Ανοίγει ο διάλογος για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι τόσο τοξικό όσο το συμβατικό, όπως προκύπτει από έρευνες.

Ανοίγει ο διάλογος για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Με παρέμβαση του εχθές σε εκδήλωση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε κεντρικό ξενοδοχείο Αθήνας, ο Ανδρέας Παπαπετρόπουλος, καθηγητής του Τομέα Φαρμακευτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών σημείωσε ότι σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που είναι σε εξέλιξη, «σε μια μεσοπρόθεσμη χρήση, το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι τόσο τοξικό όσο το συμβατικό».

Το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τις επιπτώσεις του στη φυσιολογική λειτουργία ιστών και οργάνων έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τα πρόσφατα έτη. Από το γεγονός αυτό πηγάζει και η ανάγκη δημιουργίας ενός ρυθμιστικού πλαισίου για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην χώρα μας, την στιγμή μάλιστα που καταγράφονται 5 εκατ. θάνατοι παγκοσμίως από το συμβατικό τσιγάρο.

Παρόντες στην εκδήλωση που άνοιξε τον διάλογο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο ήταν μεταξύ άλλων οι Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, Καρδιολόγος, ερευνητής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στο Medical Imaging Research Center του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Gathuisberg στο Leuven του Βελγίου, Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς και ο Κωνσταντίνος Πουλάς, Αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Η καμπάνια ενημέρωσης καλεί τους καπνιστές να ενημερωθούν μόνοι τους για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην ιστοσελίδα www.melitzanistas.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved