Greta Garbo – Η θύμησή της δημοπρατείται ακόμα

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, η σαγηνευτική Παρθένος Greta Garbo γεννήθηκε στις 18/9/1905 στην Στοκχόλμη της Σουηδίας στις 7.30 το απόγευμα.

Greta Garbo – Η θύμησή της δημοπρατείται ακόμα

Ένας από τους μεγαλύτερους οίκους δημοπρασιών ο «Julien's Auctions» στο Μπέβερλι Χιλς, ανακοίνωσε πως η πρόσφατη δημοπρασία των προσωπικών αντικειμένων της αξέχαστης Greta Garbo, απέφερε έσοδα 1,6 εκατ. δολαρίων, ποσό τριπλάσιο των αρχικών εκτιμήσεων, ξεπερνώντας το ως τώρα αμύθητο της Marilyn Monroe.

H οικογένειά της αποφάσισε να βγάλει τα προσωπικά της αντικείμενα από την αποθήκη που τα φιλοξενούσε και να τα πουλήσει, 22 χρόνια μετά το θάνατό της. Δεν δημιούργησε δική της οικογένεια, αφήνοντας όλη την περιουσία της, που υπολογίζεται στα 20.000.000 δολάρια, στην ανιψιά της.

Στα 800 αντικείμενα της απόκοσμης και σαγηνευτικής Παρθένου, εκτός από τα φανταχτερά κοσμήματα, τα εκθαμβωτικά βραδινά φορέματα και τα αμίμητα καπέλα της, βρέθηκαν μια βαλίτσα Louis Vuitton που πωλήθηκε αντί 37.500 δολαρίων και το αμερικανικό διαβατήριο που εκδόθηκε το 1964, το οποίο πωλήθηκε έναντι 15.000 δολαρίων.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, η Greta Garbo γεννήθηκε στις 18/9/1905 στην Στοκχόλμη της Σουηδίας στις 7.30 το απόγευμα.

Υπήρξε μια ειδωλολατρική παρουσία, γεγονός που επιβεβαιώνει περίτρανα το αποτέλεσμα αυτής της δημοπρασίας. Ο Δίας σε σύνοδο με τον ωροσκόπο της, εκτός από πολλά άλλα, χάρισε την αιώνια επίδραση και την ικανότητα να έλκει το ενδιαφέρον πάνω της.

Η σχέση της με τη μόδα ήταν τόσο ιδιαίτερη και μοναδική, χωρίς ποτέ να αποτελέσει το «fashion victim» της εποχής της. Αντίθετα οι εκκεντρικές προσθήκες και οι ευφάνταστες προτιμήσεις της, την έκαναν σε συνδυασμό με την προσωπικότητά της να ξεχωρίζει στα βάθη του χρόνου. Το τετράγωνο Ήλιου – Ουρανού με έμφαση ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια, την έκανε αφοπλιστικά ιδιαίτερη, δίνοντας ουσία στις ευμετάβλητες και εκκεντρικές επιθυμίες της.

Πέρασε από τον βωβό κινηματογράφο στον ομιλούντα, σαν μπαλαρίνα με grand jete από το ένα πόδι στο άλλο, βιώνοντας μια ασυνήθιστη ζωή και εντελώς προκλητική για την εποχή της.

Η ανεξαρτησία και η αδέσμευτη φύση της, εμπεριέχονταν και στις αμφιφυλόφιλες αλλά και ομοφυλόφιλες τάσεις της. Η Σελήνη από τον 12ο οίκο στον Ταύρο σε τετράγωνο ιδιομοιρίας με την Αφροδίτη στον Λέοντα, την έκαναν να συσσωρεύει απολαύσεις, οι οποίες εξέφραζαν τα βαθύτερα αδιέξοδά της, δημιουργώντας μια άστατη και σκανδαλώδη ερωτική ζωή. Αυτή η ζωή γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκη, με το τετράγωνο Ήλιου – Ουρανού εφόσον ο Ήλιος κυβερνά στον 5ο οίκο της.

Οι διαθέσεις απομόνωσης διαδέχονταν την κατάθλιψη, κάνοντάς την να φαίνεται ακόμα πιο μυστηριακή μέσα στο μεσοπολεμικό της στυλ και στην σχεδόν σνομπ αριστοκρατία της.

Η μοναχικότητά της εκδηλώνεται από τη Σελήνη στον 12ο οίκο της, η οποία επιζητεί απομόνωση, εκδηλώνοντας ενίοτε και μια αντικοινωνική συμπεριφορά.

Η θέση της Σελήνης στον Ταύρο σε συνδυασμό με το τρίγωνο με τον Ήλιο (κυβερνήτη του 5ου οίκου) στην Παρθένο, ενίσχυσαν την οικονομική της ευμάρεια, τον αισθησιασμό της, αλλά και την τάση της να οχυρώνει τη ζωή της ενάντια σε αδιάκριτες επιδρομές.

Πρωταγωνίστησε σε 31 ταινίες και αποσύρθηκε από τον κινηματογράφο και τα φώτα της δημοσιότητας στα 36 της χρόνια. Το τετράγωνο του Ερμή κυβερνήτη του ζωδίου και του ωροσκόπου της με τον Δία, μιλούσε πάρα πολύ και κραυγαλέα, μόνο στον εαυτό της, φροντίζοντας με τις υπόλοιπες όψεις της να αυτοθαυμάζεται χωρίς να δέχεται εκδηλώσεις θαυμασμού.

Είχε προταθεί τέσσερις φορές για Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου, ώσπου τελικά το 1954 της απονεμήθηκε τιμητικό Όσκαρ για την προσφορά της στο σινεμά, αλλά δεν πήγε να το παραλάβει.

Οι μοναχικές της βόλτες με τα μαύρα γυαλιά και το φουλάρι γύρω από το κεφάλι έχουν μείνει στην ιστορία, μαζί με την επαναλαμβανόμενη δήλωση «να την αφήσουν ήσυχη», ενώ πέρα από τις αξέχαστες ερμηνείες της, έμεινε ιδιαιτέρως αξέχαστη στον αείμνηστο Καρκίνο John Gilbert, που της έκανε πρόταση γάμου τρεις φορές πριν δεχτεί τελικά, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στην τελετή. Η αντίθεση Άρη – Πλούτωνα στον άξονα 1ου – 7ου οίκων, (προβολή προσωπικότητας –γάμος) ήταν αυτή που την έκανε να επιλέξει να εξουσιάζει τους έρωτές της, χωρίς να συμβιώνει μαζί τους. Με τον Άρη στον Τοξότη αναζητούσε να είναι ανεξάρτητη, ώστε να μπορεί να κινείται ελεύθερα και να διαχειρίζεται όπως εκείνη αντιλαμβάνονταν την ισχυρή της δύναμη.

Πέθανε το 1990 σε ηλικία 84 ετών, ενώ είχε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Δίας στον ωροσκόπο όμως, λειτούργησε σαν φύλακας άγγελος της ζωής της.

Δεν έδινε συνεντεύξεις, δεν υπέγραφε αυτόγραφα, δεν παρακολουθούσε κοινωνικές εκδηλώσεις, δεν απαντούσε στην αλληλογραφία των θαυμαστών της και παρόλα αυτά λατρεύτηκε από το κοινό, φτάνοντας σήμερα να συντρίβει τα έσοδα των δημοπρασιών.

Η Greta Garbo όπως και άλλες θρυλικές φυσιογνωμίες που δεν συναντάμε πλέον, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη, πως ο χρόνος διατηρεί αναλλοίωτο ότι αξίζει πραγματικά.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved