Marianne Faithfull - Η ισόβια έφηβη

Η τρομερή Faithfull συνεχίζει να δημιουργεί χωρίς να μετανιώνει για τη ζωή της, λέγοντας πως «η ζωή είναι ωραία όταν σε αιφνιδιάζει και όχι τόσο, όταν την αιφνιδιάζεις».

Marianne Faithfull - Η ισόβια έφηβη

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

katerinanew_MIKRH_Copy

Η Μούσα των Rolling Stones, η μακρινή απόγονος του Leopold Von Sacher Masoch από την μεριά της Βαρόνης μητέρας της, η απίστευτη φωνή που σημαδεύτηκε από το αλκοόλ και τις καταχρήσεις, ο φοίνικας που αναγεννήθηκε τόσες φορές από τις στάχτες του, γεννήθηκε σαν σήμερα στις 29/12/1946 στις 12.30 το μεσημέρι στο Λονδίνο.

Αιγόκερως με ωροσκόπο Ταύρο και Σελήνη στους Ιχθείς.

Δύναμη και αδυναμία σε πλήρη συνύπαρξη, με τη δύναμη να έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.

mick__marianne

Στα 17 της δημιούργησε σχέση με τον Mick Jagger, ερωτεύτηκε τον Keith Ritchards, τραγούδησε το κλασσικό «As tears go by», έπαιξε στο θέατρο και έπεσε με την εφηβική της αθωότητα, βαθιά στα ναρκωτικά.

Η Σελήνη στους Ιχθείς στον 12ο οίκο, σε τετράγωνο με τον Ουρανό και σε τρίγωνο με τον Δία, έφεραν τις παροιμιώδεις καταπτώσεις της, αλλά και τη θαυμαστή καταστολή αυτών.

Ο Jagger σημάδεψε τη ζωή της, όπου μετά το παιδί που έχασε, αλλά και τον χωρισμό τους, η κατρακύλα δεν είχε σταματημό.

Όμως η Faithfull δεν ήταν απλώς μια όμορφη, ταλαντούχα, ρομαντική, που δεν άντεξε και καταστράφηκε από τα ναρκωτικά. Μέσα από την αυτοκαταστροφή της δημιούργησε πραγματική τέχνη.

Marianne-Faithfull---Horses-And-High-Heel

Ο Ήλιος κυβερνήτης του 5ου οίκου, είναι στον Αιγόκερω σε σύνοδο με Άρη στον 9ο οίκο με τον Άρη πολύ κοντά στο μεσουράνημα και σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στον 6ο της οίκο.

Αυτό το τετράγωνο σε συνδυασμό με τη θέση της Σελήνης της, την οδήγησαν σε μονοπάτια θολά και ομιχλώδη, εξαπατώντας το πείσμα της, διοχετεύοντάς το για μεγάλο διάστημα σε ακρότητες.

Ο Κρόνος με τον Πλούτωνα όμως, είναι σε σύνοδο στον 5ο της οίκο, ενώ ο Κρόνος κυβερνά το μεσουράνημα, υπογράφοντας την ατσάλινη θέλησή της προς ένα δρόμο, που οδηγούσε στην χρυσή τομή και στην καθιέρωσή της.

Η φωνή της έγινε σύμβολο και η ταραχώδης ζωή της μύθος.

Όταν στα 40 της ξανατραγούδησε τα «As tears go by» και «Sister Morphine» η διαφορά στην φωνή και την ερμηνεία της ήταν συνταρακτική.

Το να προσπαθήσει να συνδυάσει την υψηλή κουλτούρα με την κουλτούρα του δρόμου, ήταν κάτι που την εκτόξευσε πέρα από όλα όσα την καθήλωναν.

Ο Ουρανός σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, δεν θα μπορούσε να μη λειτουργήσει τόσο σουρεαλιστικά για την ανήσυχη και φιλόδοξη Faithful.

Το 2006 ήρθε η διάγνωση του καρκίνου του μαστού, κάνοντάς την να δηλώσει μετά βεβαιότητας ότι ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που είναι «γεννημένοι επιζώντες» και έχει ως δύναμή της την περηφάνια.

«Νομίζω ότι ο χρόνος υπήρξε πολύ καλός μαζί μου. Όσο μεγαλώνω τόσο πιο δυνατή νιώθω, ­ εννοώ σωματικά».

Ανθεκτική από ζώδιο και ωροσκόπο αλλά και με την Αφροδίτη να κυβερνά τον ωροσκόπο και να συγκυβερνά τον 6ο οίκο της σε σύνοδο με Δία στον Σκορπιό, της έδωσαν τη δύναμη να συνεχίσει.

Θα διαβάσει όλα τα βιβλία του William Burroughs και θα αφιερωθεί στο «Γυμνό γεύμα» απογειώνοντάς το βιωματικά, θα λατρέψει το έργο του Oscar Wilde θα τραγουδήσει Kurt Weill και Bertolt Brecht κάνοντας τους ακροατές να ριγήσουν, θα απαγγείλει μοναδικά Shakespeare, θα σηκωθεί από το τέλμα των ναρκωτικών και θα δημιουργήσει στο θέατρο, στο σινεμά, στη μουσική.

faithful_copy

Ο Ερμής στον 8ο οίκο στον Τοξότη σε αντίθεση με τον Ουρανό, ήταν όλα τα πυροτεχνήματα που έσκαγαν στον πολύμορφο νου της.

faithfull_now

Θα κάνει πολύ ψυχοθεραπεία και σοβαρή προσπάθεια αποτοξίνωσης, βλέποντας ένα όνειρο που την είχε αναστατώσει. Ένα απόγευμα, λοιπόν, είδα ένα όνειρο. Ήταν ένα πολύ όμορφο όνειρο, από αυτά που ταιριάζουν με τη γλύκα του απογεύματος. Ήμουν περιτριγυρισμένη από αγγέλους οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια τους ένα βιβλίο, ένα υπέροχο βιβλίο γεμάτο εικόνες, και μου έλεγαν να μην ανησυχώ. Το βιβλίο ήταν χοντρό και σε όλες τις σελίδες του είχε γραμμένους στίχους. Δεν μπορούσα να τους διαβάσω, μπορούσα όμως να δω ότι ήταν στίχοι και άκουγα τους αγγέλους να μου λένε: "Μην ανησυχείς καθόλου, σ' αυτό το βιβλίο είναι γραμμένοι όλοι οι στίχοι που θα γράψεις στο μέλλον"».

Η τρομερή Faithfull συνεχίζει να δημιουργεί χωρίς να μετανιώνει για τη ζωή της, λέγοντας πως «η ζωή είναι ωραία όταν σε αιφνιδιάζει και όχι τόσο, όταν την αιφνιδιάζεις».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved