Κάτια Δανδουλάκη: Η πάντα επίκαιρη Κυρία του θεάτρου

Η ψιλόλιγνη Ταυρίνα με τα μεγάλα εκφραστικά μάτια μεγάλωσε, αλλά διατηρεί αναλλοίωτη την εικόνα της

Κάτια Δανδουλάκη: Η πάντα επίκαιρη Κυρία του θεάτρου

Οι πιο παλιοί τη θυμούνται σαν μια όμορφη οπτασία στην ταινία «Παπαφλέσσας», όταν έκανε τα πρώτα της κινηματογραφικά βήματα.

Η ψιλόλιγνη Ταυρίνα με τα μεγάλα εκφραστικά μάτια μεγάλωσε, αλλά διατηρεί αναλλοίωτη την εικόνα της, σαν ο χρόνος να διστάζει να αγγίζει την εύθραυστη και γλυκιά παρουσία της.

Η επί 32 χρόνια σχέση της με τον Μάριο Πλωρίτη καθηγητή Ιστορίας θεάτρου στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης όπου πρωτοστάτησε με τον Κάρολο Κουν, σηματοδότησε τη ζωή της. Παντρεύτηκαν μετά από 22 χρόνια, τους χώριζαν άλλα 29, αλλά τους ένωνε η μοίρα και ο μεγάλος τους έρωτας.

Η Αφροδίτη κυβερνήτης του Ήλιου της στον Καρκίνο, σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, είναι μια όψη που την καθορίζει σε ένα μεγάλο βαθμό.

Η εξιδανίκευση του συντρόφου της, η ρομαντική της εικόνα, η αφοσίωσή της στην τέχνη και η εκλεπτυσμένη της παρουσία, πηγάζουν από αυτήν την όψη, αναδεικνύοντας τη λεπτότητα και την αρμονία της προσωπικότητάς της.

Από το 1979 είναι θιασάρχισσα και σε πρόσφατη συνέντευξή της ομολόγησε πως πούλησε το εξοχικό της, για να καλύψει τις ανάγκες του θεάτρου της, που έχει το όνομά της.

Το τρίγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα, την εμπνέει διαρκώς προς την τέχνη και το θέατρο, το οποίο μεταφέρει όπου και αν βρίσκεται.

Η θεατρική της έκφραση υπερισχύει ακόμα και μέσα από μια συνηθισμένη τηλεοπτική σειρά και αυτός είναι άλλος ένα λόγος που ισχυροποιεί την πιθανότητα η Σελήνη της να βρίσκεται στον Λέοντα σε σύνοδο με τον Άρη, που ούτως ή άλλως υφίσταται.

Το τρίγωνο του Δία με τον Άρη και πιθανά και με τη Σελήνη, δείχνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, αλλά και τον έντονο συναισθηματισμό, αφού σαν Ταύρος συσσωρεύει συναισθήματα και επιθυμίες.

Μετά από πολλές γνωστές και επιτυχημένες σειρές (Πανθέοι, Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, Λάμψη) εγκαταλείπει την τηλεόραση για να αφοσιωθεί στο θέατρο, το 1998.

Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνίστησε σε δημοφιλείς σειρές του Mega, βρισκόμενη πάλι στο προσκήνιο, με τη συμμετοχή της ως κριτής στο «Dancing with the stars».

Αυτόν τον καιρό προβάλλεται από τον Ant-1 Κύπρου η σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί, μαζί με τον Στράτο Τζώρτζογλου και τον Μάνο Παπαγιάννη «Βαλς με 12 Θεούς» από το ομώνυμο βιβλίο της Λένας Μαντά, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Το Κυπριακής παραγωγής σήριαλ φημίζεται πως σύντομα θα μεταδοθεί και στην Ελλάδα, αν ο Ant-1 συμφωνήσει στο ποσό.

Επιπλέον, η παράσταση που ανεβάζει στο θέατρό της «Να ζει κανείς ή να μη ζει» σε διασκευή Παπαθανασίου – Ρέππα σημειώνει μεγάλη επιτυχία για δεύτερη χρονιά και η ίδια φαίνεται ικανοποιημένη, από τις τόσες δραστηριότητές της.

Η σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα όμως είναι μια υπαινικτική και συγκρουσιακή όψη για τις πάσης φύσεως δραστηριότητες και σχέσεις της, τις οποίες υποβαστάζει το εξάγωνο του Ερμή, με τη νοητική συγκρότηση και το ισχυρό διανοητικό ένστικτο.

Εν αναμονή λοιπόν της απόφασης του καναλιού του Αμαρουσίου, το οποίο θα αποφασίσει για τη σειρά της πρωταγωνίστριας, έχοντας αναπτύξει γερούς δεσμούς.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved