Ελλάδα 2023: Ο Κρόνος φεύγει, ο Ουρανός… μένει!

Γενέθλια έχει η Ελλάδα ή πιο σωστά το Ελληνικό κράτος, σύμφωνα με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του -λέμε τώρα- στις 3 Φεβρουαρίου του 1830

Ελλάδα 2023: Ο Κρόνος φεύγει, ο Ουρανός… μένει!

Αρχίζει λοιπόν μια νέα χρονιά, που έχει τα δικά της χαρακτηριστικά με τον Άρη να δίνει το πρώτο πρόσταγμα, σε σύνοδο (ο γενέθλιος) με το ετήσιο Μεσουράνημα στον Τοξότη. Εξωτερικός εχθρός ή διχόνοια; Θα δείξει, συνήθως πάντως το ένα διαδέχεται το άλλο…

Κατά τα άλλα, αν και στην Ηλιακή επιστροφή για το 2023-24 υπάρχουν ακόμη αρκετά… ίχνη Κρόνου, που όσο να ‘ναι θα φέρει τα μπλοκαρίσματα και τις καταστολές του, η γενική τάση είναι αλλαγή και όπου βγει! Η αρχή γίνεται με το τετράγωνο Ήλιου-Ουρανού, που μάλιστα στην αστρική εκδοχή (από τον αστρικό γενέθλιο) γίνεται τ-τετράγωνο με τη συμμετοχή της Σελήνης και σε οίκους που «φωνάζουν» (4ος, 7ος και 10ος ).
Ένα αντισυστημικό ρεύμα, μια ανατροπή των δεδομένων, μια ακρότητα τέλος πάντως θα τη ζήσεις κι αν βέβαια είσαι θιασώτης της περιβόητης κανονικότητας, όλα αυτά μάλλον δε θα σου αρέσουν.

Το «έχει ο καιρός γυρίσματα» όμως για κάτι τέτοιες χρονιές γράφτηκε κι αυτό βέβαια ισχύει και για κάποιες «πάγιες» πολιτικές θέσεις, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα αναθεωρηθούν λόγω των καταστάσεων. Συγκυβέρνηση για παράδειγμα μπορεί να γίνει, αλλά μη δίνεις όρκο με ποιους.
Μη βιάζεσαι όμως! Οι πιο «καταιγιστικές» εξελίξεις θα αρχίσουν να «τρέχουν» από τον Νοέμβριο κι ύστερα, με τη Νέα Σελήνη της 13ης Δεκεμβρίου να «βγάζει» πολλές εντάσεις και πρωτοβουλίες. Μέχρι τότε πολλά -αν όχι όλα- θα εξαρτηθούν από τις γενικότερες παγκόσμιες εξελίξεις. Ο κόσμος βρίσκεται σε μια «σκοτεινή» περίοδο κι αυτό δεν ηχεί τόσο αισιόδοξα, ούτε για τη Διεθνή Οικονομία, ούτε για την Πολιτική σκέψη κι εδώ η Ελλάδα θα «χορέψει», θέλοντας η μη.

Σε κάποια «δικά μας» ζητήματα βέβαια δεν θα υπάρξει απολύτως καμία έκπληξη. Τα fake news, η προπαγάνδα, η διαπλοκή και ο «ζωηρός» γείτονας θα είναι εδώ, για να μην ξεχνιέσαι. Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολύ, που έγραψε κι ο ποιητής κι εδώ αναπόφευκτα μπαίνει και μια στενόχωρη παράμετρος.

Η Ελλάδα ήταν και είναι ένα κράτος φτιαγμένο για να εξυπηρετεί τα «καπρίτσια» των «μεγάλων». Τα γεωπολιτικά κέρδη και οι ζημιές της είχαν πάντα τη σύμφωνη γνώμη τους. Ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, λοιπόν, έχει να κάνει με εσωτερικές και κοινωνικές παρεμβάσεις, στην Παιδεία, την Υγεία, τα Εργασιακά, την Πρόνοια, την εξυπηρέτηση του πολίτη κλπ. Τα άλλα είναι θέμα σφαίρας επιρροής, αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved