ίσως, ως παλιά καραβάνα, διαπιστώσεις αυτό που ο Σκορπιός μπορεί να αργήσει λίγο: ότι το χρήμα και η εξουσία δεν είναι το παν.Το παν είναι να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου, να κάνεις αυτό που σου αρέσει και επιθυμείς διακαώς και να κόψεις πόδια σε όποιον/α σε εμποδίζει να ευχαριστηθείς τις μικρές χαρές της ζωής. Δεν είπαμε, ωστόσο,να είσαι και υπεράνω και να χαρίζεις ό,τι δικαιούσαι ή να μην διεκδικείς ό,τι σου αξίζει, απλά να μην μείνεις μόνο εκεί. Άσε που, αν παραμείνεις αποφασισμένος για όλα, ίσως λύσεις το οικονομικό σου πρόβλημα για πάντα.

ΖΥΓΟΣ

Κι εσύ πρέπει να σκληρύνεις και να αφήσεις τα "όχι, δε νομίζω", "εντάξει, τι να κάνουμε;" "δεν πειράζει, καλή καρδιά" και τέτοια ευγενικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον ερωτικό σου τομέα. Αφού θέλεις κάτι, αφού έχεις συγκεκριμένες ανάγκες, άσε τη διπλωματία και το σαβουάρ βιβρ κατά μέρος και γίνε πιο "παλιόπαιδο". Δεν μου δίνεις αυτό που ζητάω; Δε σε χρειάζομαι στη ζωή μου! Ή έτσι ή καθόλου, ή τα πάντα ή τίποτα. Έτσι πρέπει να κινηθείς. Και μαζί και χώρια, και να περνάμε καλά και κλάιν μάιν, όχι. Κι αν τα προηγούμενα χρόνια έκανες τα πικρά γλυκά και συμβιβαζόσουν για να μην είσαι μόνος, ακόμα και με άτομα που δεν άξιζαν καν τον χρόνο και την προσοχή σου και στο τέλος την έκαναν κιόλας, αφήνοντάς σου με την πίκρα και την απογοήτευση, τώρα, θα πρέπει να φέρεις τούμπα το πλεχτό. Εσύ κάνεις παιχνίδι, εσύ μοιράζεις τα φύλλα της τράπουλας και για να κερδίσεις, θα χρειαστεί να βάλεις όσα μέσα διαθέτεις και να μη δεχτείς ψίχουλα. Ένας έρωτας μοιραίος, παθιασμένος, που θα κρατήσει για πολύ είναι επίσης πιθανός κι εκεί θα δεις πώς θα μεταμορφωθείς και μέχρι πού μπορείς να φτάσεις για να τον κρατήσεις για πάντα κοντά σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ♋

Ο Πλούτωνας από σένα απαιτεί να γίνεις killer και να πάρεις ό,τι επιθυμείς ή να κάνεις ό,τι απαιτείται για να κλείσεις δια παντός θέματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά και τις υποχρεώσεις σου προς τρίτους. Το "καλό παιδί και άξιο παλικάρι" που εισέπραττε σφαλιάρες ήδη θα πρέπει να έχει πεθάνει μέσα σου κι αν όχι, θα πρέπει να το σκοτώσεις εσύ, όχι μόνο για να επιβιώσεις σε αυτόν τον κόσμο, αλλά για να αποκτήσεις δύναμη και να μην γίνονται τα συναισθήματά σου αντικείμενο εκμετάλλευσης. Αν δε θέλεις να πονάς και να υποφέρεις από ό,τι σου έκαναν, πρέπει να πάρεις εσύ τον ρόλο του θύτη και να κοιτάξεις την πάρτη σου. Ημίμετρα δε χωρούν και ούτε πισωγυρίσματα. Ό,τι έφυγε, έφυγε και πάει, ό,τι έσβησε, σημαίνει ότι δεν είχε πια λόγω ύπαρξης. Αυτά όλα στα λέμε και για τα ερωτικοσεξουαλικά σου. Αναβίωση του πάθους ή ενός έρωτα μην περιμένεις. Και για να το πούμε χύμα, ακόμα και αν επιστρέψει κάποιος/α πρώην και σου ζητήσει να επαναλάβετε το εργάκι, θα πρέπει να τον/ην στείλεις από εκεί που ήρθε, αμέσως και χωρίς πόνο καρδιάς. Διαγραφή οριστική από τη ζωή σου, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρεις να αναγεννηθείς και να ανέβεις ψηλότερα. Σε περίπτωση νέου ειδυλλίου, κόψε πόδια, βάλε όρους, διεκδίκησε την αποκλειστικότητα και μην παραχωρείς σπιθαμή δικού σου εδάφους γιατί δε θα αναγνωριστεί και εκεί που σου χρώσταγαν, θα σου πάρουν και το βόδι. Καλύτερα μόνος, παρά με κακιά παρέα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved