Έγκλημα στο χοιροστάσιο: Η συζυγοκτονία που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ένα κόκκαλο, που έμοιαζε με μέρος ανθρώπινου μηρού, ήταν αρκετό για να αρχίσει να ξετυλίγεται το νήμα μίας από τις πιο άγριες συζυγοκτονίες στα ελληνικά χρονικά. Μια ιστορία ενδοοικογενειακής βίας, που άφησε άφωνη την κοινωνία της εποχής, όχι εξαιτίας του φονικού, αλλά κυρίως του τρόπου που η 26χρονη δράστιδα «ξεφορτώθηκε» το πτώμα, υιοθετώντας εν αγνοία της μια πρακτική της σικελικής μαφίας.

Έγκλημα στο χοιροστάσιο: Η συζυγοκτονία που συγκλόνισε την Ελλάδα

Το ημερολόγιο έδειχνε 24 Απριλίου 1979, όταν γύρω και μέσα σε ένα χοιροστάσιο στην Παλλήνη, είχε ασυνήθιστη κίνηση. Ο ιδιοκτήτης, αρκετοί κάτοικοι της περιοχής και ένας σεβαστός αριθμός αστυνομικών έμοιαζαν να αναζητούν με επιμονή κάτι σημαντικό γύρω και μέσα στα του χοιροστασίου, την ώρα που ένα συνεργείο εκκένωσης βόθρων είχε αρχίσει τη συλλογή του περιεχομένου τους. Ο λόγος της αναστάτωσης ήταν η αναζήτηση ενός άνδρα, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί για περίπου ένα μήνα. Επρόκειτο για τον 37χρονο Χρήστο Κοντό, σύζυγο της 26χρονης Κατερίνας και πατέρα τριών παιδιών, δύο αγοριών 7 και 4 ετών και μίας κόρης 6 ετών.

Ένα μήνα νωρίτερα η Κατερίνα είχε πάει στο τμήμα της χωροφυλακής στην Παλλήνη και έχει καταγγέλλει την εξαφάνιση του συζύγου της, Χρήστου. Τότε είπε στους αστυνομικούς ότι ο άντρας της έφυγε από το σπίτι το απόγευμα της 25 Μαρτίου και ότι δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Εμφανίστηκε φοβερά στεναχωρημένη και λυπημένη για την εξαφάνιση του συζύγου της. Μετά την καταγγελία της εξαφάνισης οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες και από τις ανακρίσεις προέκυψε ότι ο Χρήστος είχε εξαφανιστεί κατά το παρελθόν αρκετές φορές, εγκαταλείποντας την γυναίκα και τα παιδιά του, χωρίς να δώσει τότε σημεία ζωής.

Μάλιστα, μια φορά έφυγε χωρίς να πει τίποτα στην γυναίκα του και πήγε στη Γερμανία. Εκεί έμεινε έξι μήνες και ύστερα επέστρεψε. Άλλη φορά ευχή για τη Λιβύη και επέστρεψε μετά από τρεις μήνες, ενώ μία τρίτη φορά έφυγε για την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και επέστρεψε τελικά πάλι στην οικογένεια του. Ο 35χρονος αποδείχθηκε ότι συχνά έφευγε από το σπίτι του για κάποιες εβδομάδες και εμφανιζόταν μετά στη γυναίκα του σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Οι αρχές έστειλαν αμέσως σήμα σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς για να διαπιστώσουν αν ο Κοντός είχε φύγει στο εξωτερικό, μα η απάντηση ήταν αρνητική. Βρισκόταν κάπου στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved