Κατά μάνα, κατά κύρη-Η συναστρία της Kate με τον William

Σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις το τίμημα της φιλοδοξίας
Παπασταύρου Λίντα
Κατά μάνα, κατά κύρη-Η συναστρία της Kate με τον William

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Το ζευγάρι Καρκίνου-Αιγόκερω θεωρείται ένα από τα «κλασσικά» στην αστρολογική επιτομή των σχέσεων, αφού και τα δύο ζώδια γνωρίζουν να ελίσσονται και να δρουν συντονισμένα στο κοινό τους πεδίο καριέρα-οικογένεια. Και όταν μάλιστα αυτή η συμβατότητα συνδυάζεται με δύο ομοζωδιακές Σελήνες και ένα τρίγωνο ανάμεσα στην Αφροδίτη της και τον Άρη του, τα συμπεράσματα από την συναστρία τους θα έπρεπε να είναι θετικά. Οι κοινοί τρόποι και ο συντονισμός στο «αισθάνεσθαι» και «συναισθάνεσθαι» είναι ίσως ότι το καλύτερο για την διατήρηση των ισορροπιών σε μια ανθρώπινη σχέση.

synastry_w-k

Όλα αυτά όμως, λειτουργούν πάνω σε ένα καμβά που δεν είναι και ο ιδανικότερος.

Υπερβαίνοντας την κάπως μηχανιστική ερμηνεία των όψεων και κρίνοντας κυρίως τους χαρακτήρες, φαίνεται πως η μεν Kate μπαίνοντας στο «δρόμο προς την δόξα» είναι πρόθυμη να θυσιάσει πολλά για να αποδείξει την αξιοπιστία της και να ενταχθεί με επιτυχία στο «νόμιμον και ηθικόν» του βασιλικού πρωτοκόλλου, σε αντίθεση με τον William που βλέπει τον θρόνο ως μια λαμπρή ευκαιρία ικανοποίησης κάθε βίτσιου.

Έχουμε δηλαδή μια ανισοτιμία στόχων, προθέσεων και βέβαια προσωπικοτήτων, κάτι που πρακτικά θα λειτουργήσει κυρίως σε βάρος της Kate, ιδιαίτερα αν κάποια στιγμή κουραστεί να παίζει το ρόλο της καλής και υπάκουης συζύγου.

Αυτό ενισχύεται και από το ότι ο Ήλιος και η Σελήνη της Kate σχηματίζουν τετράγωνα με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα της αλλά και με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα του William. Για μένα, ακόμη και η απόφαση της να παντρευτεί τον πρίγκιπα είναι κατά κάποιο τρόπο κατευθυνόμενη και μόνον κατά το ήμισυ δική της. Είτε η οικογένεια της, είτε άλλοι λόγοι υπαγόρευσαν εξ αρχής αυτόν τον έρωτα. Αλλά και αν δούμε την σχέση στην εξέλιξη της, αν μη τι άλλο, τα πειθαναγκαστικά σύνδρομα και τα παιχνίδια εξουσίας αναμένεται να είναι εξοντωτικά, τόσο από ψυχολογική, όσο και από μια καθαρά πρακτική πλευρά. Ο Πλούτωνας τείνει να μετουσιώσει τις ζωές αμφότερων και γνωρίζουμε πως το αν αυτή η μετουσίωση θα είναι εποικοδομητική ή καταστροφική εξαρτάται από το πώς θα χειριστούν τη δύναμη που πηγάζει από τις προσωπικότητες τους. Όταν ο ένας από τους δύο είναι περισσότερο κυριαρχικός από τον άλλο, οι διαμάχες και οι πικρίες μπορούν εύκολα να εξελιχθούν σε «σκοτεινές» διαδρομές, εκεί όπου η ηθική εξορίζεται και οι ρόλοι του «θύτη» και του «θύματος» παύουν να έχουν όρια. Η δοκιμασία για την Kate είναι το να υπομείνει τα βασιλικά «καπρίτσια» αλλάζοντας τελικά τις πεποιθήσεις της για το τι εστί να ζεις δίπλα σε έναν βασιλιά και μάλιστα «βολεψάκια» ή στην καλύτερη περίπτωση «καλοπερασάκια» . Η συνέπεια και η υπευθυνότητα της θα βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωπες με την «γαϊδουριά» αλλά και την ...ποιητική αδιαφορία του διαδόχου απέναντι στα καθήκοντα του.

Σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις το τίμημα της φιλοδοξίας είναι βαρύ αλλά πρέπει να πάθεις για να μάθεις...

Ο «κανακάρης» του Μπάκιγχαμ από την πλευρά του, ενδέχεται να αποδειχθεί εξαιρετικά αχάριστος, επιλέγοντας συχνά πιο ανάλαφρες και ...πικάντικες συναναστροφές και όχι αυτήν της «δεδομένης» Kate, ακολουθώντας κατά γράμμα το γνωστό «αλλού τρως και πίνεις, αλλού πας και το δίνεις...».

Τυπικά, η αρμονική σχέση των δύο Ερμήδων μπορεί να συμβάλλει σε μια καλή επικοινωνία, ωστόσο η τελική κατάληξη της σχέσης τους είναι μάλλον προδιαγεγραμμένη. Ένας συμβιβασμός δηλαδή -στην καλύτερη περίπτωση- της Kate η οποία για να διατηρήσει την θέση, τον τίτλο και το prestige της θα κάνει πολύ συχνά τα «στραβά μάτια». Διότι με βάση την εν γένει διάσταση των προσωπικοτήτων τους (ο William Δίιος και η Kate Κρόνια), άλλου είδους συμφωνία δεν νοείται.

Εξ άλλου κάτω από το βάρος της ανισότιμης-ανταγωνιστικής σχέσης του William με τις γυναίκες (η Σελήνη του σε τετράγωνο με τον Άρη), το τρίγωνο του Ερμή του με τον Άρη της Kate αποδίδεται ως ικανότητα να εμπνέει νοητικά αλλά και να ...εκνευρίζει ο ένας τον άλλο.

Πέρα όμως από την διαφορετικότητα τους, ένα επιπλέον πρόβλημα για την Kate είναι η ανάδρομη Αφροδίτη της, η οποία -αν περνούσε αποκλειστικά από το χέρι της- θα έβαζε ...λυτούς και δεμένους, ώστε να μην γίνει αυτός ο γάμος. Και ενδεχομένως η «Ωραία» του ζωδιακού να μην έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη... Ουσιαστικά για την Kate το να παντρεύεται πριν η Αφροδίτη «γυρίσει» ορθόδρομη στις δευτερεύουσες προόδους (αυτό θα γίνει μετά από τρία χρόνια περίπου) είναι σαν να πηγαίνει γυρεύοντας για προβλήματα. Και ο γάμος της έτσι, μετατρέπεται σε «χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποτυχίας», για να μην χρησιμοποιήσω τον αυθεντικό τίτλο που σίγουρα πέφτει πολύ πιο βαρύς.

Σκέφτομαι μάλιστα, μήπως τελικά ο διάδοχος αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ή έχει κάποιο αφόρητο «κουσούρι» για το οποίο ήδη έχει γνώση η Kate και ο γάμος τους δεν είναι παρά ένα προπέτασμα καπνού, ένα συμβόλαιο με συγκεκριμένα ανταλλάγματα και ημερομηνία λήξης.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved