Ελληνοτουρκικό «σκάκι» με εκατέρωθεν μηνύματα εν όψει της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Σε παρτίδα σκάκι παραπέμπουν οι κινήσεις και τα μηνύματα Ελλάδας και Τουρκίας, εν όψει της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, μετά το πέρας της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ελληνοτουρκικό «σκάκι» με εκατέρωθεν μηνύματα εν όψει της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός, κατ΄την έναρξη των εργασιών της υπουργικής συνόδου των Med7 στην Αθήνα, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως «είμαστε ανοιχτοί σε θετική ατζέντα, αλλά κατά τρόπο σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο...υπό την προϋπόθεση ότι η τρέχουσα αποκλιμάκωση θα διατηρηθεί και ότι η Τουρκία θα συμμετάσχει με εποικοδομητικό τρόπο στους όρους που θέτει η ΕΕ, πάντα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε εκ νέου ότι «συζήτηση για λύση δύο κρατών δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει όχι μόνο από την Κύπρο ή την Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη, αλλά και από κάθε μέλος της ΕΕ, διότι παραβιάζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι «δεν θέλουμε να δούμε να επαναλαμβάνεται μια κατάσταση, όπου μετανάστες και πρόσφυγες, απελπισμένοι άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved