Πολεμική Αεροπορία: Ραγδαίες εξελίξεις! «Κλειδώνουν» τα F-35 - Στη Γερουσία των ΗΠΑ το νομοσχέδιο

Ο Νόμος για την εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ μπαίνει στην τελική ευθεία - Βάφονται... γαλανόλευκα τα F-35 εφόσον το ζητήσει η Ελλάδα - Ποια τα υπόλοιπα οφέλη του νομοσχεδίου που κατέθεσαν οι γερουσιαστές Μενέντεζ και Ρούμπιο και προκάλεσαν την οργή του Ερντογάν.

Πολεμική Αεροπορία: Ραγδαίες εξελίξεις! «Κλειδώνουν» τα F-35 - Στη Γερουσία των ΗΠΑ το νομοσχέδιο

Ήταν 10 Ιουνίου όταν οι Αμερικανοί Γερουσιαστές Ρόμπερτ Μενέντεζ και Μάρκο Ρούμπιο προχωρούσαν σε μία κίνηση ύψιστης πολιτικής σημασίας, καταθέτοντας το αμυντικό νομοσχέδιο - οδηγό για περαιτέρω στρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδος στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ.

Το επόμενο «κρίσιμο» βήμα στην πορεία του νέου νομοσχεδίου για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας θα λάβει χώρα σήμερα, Τρίτη 22 Ιουνίου στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Υπενθυμίζουμε πως το νομοσχέδιο δεν αναγνωρίζει απλώς τη σημασία της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, αλλά προχωρά και σε σαφείς κινήσεις, όπως πχ τη στήριξη και αδειοδότηση της αγοράς των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35 από την Ελλάδα, την παροχή δανείων για την προμήθεια νέων αμυντικών συστημάτων από την Ελλάδα και την περαιτέρω εμβάθυνση της συμμαχίας με Ισραήλ και Κύπρο στη Μεσόγειο.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved