Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 26° 39' 56" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 20° 39' 45" ΖΥΓΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 19° 46' 53" ΖΥΓΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 14° 15' 05" ΛΕΩΝ
ΑΡΗΣ - 27° 30' 53" ΚΡΙΟΣ R
ΔΙΑΣ - 17° 28' 01" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 25° 25' 13" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 10° 13' 03" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 19° 20' 43" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 22° 32' 37" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 24° 12' 58" ΔΙΔΥΜΟΙ R

Θα κερδίσει η Ευρώπη το κύπελλο γκολφ;

Όταν ετέθη η ερώτηση, κάτοχος του Κυπέλλου ήταν ήδη η Ευρώπη που είχε ανακηρυχθεί νικήτρια στις αναμετρήσεις του

Θα κερδίσει η Ευρώπη το κύπελλο γκολφ;

Αυτός ο ωριαίος χάρτης είχε ερμηνευRyder_Cup_trophy2bτεί πριν τέσσερα χρόνια και αφορά στη νικήτρια ομάδα ενός διαγωνισμού γκολφ, ο οποίος πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια μεταξύ των κορυφαίων παικτών της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Δημοσιεύεται λοιπόν εδώ, προκειμένου να μεταφερθεί ενδεικτικά ο τρόπος σκέψης που πρέπει να ακολουθείται σε παρόμοιους χάρτες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ωριαία Ερώτηση

14/09/2006 – 04:53 π.μ.

03W20, 50Ν38 (GMT)

 

 RYDER_CUP_2006

RYDERCUP

 

Σε τέτοιου τύπου ερωτήσεις, βασική προϋπόθεση για τον ερμηνευτή είναι να γνωρίζει το ιστορικό του θέματος, στο οποίο αναφέρεται ο ερωτών. Έτσι λοιπόν, όταν ετέθη η ερώτηση, κάτοχος του Κυπέλλου ήταν ήδη η Ευρώπη που είχε ανακηρυχθεί νικήτρια στις αναμετρήσεις του 2002 και του 2004. Ο ερωτών ενδιαφερόταν για την Ευρώπη και επιθυμούσε νίκη υπέρ της.

 

Η ερώτηση είχε ώς εξής:

 

"Θα κερδίσει η Ευρώπη την Αμερική στο διαγωνισμό γκολφ 2006;"

 

RYDER_CUP1Έτσι ακριβώς διατυπώθηκε από τα χείλη του ερωτώντα. Στην ατμόσφαιρα όμως επλανάτο πολύ έντονα η λέξη ξανά, όπως, άλλωστε παραδέχτηκε και ο ίδιος αργότερα. Ενδιαφερόταν, δηλαδή, όχι απλά για τη νίκη, αλλά και για την διατήρηση του τίτλου.

 

Ο ερωτών και η Ευρώπη, που είναι ήδη κάτοχος του Κυπέλλου, αντιπροσωπεύονται από τον 1ο οίκο. Η ακμή του πρώτου οίκου βρίσκεται στην 10η μοίρα της Παρθένου με κυβερνήτη τον Ερμή. Επικυρίαρχος του 1ου οίκου είναι πάλι ο Ερμής.

Ο διεκδικητής του τίτλου, οι αντίπαλοι, η Αμερική, αντιπροσωπεύεται από τον 7ο οίκο. Η ακμή του 7ου οίκου βρίσκεται στην 10η μοίρα των Ιχθύων με κυβερνήτη και επικυρίαρχο τον Δία.

 

 

 

Έχουμε λοιπόν:

Ερμής= Ευρώπη, που είναι ήδη κάτοχος του Κυπέλλου

Δίας= Αμερική, που διεκδικεί τον τίτλο και το Κύπελλο.

Πάμε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι δύο σημειοδότες, ο Ερμής και ο Δίας.

 

Ο Ερμής (Ευρώπη) είναι γρήγορος, με αξιοσημείωτη θεμελειώδη δύναμη, αφού βρίσκεται στην δική του τριπλότητα, δεν καίγεται, αφού βρίσκεται σε άλλο ζώδιο από αυτό του Ηλίου, και είναι τοποθετημένος στον διάδοχο 2ο οίκο του ωροσκοπίου.

 

Ο Δίας (Αμερική) είναι και αυτός γρήγορος, αλλά περιπλανώμενος, στερείται δηλαδή θεμελιωδών δυνάμεων. Είναι άσχημα τοποθετημένος στον κατιόντα 3ο οίκο και μάλιστα εμπεριεχόμενος, αφού δεν βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με αυτό της ακμής της 3ου, με συνέπεια η καταστασή του να αδυνατίζει ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, ο Δίας σχηματίζει σύνοδο ιδιομοιρίας με τον δυσμενή απλανή South Scale (Alpha Librae) που θεωρείται ο αστέρας των απωλειών και των δυσάρεστων ειδήσεων.

 

 

Συγκρίνοντας τους δύο αντιπάλους παρατηρούμε ότι μέχρι στιγμής υπερέχει καθαρά ο Ερμής (Ευρώπη). Η υπεροχή όμως αυτή ενισχύεται σημαντικά και με πολλές άλλες ενδείξεις όπως θα δούμε και από την περαιτέρω εξέταση του χάρτη.

 

 

Εξετάζοντας τον πίνακα των θεμελιωδών δυνάμεων παρατηρούμε:

- Ο Ερμής έχει αμοιβαία υποδοχή από ζώδιο και μεικτή υποδοχή από ζώδιο και έξαρση με την ευνοϊκή Αφροδίτη.

- Η ανατολικά του Ηλίου και προπορευόμενη Αφροδίτη μπορεί να βρίσκεται σε πτώση, αλλά έχει θεμελιώδη δύναμη από όρια, είναι γρήγορη και διαθέτει τη μεγαλύτερη συμπτωματική δύναμη, αφού βρίσκεται γωνιακή, ακριβώς πάνω στην ακμή του 1ου οίκου που αντιπροσωπεύει την Ευρώπη.

 

Επίσης έχουμε:

- Κυβερνήτης του 1ου οίκου Ευρώπη = Ερμής

- Κυβερνήτης του 10ου οίκου της δόξας αλλά και του κυπέλου = Ερμής

- Κυβερνήτης της Σελήνης που είναι τοποθετημένη στον 10ο οίκο = Ερμής

- Κυβερνήτης αυτού του Ερμή είναι η ευνοική Αφροδίτη που είναι "έξυπνα" τοποθετημένη πάνω στην ακμή του 1ου οίκου (Ευρώπη).

 

- Αμοιβαία υποδοχή από ζώδιο Ερμή-Αφροδίτης.

- Μεικτή υποδοχή από ζώδιο και έξαρση Ερμή-Αφροδίτης.

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, την άνετη υπεροχή του Ερμή έως τώρα.

 

Άλλες συνθήκες μέσα στο χάρτη που προϊδεάζουν για νίκη της Ευρώπης:

 

- Αν εξετάσουμε και τις θεμελειώδεις δυνάμεις του Ωροσκόπου, παρατηρούμε ότι βρίσκεται στο ζώδιο και στην έξαρση του Ερμή, στην τριπλότητα της Σελήνης, στα όρια και στο πρόσωπο της Αφροδίτης.

 

- Η Σελήνη μπορεί να μην έχει η ίδια θεμελειώδεις δυνάμεις, αφού είναι περιπλανώμενη, αυξάνει όμως την δύναμή της σημαντικά, αποκτώντας συμπτωματικές δυνάμεις: τη βρίσκουμε γωνιακή να μεσουρανεί στον 10ο. Εξουσιάζεται από τον Ερμή που κυβερνάει τον 10ο οίκο (της δόξας και του κυπέλου) και βρίσκεται στην τριπλότητά του (βλ. πίνακα).

 

- Στον χάρτη βλέπουμε τον Ερμή να σχηματίζει στενή όψη συνόδου με τον Άρη. Ας θυμηθούμε ότι στην αθλητική αστρολογία ένας σημαντικός κανόνας μάς συμβουλεύει ότι όποιος έχει τον Άρη με το μέρος του, αυτός κερδίζει.

 

- Ο Άρης σχηματίζει επίσης όψη συνόδου με την αντισκιά του Βόρειου Δεσμού.

 

RYDER_CUP2Το θέαμα γενικά και το πως παρουσιάζεται και το αντιλαμβάνεται ή το εισπράττει το κοινό αντιπροσωπεύεται από τον 5ο οίκο. Η ακμή του 5ου οίκου είναι στην 16η  μοίρα του Αιγόκερω με κυβερνήτη τον Κρόνο. Ο Κρόνος είναι ο αποδέκτης του φωτός της Σελήνης, αφού η Σελήνη, το πιο γρήγορα κινούμενο σώμα, που αντιπροσωπεύει την ροή της ενέργειας και το κοινό που παρακολουθεί την αναμέτρηση, σχηματίζει φθίνον εξάγωνο προς τον Κρόνο (θέαμα). Από την άλλη, η Σελήνη είναι στο ζώδιο και στην τριπλότητα του Ερμή και ο Ερμής στο πρόσωπο της Σελήνης.

 

Ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού από το θέαμα;

  •         Θέαμα = 5ος οίκος
  •         Κυβερνήτης του 5ου οίκου = Κρόνος
  •         Ο Κρόνος συλλέγει το φως Σελήνης = κοινό
  •          Η Σελήνη εξουσιάζεται από τον Ερμή = Ευρώπη

 

Ευνόητο λοιπόν το συμπέρασμα: Η Ευρώπη, εκτός από τις εντυπώσεις, κέρδισε την Αμερική και κατέκτησε το πολυπόθητο κύπελο ακόμα μια φορά.

 

 

 

Σχολιάστε

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

©2011-2020 Astrology.gr - All rights reserved