Bασίλισσα Ελισάβετ: Τα πρώτα γενέθλια σήμερα χωρίς...τον πρίγκιπά της-Το Infographic του Νewsbomb.gr

Θλιμμένα γενέθλια σήμερα για τη βασίλισσα Ελισάβετ που γίνεται 95 ετών, σε μία περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων για τη βρετανική μοναρχία. Ο θάνατος του Φιλίππου, η αποχώρηση του ζεύγους Σάσεξ απο το Παλάτι, αλλά και οι φωνές που πληθαίνουν κατά του απαρχαιωμένου βασιλικού μοντέλου, σηματοδοτούν αλλαγές.

Bασίλισσα Ελισάβετ: Τα πρώτα γενέθλια σήμερα χωρίς...τον πρίγκιπά της-Το Infographic του Νewsbomb.gr

Η βασίλισσα Ελισάβετ κλείνει σήμερα τα 95 της χρόνια και για δεύτερη φορά στην ιστορία της γηραιάς αλβιόνας δε θα ηχήσουν οι παραδοσιακοί εορταστικοί πυροβολισμοί, που συνοδεύουν τις επετείους των γαλαζοαίματων από τον 18ο αιώνα.

Η αρχή έγινε πέρυσι όταν η «αειθαλής» μονάρχης έδωσε εντολή να μην υπάρξουν εορτασμοί, την ώρα που η χώρα μετρούσε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού.

Το κλίμα φέτος στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι εξίσου βαρύ, καθώς πριν από λίγες ημέρες η μακροβιότερη μονάρχης στην παγκόσμια ιστορία, αποχαιρέτησε τον πρίγκιπα Φίλιππο, μετά από ένα γάμο που κράτησε 73 χρόνια.

Τα μοναχικά γενέθλια της Ελισάβετ



Είναι η πρώτη φορά που η Ελισάβετ θα «γιορτάσει» γενέθλια χωρίς τον αγαπημένο της σύζυγο. Θα περάσει την ημέρα στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου θα γευματίσει με λιγοστά μέλη της οικογένειας που θα σπεύσουν να της ευχηθούν και να της κρατήσουν συντροφιά.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved