ΗΠΑ και ΚΙΝΑ μετρούν δυνάμεις: Ο νέος ψυχρός πόλεμος και οι ισορροπίες του τρόμου

ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και G7 για πρώτη φορά μιλούν τόσο ανοικτά για συστημικό κίνδυνο της Κίνας.

ΗΠΑ και ΚΙΝΑ μετρούν δυνάμεις: Ο νέος ψυχρός πόλεμος και οι ισορροπίες του τρόμου

Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει από τα στενά όρια ενός «εμπορικού πολέμου». Οι ΗΠΑ επιχειρούν να στήσουν ένα ευδιάκριτο μέτωπο κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και σε αυτό το παιχνίδι θέλουν συμμάχους παλαιούς και νέους παίκτες, ακόμα και τους περιφερειακούς.

Για να το καταφέρουν, θα συμμαχήσουν ακόμα και με το διάβολο, ενώ δεν θα διστάσουν να χτυπήσουν την Κίνα όχι μόνο σε οικονομικά ζητήματα.

Θα θέσουν ζητήματα καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ζητήματα καταναγκαστικής εργασίας, ζητήματα που άπτονται της Δημοκρατίας.

Είναι ικανοί να επαναφέρουν το φόβο της Κομμουνιστικής απειλής που στο παρελθόν διόγκωσε τον Ψυχρό Πόλεμο.

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να κερδίσουν χρόνο μιας και ο τελευταίος λειτουργεί, τουλάχιστον προσώρας, υπερ της Κίνας.

Πίστωση χρόνου και ανασύνταξη δυνάμεων με όλους, ακόμα και με τους μεσαίους περιφερειακούς παίκτες: Τουρκία, Ινδία, Πακιστάν, Ιράν, Ιράκ κλπ…

Οι ΗΠΑ επιθυμούν να χτίσουν ένα δίαυλο επικοινωνίας με τους μεσαίους παίκτες, μια Συμμαχία με την Ε. Ε. κι ένα μορατόριουμ ησυχίας με τους Ρώσους.

«Με τους φίλους κοντά και με τους εχθρούς ακόμα πιο στενά». Αυτή είναι μια στρατηγική να βάλουν ένα εμπόδιο στον Δρόμο του Μεταξιού που αργά και σταθερά εδώ και χρόνια χτίζει η Κίνα της οποίας το ΑΕΠ κοντεύει να συντρίψει τα πάντα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved