Παγκόσμια ημέρα Αστρολογίας: Ένας φωτεινός κύκλος ξεκινά με την Εαρινή Ισημερία

Τι μπορεί ο καθένας να αποκομίσει από την μέρα αυτή;

Παγκόσμια ημέρα Αστρολογίας: Ένας φωτεινός κύκλος ξεκινά με την Εαρινή Ισημερία

Ευτυχισμένο το Νέο Έτος! Ω για περίμενε, δεν ήταν τον Ιανουάριο αυτό; Λοιπόν, θα σου εξηγήσω τι εννοώ. Σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο, η αρχή του πραγματικού νέου έτους είναι την 1η Ιανουαρίου κάθε χρόνου. Οκ, μέχρι εδώ; Αστρολογικά, ωστόσο, το Νέο Έτος έχει μια διαφορετική ημερομηνία, που αρχίζει στην Εαρινή Ισημερία στις 20 Μαρτίου. Ναι σου λέω, έχουν τον τρόπο τους να περιπλέκουν τα πράγματα αυτοί οι Αστρολόγοι (!).

18-3-2015 mesasasa

Τώρα, θέλω να σκεφτείς τη φράση Εαρινή Ισημερία. Είναι εκείνη την στιγμή που η μέρα και η νύχτα έχουν ίση διάρκεια και από εκεί και πέρα η ημέρα αρχίζει σιγά-σιγά να μεγαλώνει. Από τη στιγμή αυτή, λοιπόν, μέχρι την Φθινοπωρινή Ισημερία, θα έχεις όλο και περισσότερο χρόνο να περάσεις, προσκυνώντας τις ακτίνες του Ήλιου. Και αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: νέα ζωή.

Τα πάντα στον πλανήτη και στην καρδιά σου ενθαρρύνονται να βλαστήσουν και πάλι. Κάτι σχεδόν ιερό ανασταίνεται στο συλλογικό πνεύμα και θα έχεις την τάση να αισθανθείς μια δυναμική ώθηση να ξεκινήσεις και πάλι με μια φρέσκια προοπτική.
Είναι η μέρα λοιπόν που η Αστρολογία γιορτάζει, καθώς σηματοδοτείται το νέο ετήσιο ξεκίνημα με τον Ήλιο στον Κριό. Τώρα ο Ήλιος κερδίζει πάνω στο σκοτάδι και η φωτιά (Κριός) υπογράφει με ζεστασιά τη σφοδρή επιθυμία για ζωή.

Οι μεγάλες ανταμοιβές θα προέλθουν, από τη σωστή χρήση του χρόνου και της προσοχής σου, σε αυτό που πραγματικά θέλεις να δημιουργήσεις. Υπάρχει μεγάλη ώθηση πίσω από τις προθέσεις σου τώρα, με τη δύναμη της ζωής του Κριού. Οι προθέσεις σου, θα είναι οι μαγικοί καρποί σου που θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών μηνών μέχρι το Θερινό Ηλιοστάσιο. Η συγκομιδή θα έρθει το Φθινόπωρο, όταν θα κρίνεις πώς πηγαίνουν τα πράγματα και ποιοι τομείς χρειάζονται περισσότερη προσοχή και προσπάθεια. Όπως και τι αποκόμισες απ' ό, τι έχεις σπείρει. Στη συνέχεια, στο φιλόξενο σκοτάδι του Χειμώνα, θα προβληματιστείς βαθύτερα σχετικά με το τι ήταν πιο σημαντικό.

18-3-2015 mesaaaa

Επίσης η Εαρινή Ισημερία έχει συνδεθεί με την έκρηξη της σεξουαλικότητας. Γιορτάζουμε λοιπόν την ζωώδη ορμή του Κριού, που θα σου προσφέρει πολλές ευκαιρίες που δεν έχουν ακόμη διερευνηθεί, γιατί τα πάντα είναι φρέσκα, νέα και συναρπαστικά. Οι ορμόνες δρουν και αρχίζουν να βράζουν μέσα σου. Οι ψυχολογικές και σωματικές ορμές, που σχετίζονται με αυτή την περίοδο, συχνά θα σου επιφέρουν αύξηση ζωτικότητας και σεξουαλικότητας. Δεν είναι περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι ο Κριός είναι το ζώδιο που κυβερνάται από τον γεμάτο πάθος, διεκδικητικό Άρη.

Δήλωσε κι εσύ συμμετοχή τώρα στο μεγάλο διαγωνισμό του Astrology.gr με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Αστρολογίας και κέρδισε προσωπικές προβλέψεις και αστρολογικά βιβλία!

Εάν έχεις πάντως ένα αίσθημα ότι έχεις κολλήσει κάπου, ο Ήλιος στον Κριό μπορεί να σου δώσει μια ώθηση να σπάσεις τις αντιστάσεις. Μην περιμένεις μέχρι να έχεις το τέλειο σχέδιο – στην αρχή, πάντα θα υπάρχουν πολλοί άγνωστοι παράγοντες. Απλώς κάνε το πρώτο βήμα και πίστεψε ότι το επόμενο βήμα θα αποσαφηνιστεί στο σωστό χρόνο.

18-3-2015 messasasa

Πρόσεξε επίσης καθώς αυτή την στιγμή αυξάνεται και η σκιερή πλευρά του Κριού, βάζοντας στο προσκήνιο την ανυπομονησία, το θυμό και τον εγωισμό. Μετρίασε την τάση σου να μειώνεις τους άλλους και ίσως πρέπει να κάνεις μια προσπάθεια παραπάνω να είσαι διακριτικός και ευγενικός με τα συναισθήματά τους. Η άσκηση επίσης μπορεί να είναι χρήσιμη για την αποφόρτιση από τον περίσσιο «ατμό». Και αν θέλεις να κάνεις κορμί ή να είσαι σε φόρμα, τώρα είναι η τέλεια στιγμή!
Επίσης άναψε κόκκινα κεριά για να τιμήσεις τον Κριό, μιλώντας στη φλόγα δυνατά για τις προθέσεις σου αυτό το νέο αστρολογικό έτος.


-Διοργάνωσε ένα πάρτι, καλώντας τους πιο ελκυστικούς και ενθουσιώδεις φίλους σου και παίξτε παιχνίδια.

-Κάνε εγγραφή ή ανανέωσε την παλιά στο γυμναστήριο σου, ασχολήσου με κάποιο άθλημα ή ξεκίνα το περπάτημα κάθε πρωί.

-Ανανέωσε την ντουλάπα σου, πετώντας οτιδήποτε καταθλιπτικό ή παλιό και αγόρασε νέα φωτεινά ρούχα.

-Τώρα ίσως είναι και η πιο κατάλληλη στιγμή για να κάνεις μια κίνηση προσέγγισης σε κάποιο ενδιαφέρον άτομο που δεν τολμούσες ποτέ ή να προτείνεις μια νέα πορεία σχέσης σε κάποιον που αγαπάς.

Η 20η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αστρολογίας από την AFAN, την Παγκόσμια Ένωση Αστρολόγων, προκειμένου να εορτασθεί ο ερχομός της Άνοιξης, αλλά και να ενημερωθεί η διεθνής κοινή γνώμη για την αστρολογία. Είναι η στιγμή που γιορτάζουμε τα κοσμικά και φυσικά φαινόμενα που είναι στενά συνδεδεμένα με τον άνθρωπο και το ταξίδι των αισθήσεων. Είσαι, είμαι, είμαστε αναμφισβήτητα μέρος του σύμπαντος και έτσι λοιπόν συμμετέχουμε στην διαδικασία της αφύπνισης. Ο Ήλιος (και τα αστέρια) είναι η πηγή του φωτός και της ζωής στο δικό μας σύμπαν, όπως ακριβώς το πνεύμα είναι η πηγή του φωτός και της ζωής μέσα μας. Καθώς λοιπόν η τροχιά του Ήλιου είναι συμβολική της διαδρομής της συνείδησης/πνεύματος στο ταξίδι της προς την αφύπνιση, έτσι και η Εαρινή Ισημερία είναι ένα κύριο στάδιο αυτού του ταξιδιού.

Παρά το γεγονός ότι η Εαρινή Ισημερία και ο εορτασμός της Αστρολογίας είναι κοσμικά γεγονότα, θέλω να σου πω ότι μπορούν να γίνουν επίσης μια πολύ προσωπική υπόθεση, γιατί επικοινωνούν όχι μόνο τις κοσμικές αρχές, αλλά και την μεταμόρφωση/εξέλιξή σου εσωτερικά, όπως ο εσωτερικός και εξωτερικός κόσμος είναι συνδεδεμένοι.

Κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει τους δικούς του λόγους για να εορτάσει ή όχι αυτή την ημέρα, αλλά αυτή η μικρή γιορτή θα μπορούσε να δώσει σε όλους την ευκαιρία να βιώσουν άμεσα τις πνευματικές αρχές, καθώς κάποιος μπορεί να μάθει κάτι προσωπικό για το δικό του ταξίδι συνείδησης.

Διάβασε επίσης:

Παγκόσμια ημέρα Αστρολογίας: Η ιστορία της Aστρολογίας από τα βάθη των αιώνων έως σήμερα

Παγκόσμια Ημέρα Αστρολογίας: I love astrology!

Παγκόσμια ημέρα Αστρολογίας: Ποιο είναι το κίνητρο του κάθε ζωδίου για να ασχοληθεί με την Αστρολογία;

* Η δική σου σχέση έχει πίστη και αφοσίωση; Mάθε τα πάντα εδώ.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved