Μαρία Ναυπλιώτου - Στέλιος Μάινας: Δίδυμος και Ζυγός στην ταινία «Τετάρτη 04.45»

Η ταινία του Αλέξη Αλεξίου που κλονίζει τα αστικά θεμέλια

Μαρία Ναυπλιώτου - Στέλιος Μάινας: Δίδυμος και Ζυγός στην ταινία «Τετάρτη 04.45»

Μια ταινία που αναμένεται να αφήσει ιστορία στον Ελληνικό κινηματογράφο προβάλλεται από τις 12 Μαρτίου με τίτλο «Τετάρτη 04.45» με σκηνοθέτη τον Αλέξη Αλεξίου.
Η ταινία θα είναι υποψήφια στο διαγωνιστικό τμήμα του γνωστού Νεουρκέζικου φεστιβάλ «Tribeca».
Χαρακτηριστική η πινελιά του Χρήστου Καραμάνη στη διεύθυνση φωτογραφίας, που δημιουργεί μια ατμοσφαιρική Αθήνα με εντυπωσιακά πλάνα και φιλμ νουάρ αποχρώσεις.
Πρωταγωνιστές, ο Ζυγός, Στέλιος Μάινας, που υποδύεται έναν ιδιοκτήτη Jazz bar που βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής ενώ ταυτόχρονα ο γάμος του περνά βαθιά κρίση. Από την άλλη η Δίδυμος, Μαρία Ναυπλιώτου, που είναι η σύζυγος και μητέρα των δύο παιδιών του καταχρεωμένου άνδρα της, η οποία βιώνει την αποξένωση μετά την απογοήτευση και τον θυμό.

*Η σχέση σου με την οικογένεια, το χρήμα, τα αδέλφια, τα αγαπημένα πρόσωπα, την εργασία και τους συντρόφους έχει συγκεκριμένους κώδικες που η αποκρυπτογράφησή τους προσφέρει γνώση και κατανόηση τόσο του εαυτού σου όσο και των άλλων*

Ο Στέλιος Μάινας έχει αποδείξει από την πρώτη του εμφάνιση πριν 22 χρόνια την καλλιτεχνική του δεινότητα και την Μαρία Ναυπλιώτου μία από τις καλύτερες ηθοποιούς του Ελληνικού θεάτρου να μας θυμίζει την ευχάριστη έκπληξη της πρώτης της εμφάνισης στο ρόλο της «Γλαύκης», στην εξαιρετική τηλεοπτική σειρά «Η αίθουσα του θρόνου» από το μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη πριν 17 χρόνια.
Καθοριστική στιγμή για τους δύο ηθοποιούς εφόσον η ταινία αυτή τους φέρνει στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας με τον Στέλιο Μάινα να βλέπει την τριπλή γενέθλια σύνοδο Ήλιου – Άρη – Δία στον Ζυγό να του προσφέρει άλλη μια ευκαιρία αναγνώρισης, τύχης και ευρείας αποδοχής με τον διελαύνοντα Δία να αγγίζει το γενέθλιο εξάγωνο Δία – Ουρανού.
Από την άλλη η Μαρία Ναυπλιώτου, μετά την καταξίωσή της στα θεατρικά σανίδια, έρχεται στην μεγάλη οθόνη σε μια καθοριστική στιγμή, που η γενέθλια αντίθεση του κυβερνήτη του ζωδίου της Ερμή με τον Άρη, επιβλέπεται στενά από τον διευλαύνοντα Κρόνο, γεγονός που μπορεί να την κουράσει χωρίς της προσδώσει κατά τις προσωπικές της εκτιμήσεις, κάτι παραπάνω από τα ήδη κεκτημένα της.
Παρόλα αυτά η παρέλαση του διελαύνοντα Δία από τον Λέοντα όπου βρίσκεται η Σελήνη της, διαβεβαιώνει πως αυτή η μετάβαση θα την ανταμείψει, τουλάχιστον οικονομικά, κερδίζοντας για άλλη μια φορά και τον θαυμασμό του κοινού.

Η ταινία έχει όλα τα προσόντα να ξεχωρίσει και να διακριθεί, αφήνοντας και μια ελπίδα για την εξέλιξη του Ελληνικού κινηματογράφου, χωρίς τα κατάλοιπα της προσπάθειας εντυπωσιασμού με κάθε μέσο, που τελικά μόνο απογοητεύει.

*Στέλιος Μάινας 1/10/1957 Σύρος
*Μαρία Ναυπλιώτου 19/6/1969 Αθήνα

{youtube}GQc_0aj_478{/youtube}

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved