Οι πιστωτές εξωθούν τα πράγματα στα άκρα - Ποια η αντίδραση Τσίπρα

Τι έπεται στις διαπραγματεύσεις;

Οι πιστωτές εξωθούν τα πράγματα στα άκρα - Ποια η αντίδραση Τσίπρα

Χθες το απόγευμα έληξαν στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και των πιστωτών μέσα σε 45 λεπτά, καθώς έδειξαν αδιάλλακτη στάση, εμμένοντας στις παράλογες απαιτήσεις τους.

Συγκεκριμένα ζήτησαν περικοπές 1,8 δισ. ευρώ στις συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ, ενώ δεν μπήκαν καν στη συζήτηση των προτάσεων της ελληνικής πλευράς.
Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις σκληρές προτάσεις των θεσμών «Δεν θα θάψουμε τη Δημοκρατία» και τόνισε ότι: «Μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κανείς να διακρίνει στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις, μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας από τα μνημόνια. Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με σχέδιο και με τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις. Θα περιμένουμε υπομονετικά έως ότου οι θεσμοί προσχωρήσουν στον ρεαλισμό». Η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές ότι δεν θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και συντάξεων ούτε και μεταφορά βασικών αγαθών στον υψηλό συντελεστή φορολογίας.

Στο αστρολογικό κομμάτι, η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται αύριο στην 25η μοίρα των Διδύμων συναντά το γενέθλιο μεσοδιάστημα Ζευς / Βουλκάνους του Αλέξη Τσίπρα, προεικονίζοντας ότι πρωθυπουργός δεν θα αλλάξει στάση όσον αφορά στις κόκκινες γραμμές σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις, αντίθετα θα παραμείνει σταθερός στις θέσεις του. Συγχρόνως, το Μεσουράνημα της Νέας Σελήνης συναντά το γενέθλιο μεσοδιάστημα Ηλίου / Υποθετικού Κρόνου στο ωροσκόπιό του δείχνοντας ότι θα συνεχίσει να κρατά ψηλά την εθνική αξιοπρέπεια. Επιπλέον, ο διελαύνων Ουρανός βρίσκεται σε επαφή με το γενέθλιο μεσοδιάστημα Ερμή / Ουρανού του Αλέξη Τσίπρα, δείχνοντας ότι, αν του τεθεί τελεσίγραφο από τους δανειστές να δεχτεί τις ακραίες και παράλογες απαιτήσεις τους ειδάλλως «πάμε σε ρήξη», θα τις αρνηθεί και θα επιλέξει αυτό που προτάσσει το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον.

*Ο Αλέξης Τσίπρας είναι γεννημένος στις 28/7/1974

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved