Eurovision 2015: Τι λένε τα άστρα για τη μεγάλη βραδιά του τελικού-Ποια θέση δίνουν στην Ελλάδα

Ο νικητής, η δεκάδα και η Ελλάδα

Eurovision 2015: Τι λένε τα άστρα για τη μεγάλη βραδιά του τελικού-Ποια θέση δίνουν στην Ελλάδα

Οι 27 χώρες του μεγαλύτερου ως τώρα τελικού της διοργάνωσης, είναι έτοιμες να διαγωνιστούν διά των εκπροσώπων τους, το Σάββατο 23 Μαίου στις 9.00 το βράδυ ώρα Αυστρίας και 10.00 ώρα Ελλάδας.

Με τον Ερμή ανάδρομο αυτή τη φορά, κάθε προγνωστικό φαίνεται να καταρρίπτεται, καθώς όπως είδαμε και θα δούμε το βράδυ του τελικού, θα έχουμε πολλές εκπλήξεις.
Οι 27 χώρες είναι οι εξής: Αρμενία, Αλβανία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Εσθονία, Γεωργία, Σερβία, Βέλγιο, Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβενία, Σουηδία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Κύπρος, Αζερμπαιτζάν, Λετονία, Ισραήλ, οι 5 χώρες που ίδρυσαν το θεσμό, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία, η Αυστρία που κέρδισε πέρσι τον διαγωνισμό με την εξαιρετική Conchita Wurst, αλλά και για πρώτη φορά η Αυστραλία τιμής ένεκεν, με ένα μπιτάτο funky τραγούδι, που αναμένεται να βάλει στην 5άδα, τον Σκορπιό Guy Sebastian.

Οι προτιμήσεις που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στο θεσμό, είναι εντελώς ανατρεπτικές, αρχής γενομένης από τη Φιλανδία και τους Lordi το 2006.
Ο κόσμος ψηφίζει τραγούδια με ιδιαίτερο περιεχόμενο, αυτά που περνάνε μηνύματα ή εμφανίσεις ξεχωριστές όπως η περσινή της Αυστρίας, δείχνοντας την αντίθεσή τους σε αλλοτινές συντηρητικές επιλογές.
Φέτος ενδεικτικά, το τραγούδι της Ρουμανίας μιλά για τους οικονομικούς μετανάστες που αφήνουν πίσω τα παιδιά τους, με περιγραφική ερμηνεία, ενώ η Πολωνία στέλνει την ταλαντούχα Αιγόκερω Monika Kuszyska, που έχει κάνει αγώνα για τα άτομα με κινητική αναπηρία, από την οποία πάσχει και αυτή, μετά από ένα αυτοκινητικό ατύχημα.
Η Σερβία κλέβει τις εντυπώσεις με την εμφάνιση της υπέρβαρης καλλίφωνης και αεράτης Καρκίνου απεσταλμένης της, ενώ η Γεωργία με την Υδροχόο εκπρόσωπό της πάει σε μια ανεπιτυχή απομίμηση της Ruslana, ωστόσο προκαλεί το ενδιαφέρον.
Η Ιταλία ένα από τα μεγάλα φαβορί, ξεχωρίζει με την οπερέτα της - ύμνο στην αγάπη - που τραγουδούν στα Ιταλικά τρεις νέοι τενόροι.
Ρωσία και Σουηδία είναι άλλα δύο φαβορί που θα δώσουν σίγουρη μάχη μεταξύ τους. Ο Σουηδός Δίδυμος φαίνεται αποφασισμένος να πάρει τη νίκη με ένα κομμάτι που εντυπωσιάζει χωρίς ιδιαίτερες πτυχώσεις και ιδιαίτερους λόγους.
Η Ρωσίδα Κριός όμως, κερδίζει με την εμφάνιση και την ερμηνεία της αλλά και με ένα τραγούδι που καλύπτει περισσότερο τεχνικά και δημιουργικά από το Σουηδικό. Πέραν αυτού η σύνοδος Ήλιου – Δία στον χάρτη της δεν ανταγωνίζεται εύκολα.
Ενδιαφέρον επίσης έχει η συμμετοχή της Εσθονίας, που δεν θα περάσει καθόλου απαρατήρητη ενώ η Αγγλία με το ρυθμικό κομμάτι και την ατμοσφαιρική εμφάνιση, έχει πολλούς λόγους να ελπίζει για την πεντάδα.
Το Ισραήλ με τον Σκορπιό Nadav Guedj είναι και αυτό στη μάχη της δεκάδας με ένα φολκλορικό και ρυθμικό τραγούδι, ενώ οι μπαλάντες της Νορβηγίας και του Αζερμπαιτζάν, καθώς και το πιπεράτο τραγούδι της Σλοβενίας, παίζουν γερά στο παιχνίδι.

Η βραδιά του τελικού γίνεται στο Ζώδιο των Διδύμων και έχει ωροσκόπο Τοξότη στην έναρξη, αλλά μετά στις 10.45 περίπου ώρα Αυστρίας και 11.45 ώρα Ελλάδας, ο ωροσκόπος περνάει στον Αιγόκερω και η Σελήνη στον Λέοντα όσο προχωρά η ώρα, τείνει να έρχεται όλο και σε πιο κοντινή σύνοδο με τον Δία.

Χαρακτηριστική είναι η αντίθεση Αφροδίτης – Πλούτωνα που διογκώνει το πάθος και τη διεκδίκηση, ενώ ο ανάδρομος Ερμής που μπορεί να προκαλέσει ευτράπελα, είναι σε αρμονική όψη με τη σύνοδο Σελήνης – Δία.

Όλα τα παραπάνω μας λένε πως η φετινή νίκη της eurovision αλλά και η εύνοια στη δεκάδα θα πάνε σε αυτόν, αυτή ή αυτούς, που θα έχουν πάνω απ όλα λαμπερή, εντυπωσιακή και αποφασιστική παρουσία.
Τα διδάγματα δεν δείχνουν να μετράνε φέτος, ούτε καν οι ρομαντικές πινελιές, παρά μόνο η θεατρικότητα και το στυλ.
Συνοψίζοντας θα δώσουμε τη δεκάδα πάνω-κάτω, με κάθε επιφύλαξη εφόσον είναι άγνωστες οι ώρες των συμμετεχόντων αλλά και κάποιοι είναι σε ομαδική αποστολή.
Νικήτρια όπως όλα δείχνουν θα είναι η Ιταλία, που θα κοντραριστεί με τη Σουηδία, ενώ τη δεκάδα θα συνθέσουν ακόμα οι Ρωσία, Αγγλία, Εσθονία, Αυστραλία, Σερβία, Σλοβενία, Νορβηγία και Ισραήλ, με την Ελλάδα να μην μπορεί να μπει στη δεκάδα αλλά να μην είναι και μακριά από αυτήν. Καλή επιτυχία!

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved