Η Βρετανία ξεπερνά τις τάσεις διχασμού της κοινωνίας και δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα
Την ώρα που στη χώρα μας έχουν γίνει εντονότερες από ποτέ οι αντιδράσεις στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, αναφορικά με τα «προνόμια» των εμβολιασμένων και τα «μπλόκα» στους ανεμβολίαστους, στη Βρετανία έχουν βρει τη «φόρμουλα» για να αποφύγουν τον κοινωνικό διχασμό και την αναταραχή.
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη δημιουργία χώρων που θα χωρίζονται σε αμιγείς και μεικτούς, ήτοι μόνο για εμβολιασμένους στην πρώτη περίπτωση και για όλους στη δεύτερη περίπτωση, συνοδεύτηκαν από την έντονη δυσφορία της κοινωνίας. Επαγγελματίες στην εστίαση και στον τομέα της ψυχαγωγίας, αλλά και οι πολίτες, εκφράζουν διαρκώς τις αντιρρήσεις τους.
Πέρα από τις αντικειμενικές δυσκολίες στην εφαρμογή των εν λόγω μέτρων αλλά και στην τήρηση των κανόνων που έχει θέσει η κυβέρνηση και θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τις 15 Ιουλίου, γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη η αντίδραση της κοινωνίας προς τη συγκεκριμένη τακτική, καθώς θεωρείται ότι επιχειρείται μια περιθωριοποίηση πολιτών που θα επιφέρει εντάσεις, πόλωση και διχασμό στην ήδη δύσκολη καθημερινότητα που διάγουμε.
Την ίδια στιγμή, η Βρετανία – που ναι μεν έκανε μεγάλα άλματα στον τομέα του εμβολιασμού κι έδειξε αρχικά να επιστρέφει από τους πρώτους στην κανονικότητα, αλλά μαστίζεται τώρα από τις μεταλλάξεις – δείχνει τον δρόμο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνονται αποφασισμένοι να αφήσουν κατά μέρος την πρόθεση για υποχρεωτική χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να συμμετάσχει σε μαζικές εκδηλώσεις, με τον Μπόρις Τζόνσον να φέρεται ότι έχει την άποψη πως «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό».
Σύμφωνα με μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα της Βρετανίας, οι υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον απορρίπτουν την ιδέα για την επιβολή «διαβατηρίου εμβολιασμού» για μουσικά φεστιβάλ, αγώνες και διάφορες εκδηλώσεις, αφήνοντας την ευχέρεια σε ιδιωτικούς οργανισμούς να επιλέξουν αν θέλουν να έχουν απαιτήσεις από τους «πελάτες» τους, χωρίς όμως να υπάρχει υποχρεωτικότητα και παρέμβαση της πολιτείας.
Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr