ΟΟΣΑ: Καταδικασμένοι οι Έλληνες από τις περικοπές στην Υγεία

Φτωχοί, κοινωνικά ευάλωτοι και χωρίς περίθαλψη και με την «σφραγίδα» του ΟΟΣΑ είναι πλέον οι Έλληνες, αφού οι δαπάνες υγείας σύμφωνα με τον Οργανισμό μειώθηκαν δραματικά την διετία 2009-2001 στην Ελλάδα.

ΟΟΣΑ: Καταδικασμένοι οι Έλληνες από τις περικοπές στην Υγεία


Στην Ελλάδα της κρίσης οι κατά κεφαλή δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν κατά 11,1% ενώ στην Ιρλανδία 6,6%. Μόνο στην Ιαπωνία και στο Ισραήλ ο ρυθμός αύξησης των δαπανών για την υγεία αυξήθηκε από το 2009, σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία.
Ο Οργανισμός εκπέμπει SOS για το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος σταδιακά οι πολίτες να περάσουν σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας, το οποίο δεν θα αφορά μόνο την περίθαλψή τους αλλά και τα αναγκαία τους φάρμακα. Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα επιπλέον, οι πολίτες να αποκτήσουν χρόνια προβλήματα υγείας.
Οι δαπάνες υγείας όμως, μειώθηκαν σημαντικά και σε άλλες μεγάλες οικονομίες, όπως είναι οι ΗΠΑ με 1,3% και ο Καναδάς με 0,8%.
Το πιο σοβαρό όμως θέμα είναι ότι ο ΟΟΣΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την χώρα μας ιδιαίτερα, τονίζοντας, ότι τα βραχυπρόθεσμα δημοσιονομικά οφέλη πιθανόν να είναι πολύ μικρότερα από τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την υγεία και τις δαπάνες για την υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved