Εργασιακά - Χατζηδάκης: Απαντήσεις για την κατάργηση του 8ωρου - Τι ισχύει και πότε εφαρμόζεται

Τι αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, για το 8ωρο και την διευθέτηση του χρόνου εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης και του εργαζομένου

Εργασιακά - Χατζηδάκης: Απαντήσεις για την κατάργηση του 8ωρου - Τι ισχύει και πότε εφαρμόζεται

Απαντήσεις σε ερωτήματα που προκύπτουν για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και συγκεκριμένα για την κατάργηση του 8ωρου εργασίας, έδωσε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ενώ προανήγγειλε και τη θέσπιση ψηφιακής κάρτας εργασίας.

«Γίνεται μια συζήτηση για ένα άρθρο του νομοσχεδίου αγνοώντας την ίδια στιγμή όλο το νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο έρχεται να απαντήσει σε πραγματικές ανάγκες και να τροποποιήσει την εργασιακή νομοθεσία, η οποία σε μεγάλη κλίμακα ισχύει από το 1982. Από τότε έχουν περάσει 40 περίπου χρόνια, έχει μπει στη ζωή μας η τηλεργασία, το ίντερνετ κλπ. Πρέπει να απαντήσουμε σε θέματα που θέτουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Για παράδειγμα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη μαύρη και την υποδηλωμένη εργασία, πρέπει να βρούμε μια μέθοδο όταν ο άλλος πάει στη δουλειά του και φεύγει από αυτή αν δουλεύει 10 ώρες με υπερωρίες να δηλώνονται και οι υπερωρίες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τρίτης (13/4).

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved