Roman Polasnki: Το Λιοντάρι βραβεύεται ξανά ενώ αναμένεται η δίκη του

Κυνηγημένος από τους Ναζί, τους θανάτους δικών του προσώπων και από το κυνήγι του εαυτού του

Roman Polasnki: Το Λιοντάρι βραβεύεται ξανά ενώ αναμένεται η δίκη του

Ο Πολωνός σκηνοθέτης γεννημένος στο Παρίσι, που έχει απασχολήσει τόσο την κοινή γνώμη σε διάφορες φάσεις της ζωής του, τιμήθηκε και πάλι, αυτή τη φορά από την πατρίδα του την Πολωνία, με το βραβείο «Against the Curent» στο 8ο φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου (PKO Off-Camera Film Festival).

Η τελευταία του βράβευση πριν από 4 χρόνια για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο, είχε ξεσηκώσει θύελλες αντιδράσεων, ενώ πολλοί είναι αυτοί που κινητοποιήθηκαν, ώστε να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Συγκινημένος παρέλαβε το βραβείο από τον Αντρέι Σεβερίν δηλώνοντας πως τα χρόνια του στην Κρακοβία, σημάδεψαν καλλιτεχνικά την ψυχή του.
Ευτυχώς τόνισε τη λέξη «καλλιτεχνικά» διότι ο Polanski έχει να θυμάται πολλά που σημάδεψαν την ψυχή του και αν έχει καταφέρει να αφήσει σε μια γωνιά το συγκλονιστικό περιστατικό με τη σφαγή της εγκύου γυναίκας του Sharon Tate, δεν μπορεί να ηρεμήσει από την υπόθεση που τον έχει στοιχειώσει, περί βιασμού μιας 13χρονης κοπέλας της Samantha Geimer το 1977 στις ΗΠΑ, στο σπίτι του Jack Nicholson.

Αυτή η υπόθεση θα τον ξαναφέρει στο δικαστήριο στις 22/5 για να εξεταστεί το αίτημα των ΗΠΑ να εκδοθεί εκεί για τη δίκη του.
Ο ίδιος πιστεύει πως τελικά δεν θα εκδοθεί, παραμένοντας στην Κρακοβία για να ετοιμάσει τη νέα του ταινία.
Το ίδιο όμως φαίνεται να λέει και ο χάρτης του, εφόσον ο Ερμής κυβερνήτης του 9ου οίκου, που σχετίζεται με τις νομικές υποθέσεις δέχτηκε την εύνοια του Δία, την οποία θα δεχτεί σε λίγο καιρό και ο Ήλιος του.
Επιπλέον την ευμενή του πρόθεση δίνει ο Δίας και στον Κρόνο του αλλά και στους προοδευτικούς χάρτες του δεν διαφαίνεται πως ο φυγόδικος 82χρονος πλέον Polanski,δεν θα πρέπει να ανησυχεί.
Παρόλα αυτά σύνοδος Σελήνης – Πλούτωνα στον Καρκίνο στο μεσουράνημα σε ταυ-τετράγωνο με Άρη και Ουρανό, περιγράφει θεαματικά την πορεία μιας φανερά προκαθορισμένης ζωής, γεμάτη από πολλά σκοτεινά σημεία και ένα ανεξέλεγκτο σεξουαλικό πάθος.

Ο Polanski έχει βραβευτεί όσο κανείς άλλος σκηνοθέτης, απολαμβάνοντας στη ζωή του τη δόξα, με το εξάγωνο της Σελήνης κυβερνήτη του μεσουρανήματος με το Δία, με το οποίο καταξιώθηκε αποσπώντας τις εκδηλώσεις συμπάθειας αλλά και την τεράστια δημοτικότητά του.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για εσένα τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved