Γάμος α λα βασιλικά-God save the marriage

God save the Kings!
Παπασταύρου Λίντα
Γάμος α λα βασιλικά-God save the marriage

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ήταν 13:16 όταν η Kate και ο William αντάλλαξαν τους γαμήλιους όρκους και η πολύτιμη βασιλική βέρα πιστοποίησε την ένωση τους ενώπιον Θεού και ανθρώπων.

Ο Ωροσκόπος ήταν στο Λέοντα, καθ’ όλα αντάξιος μιας βασιλικής τελετής, ενώ το Μεσουράνημα στον Κριό, όρισε το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις ζωές των δύο συζύγων -πλέον.


wedding

Και βέβαια το πρώτο που αναρωτιέται κανείς είναι με τι ...περίσσιο θράσος επελέγη η ώρα της τέλεσης του μυστηρίου. Γιατί ένας γάμος με τον Κρόνο να βρίσκεται πάνω ακριβώς στην ακμή του 4ου οίκου είναι τουλάχιστον ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα, ακόμη και για τους παραδοσιακούς υποστηρικτές της έξαρσης του πλανήτη στο Ζυγό. Εκτός πια και αν η πάση θυσία σταθερότητα εν μέσω προβλημάτων και δυσβάστακτων υποχρεώσεων βαραίνει περισσότερο από την όποια ευτυχία του ζεύγους. Με τον Κρόνο ...αρχηγό μόνον το πρωτόκολλο μπορεί να επιβιώσει χωρίς προβλήματα κι αυτό για 7-8 χρόνια το πολύ!

Με τα συμβατικά κριτήρια η παρουσία του Δία στον 10ο οίκο είναι βέβαια ένα σημαντικό στήριγμα, κυρίως όμως σε θέματα κοινωνικής και οικονομικής ισχύος. Και από αυτήν την άποψη σε έναν βασιλικό γάμο ο Δίας δεν έκανε τίποτε άλλο από το να «κομίσει γλαύκαν ες Αθήνας».

Επιπλέον, το τ-τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, ρίχνει μια μεγάλη σκιά στον «γάμο του αιώνα», καθιστώντας τον πρώτο υποψήφιο για ένα σήριαλ πόνου και δακρύων.

Από την μια ο Κρόνος και από την άλλη ο Πλούτωνας, παίζουν το ρόλο της κακιάς μάγισσας στην «Ωραία Κοιμωμένη». Και το ερώτημα είναι αν στο σύγχρονο παραμύθι θα υπάρξει έστω μια εναλλακτική ώστε κάποτε να λυθούν τα «μάγια».

Βέβαια, για τους Βρετανούς αστρολόγους οι οποίοι είθισται να χρησιμοποιούν το σύστημα των Ίσων Οίκων, τέτοια «κατάρα» δεν υφίσταται, αφού στον 10ο οίκο και πολύ κοντά στην ακμή του βρίσκεται μόνον ο Ήλιος , έτοιμος να προασπιστεί την τιμή και την δόξα των βασιλέων. Αντίθετα, με την Αφροδίτη στον 9ο οίκο το ...κρίμα πέφτει στο λαιμό των «πτωχών» συγγενών που θα γίνουν έρμαιο στις ορέξεις των δύο πλανητών. Να δούμε ποιοι και πως θα επιβιώσουν...

Η δική μου σύνθετη προσέγγιση πάλι, κάνει τα πράγματα ελαφρώς ...χειρότερα. Ο αστρικός Ήλιος κάνει μια αντίθεση με τον Κρόνο ενδυναμώνοντας καίρια την ισχύ του, ενώ η αντίθεση του αστρικού Ωροσκόπου με τον Πλούτωνα δίνει μια ουσιαστική υπόσταση στο γνωστό γαμήλιο τυπικό του «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος». Μπρρρ...

Επιπλέον, θα μπορούσα άνετα να σταθώ στο δίπολο -Ήλιος σε τετράγωνο με τον αστρικό Ποσειδώνα και Σελήνη σε σύνοδο με αστρικό Άρη: Ο γαμπρός στον κόσμο του ή «ακυρωμένος» και η νύφη στα πρόθυρα νευρικής κρίσης!

Και ακόμη: Ο αστρικός Ήλιος σε αντίθεση με τον Κρόνο και η αστρική Σελήνη σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα (γαμπρός εγκλωβισμένος και νύφη ...φευγάτη). Αν μάλιστα πάρω στα πολύ σοβαρά την θέση του Ποσειδώνα στον 8ο οίκο, η σεξουαλική ζωή του ζεύγους μοιάζει με όνειρο απατηλό.

Παρότι το ωροσκόπιο ενός γάμου δίπλα στους γενέθλιους χάρτες των νεόνυμφων έχει έναν συμπληρωματικό χαρακτήρα, δεν παύει να είναι ενδεικτικό μιας κατάστασης. Και πραγματικά κατά την γνώμη μου είναι μια από τις χειρότερες επιλογές ώρας που θα μπορούσε να γίνει, επιβεβαιώνοντας δυστυχώς τις δυσοίωνες προβλέψεις που έτσι κι αλλιώς απορρέουν από τους γενέθλιους χάρτες του William και πολύ περισσότερο της Kate.

Όσον αφορά τον χρόνο εκδήλωσης των προβλημάτων, τα πρώτα διαδοχικά crash test αναμένεται να γίνουν όταν η προοδευμένη Σελήνη του ωροσκοπίου του γάμου μπει στον Κριό και «πιάσει» σταδιακά τον Ουρανό, τον Πλούτωνα και τον Κρόνο. Από τον Σεπτέμβριο και μετά, δηλαδή. Ακολουθούν η πρόοδος της Αφροδίτης προς τον Κρόνο και του Πλούτωνα προς την Αφροδίτη στο Ηλιακό τόξο, σε μια διετία από τώρα περίπου.

God save the Kings!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved