Gerard Depardieu: Ένας Ρώσος, πλέον, πολίτης

Ένας σκληροπυρηνικός Αιγόκερως που φλερτάρει ανομολόγητα την προβολή και το χρήμα

Gerard Depardieu: Ένας Ρώσος, πλέον, πολίτης

Πρόκειται για έναν από τους πιο καταξιωμένους Γάλλους ηθοποιούς, που έχει ερμηνεύσει αξεπέραστους ρόλους και έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες και συναδέλφους του ηθοποιούς.

Ένας σκληροπυρηνικός Αιγόκερως που φλερτάρει ανομολόγητα την προβολή και το χρήμα, συναισθηματικά επιφυλακτικός με τη Σελήνη στον Σκορπιό και λάτρης της διασκέδασης και της περιπέτειας, με ωροσκόπο στον Τοξότη.

Από το 1974 που εμφανίστηκε στο φιλμ Les Valseuses (Ο χορός των διεφθαρμένων) του Bertrand Blier, ακολούθησε μια λαμπρή καριέρα, που του χάρισε πολλά βραβεία, αλλά και τον σπουδαίο τίτλο του «Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής».

Ο Συρανό Ντε Μπερζεράκ του κινηματογράφου, εκφράζεται κατά ένα μεγάλο κομμάτι και στα φρονήματα της ζωής του, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Obelix, που ενσάρκωσε με τεράστια επιτυχία. Σαματατζής, οξύθυμος και εύφλεκτος, παράλληλα ευθύς, τολμηρός και ανήσυχος. Οι αντιδράσεις οργής του συνοδευόμενες από το ποτό, τον έφεραν αρκετές φορές σε δύσκολη θέση, καταστρέφοντας αυτοκίνητα, γρονθοκοπώντας οδηγούς και καυγαδίζοντας για ασήμαντους λόγους.

Οι επικρίσεις του μνημειώδεις, με τελευταία την απαξιωτική επίθεση στην συνάδελφό του Juliette Binoche. Παντρεύτηκε την 7 χρόνια μεγαλύτερη γυναίκα του Ελιζαμπέτ Γκινιό όταν ήταν 21 ετών, μένοντας μαζί της 26 χρόνια και αποκτώντας το πρώτο του παιδί, που έχασε πριν από 4 περίπου χρόνια, έχοντας άλλα τρία παιδιά από διαφορετικές σχέσεις.

Ο υπερτονισμένος 1ος οίκος της προσωπικότητάς του με τη σύνοδο Ήλιου – Δία και τον Δία κυβερνήτη του ωροσκόπου, δείχνει την μεγάλη τύχη που είχε στην άστατη, αλλά πολλά υποσχόμενη ζωή του, καθώς και την επιτυχία που απολαμβάνει ακόμα.

Η παρουσία του Άρη στον οίκο αυτό και μάλιστα στον Αιγόκερω, ξεδιπλώνει τον φιλόδοξο και δύστροπο χαρακτήρα του. Η επιρρέπειά του στα πολλά ατυχήματα από τα οποία έχει επιζήσει, μαζί και ένα πενταπλό by pass καρδιάς και ένα αεροπορικό ατύχημα, οφείλεται στη γωνιακή θέση του Άρη σε συνάρτηση με εκείνης του Ουρανού.

Η ευκολία να ξεπερνά τον κίνδυνο από τις τόσες προκλήσεις που δημιουργεί γύρω του, σχετίζεται άμεσα με τη σύνοδο του κυβερνήτη του 6ου οίκου της υγείας Ερμή με Ήλιο και Δία, πολύ επιβοηθητική επίσης και για το επάγγελμά του.

Ο Ουρανός που βρίσκεται απέναντι στον 7ο οίκο, έστω και σε ανοιχτή αντίθεση με τον Ήλιο του, ευθύνεται για την πολύπλοκη ερωτική του ζωή, ολοκληρώνοντας τη σύνθεση της εκρηκτικής και ανυπότακτης ιδιοσυγκρασίας του, που δεν περνά απαρατήρητη.

Τις τελευταίες ημέρες απασχολεί τον διεθνή τύπο με την απόφασή του να εγκαταλείψει τη Γαλλία και να εγκατασταθεί στο Βέλγιο, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας σε 75% για τους πλούσιους.

Στις 3 Ιανουαρίου ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin, υπέγραψε διάταγμα, το οποίο του παρέχει τη ρωσική υπηκοότητα, εγκρίνοντας την αίτησή του.

Απαρνούμενος την Γαλλική υπηκοότητα και φορολογούμενος πλέον σαν Ρώσος πολίτης με τον ενιαίο συντελεστή του 13%, οι αντιδράσεις είναι σαρωτικές.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Jean-Marc Ayrault χαρακτήρισε την ενέργειά του αυτή αξιοθρήνητη, ενώ πολλοί επιφανείς Ρώσοι που αντιτίθενται στον Putin, τον σαρκάζουν διαρκώς. Στο πλευρό του πάντως, έχει τις δύο διάσημες Ζυγίνες της χώρας του, Catherine Deneuve και Brigitte Bardot.

Ο ίδιος έχει επενδύσει σε κουβανέζικες πετρελαιοπηγές, σε ρουμάνικες υφαντουργίες, στην παραγωγή κρασιού από το Μπορντό μέχρι την Αργεντινή, δηλώνοντας παράλληλα πως δεν έχει καμία φιλοδοξία ή σχέδια για καριέρα.

Είναι φανερό πως ο ποιοτικός και ταλαντούχος Depardieu, έχει πρόβλημα στο να αποδεχτεί τα αληθινά του συναισθήματα και επιθυμίες, προσπαθώντας να ντύσει τις ανασφάλειές του με ιδεολογικές αντιρρήσεις. H παρελθούσα δήλωσή του πως η φράση «σ' αγαπώ», είναι γι αυτόν συνυφασμένη με τον κινηματογράφο και το ποτό και όχι με τους ανθρώπους, φαίνεται πως δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Η Αφροδίτη στον Τοξότη κυβερνήτης του 5ου και 10ου οίκων (σχέσεις – καριέρα) μπορεί να είναι ανάλαφρη και έτοιμη να περιπλανηθεί για να αποκομίσει εμπειρίες, αλλά το τετράγωνό της με τον Κρόνο κυβερνήτη του ζωδίου του και συγκυβερνήτη του 1ου οίκου, στερεί την συναισθηματική έκφραση, αλλά και την ικανότητα συνειδητοποίησης των πραγματικών αναγκών, του ίδιου και των άλλων.

Η Ρωσική υπηκοότητα λοιπόν, ήταν άλλο ένα καπρίτσιο της συγκρουσιακής προσωπικότητάς του, που η Σελήνη στον Σκορπιό σε εξάγωνο με τον Άρη φροντίζει να καλλωπίζει και να τιθασεύει όσο μπορεί, δίνοντας και μεγάλα αποθέματα αντοχής.

Ο Depardieu δεν είναι μαθημένος να χαρίζει συναισθήματα και κεκτημένα, πόσο μάλλον όταν αυτά φορολογούνται με το 75% της αξίας τους!

(27/12/1948, 8.00am, Chatearoux, France)

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved