Το μέλλον προβλέπεται γκρίζο: Η κρίση του 2020 «ορεκτικό» για τα όσα θα ακολουθήσουν

Οι προβλέψεις δεν είναι ευοίωνες! Ή αλλιώς, όπως λέει και το γνωστό άσμα, «να δεις τι σου ‘χω για μετά»!

Το μέλλον προβλέπεται γκρίζο: Η κρίση του 2020 «ορεκτικό» για τα όσα θα ακολουθήσουν

Ο ρόλος του αστρολόγου είναι να «βλέπει» μπροστά κι όχι μόνο να «ακολουθεί» την επικαιρότητα. Και δυστυχώς, σε παγκόσμιο επίπεδο, το εγγύς μέλλον δεν είναι ευοίωνο, ενώ οι πλανήτες έχουν και κάποια… ειδικά ράμματα για την δική μας γούνα, εδώ στην Ελλάδα.

Κατ’ αρχάς, η αμέσως επόμενη χρονιά έχει πολύ ένταση και το πολεμικό κλίμα που διαμορφώνεται μπορεί να αναφέρεται τόσο σε εντός της χώρας εξελίξεις, όσο και σε… ιδιαίτερα θερμά επεισόδια με τους γείτονες. Κι αν το πράγμα έμενε εκεί, θα έγραφα… OK, τι είχαμε, τι χάσαμε; Θα μπουν στην μέση οι «μεγάλοι», η κάθε πλευρά θα λέει ότι νίκησε κι ας είναι χαμένες και οι δύο. Ή μήπως νομίζεις ότι η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου θα αφεθεί στον έλεγχο είτε τον δικό μας είτε της Τουρκίας; Οι «μεγάλες αδελφές» θα τα πάρουν…

Το επιπλέον πρόβλημα όμως είναι ότι θα μας λείψουν οι «ανάσες», λίγο πριν το παγκόσμιο οικονομικό καθεστώς καταρρεύσει και η επερχόμενη τεράστια κρίση του 2022-2023 θα μας βρει «ξεβράκωτους».

Ατομικά, ο καθένας και η κάθε μια καλούνται, λοιπόν, «να κάνουν τα κουμάντα τους», βάζοντας στην εξίσωση και μια επισιτιστική κρίση. Μην αρχίσεις όμως να μαζεύεις ευρώ, αφού με τις εκλείψεις του 2022, είτε τα έχεις σε τράπεζα, είτε στο σεντούκι, το ίδιο άχρηστα θα είναι πάνω-κάτω.

Σε συλλογικό επίπεδο, δε, το πιθανότερο είναι να πέσουμε για μια ακόμη φορά θύμα των συμφερόντων (εγχώριων, κυρίως όμως ξένων), που θα μας «σκίσουν» στα δύο κι εδώ δεν αναφέρομαι σε ζητήματα εδαφικής κυριαρχίας, αλλά στην «πατροπαράδοτη» διχόνοια, που μας ταλανίζει από αρχαιοτάτων χρόνων.

Τα «παιχνίδια» των «μεγάλων δυνάμεων» στις πλάτες της δικές μας δεν είναι βέβαια κάτι καινούριο. Ο φανατισμός όμως που επίτηδες καλλιεργείται από πλευράς τους, στα πλαίσια του «διαίρει και βασίλευε» δεν μας έχει γίνει μάθημα και ούτε πρόκειται δυστυχώς.

Διάβασε επίσης: Κορονοϊος: Τι λένε τα άστρα για μετά την άρση της καραντίνας;

Πανδημία του κορονοϊού: Ανάμεσα σε δύο κόσμους

Τι λένε τα άστρα για την πανδημία του κοροναϊού;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved