Επίδομα αδείας: Τι ισχύει για τις άδειες των εργαζομένων - Υπολογίστε ΕΔΩ πόσα χρήματα θα πάρετε

Επίδομα αδείας: Έως το τέλος του 2022 μπορούν να λάβουν την άδεια ή το υπόλοιπο άδειας του 2020 οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή για κάποιο χρονικό διάστημα.

Επίδομα αδείας: Τι ισχύει για τις άδειες των εργαζομένων - Υπολογίστε ΕΔΩ πόσα χρήματα θα πάρετε

Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που μετά από έναν δύσκολο χειμώνα σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Tο Newsbomb.gr σας παρουσιάζει σήμερα ένα ρεπορτάζ για το τι ισχύει για τις φετινές άδειες των εργαζομένων.

Αν κάποιος εργαζόμενος έχει υπόλοιπο άδειας του 2020 ο εργοδότης μπορεί να του δώσει τις ημέρες αυτές έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 σε περίπτωση που ο εργαζόμενος είχε μπει πέρσι για κάποιο διάστημα σε αναστολή.

Για την φετινή άδεια των εργαζομένων, ο εργοδότης υποχρεούται να δώσει μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους και όχι μέχρι το τέλος του έτους που ισχύει σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι η εξάντληση των ημερών άδειας του 2021 μπορεί να γίνει έως τις 31 Μαρτίου 2022. Αναλυτικότερα, παρατείνεται η δυνατότητα μεταφοράς και μετά την 30η Ιουνίου 2021 του υπολοίπου της ετήσιας άδειας αναψυχής του 2020.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δυνατότητα μεταφοράς του υπολοίπου αδείας για όσους τελούσαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας έως την 31η Δεκεμβρίου 2022. Η ρύθμιση προβλέπει πως η άδεια του 2020 μπορεί να ληφθεί και τμηματικά εντός του 2021 και του 2022.

Χιλιάδες εργαζόμενοι -εξαιτίας του lockdown- ήταν σε αναστολή σύμβασης εργασίας και είναι προβληματισμένο αναφορικά με τα δικαιώματά τους για την ετήσια άδεια αναψυχής που δικαιούνται.

Επειδή δεν ήταν επιλογή του εργαζόμενου να μην πηγαίνει στην δουλειά του καθώς χιλιάδες «κατέβασαν ρολά» με κρατική εντολή στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία, ο χρόνος αναστολής υπολογίζεται κανονικά ως χρόνος εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved