Brigitte Bardot: To αποκαλυπτικό βιβλίο για τη θρυλική Ζυγό

Ένα βιβλίο που περιγράφει την πολυτάραχη ζωή της σαν φόρος τιμής για τα 80 της χρόνια

Brigitte Bardot: To αποκαλυπτικό βιβλίο για τη θρυλική Ζυγό

Δεν ξέρω ποιο βιβλίο μπορεί να χωρέσει τη ζωή μιας από τις ομορφότερες γυναίκες που πέρασαν από τον πλανήτη με τρόπο αφοπλιστικό και βίαιο στην αρχή και σταδιακά με επίγνωση, αυταπάρνηση και αφοσίωση σε ένα σκοπό.

Χρειάζονται τόμοι για να περιγραφούν οι διακυμάνσεις της ζωής της Ζυγού με ωροσκόπο Τοξότη και Σελήνη στους Διδύμους, μια αστρολογική ταυτότητα που διακρίνεται για την εξωστρέφεια της και όσο την ερμηνεύεις συνθετικά, ξεδιπλώνονται όλες οι πλευρές μιας απίστευτα πολυμορφικής ιδιοσυγκρασίας.

Αναρίθμητοι εραστές και των δύο φύλων, 4 γάμοι, 4 απόπειρες αυτοκτονίας, έξαλλη κοινωνική ζωή, ένα παιδί που μεγάλωσε ο πατέρας του, απότομη συνειδητοποίηση, εγκατάλειψη της δόξας της, ακτιβισμός, πολιτικός φανατισμός, αφιέρωση σε ένα ιδανικό.
«The Life, The Legend, The Movies» (Η ζωή, ο μύθος, οι ταινίες) της Ζινέτ Βινσεντό, είναι το όνομα του βιβλίου που απονέμει φόρο τιμής στη θρυλική Γαλλίδα.

Το βιβλίο περιέχει άφθονο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και την καριέρα της, ακόμα και την αυθεντική αφίσα της ταινίας «Και ο Θεός έπλασε τη Γυναίκα».
Η σύνοδος ιδιομοιρίας του Ερμή με τον Δία στον 10ο οίκο της καριέρας και της εικόνας της προς τα έξω, υπήρξε καθοριστική για την «μπαρντολατρεία» που εξαπλώθηκε σε κάθε φύλο και ηλικία, εφόσον ο Ερμής κυβερνά τον 7ο οίκο της και ο Δίας τον ωροσκόπο.
Μαζί με τη Σελήνη στους Διδύμους στην ακμή του 7ου οίκου (γάμος και κοινωνική προβολή) προχώρησε σε 4 γάμους και σε μια έξαλλη ζωή, την οποία ενίσχυσε η αντίθεση του Ουρανού με τη σύνοδο Ερμή – Δία.

Τίποτα δεν φαίνονταν να σταματά το αγρίμι που έκρυβε μέσα της.
Τίποτα εκτός από την κατάθλιψη που τη φλέρταρε και αυτή σαν αντισταθμιστικός παράγοντας στην ασύδοτη ζωή της.
Η αντίθεση του αχόρταγου Άρη στον Λέοντα με τον συστολικό Κρόνο στον Υδροχόο στον άξονα 2ου – 8ου στάθηκε καθοριστική για την άρνηση που την κατέβαλε συχνά, ακόμα και για τη ζωή της.
Η παρουσία του Πλούτωνα στον 8ο οίκο αλλά και το ακριβέστατο τετράγωνο της Σελήνης με τον Ποσειδώνα την έκαναν να απελπίζεται συχνά, νιώθοντας το βαθύτερο νόημα και την ανημποριά της να το ακολουθήσει.

Δεν ήταν όμως καθόλου ανήμπορη, αποφασίζοντας στα 39 της χρόνια να εγκαταλείψει τη δόξα της και να αρχίσει να αφοσιώνεται στα ζώα, αλλάζοντας σταδιακά τη ζωή της.
Στα 49 της χρόνια διαγνώσθηκε με καρκίνο στο στήθος αλλά αρνήθηκε κάθε θεραπεία λέγοντας πως αυτή είναι η μοίρα της. Μετά από απεγνωσμένες προσπάθειες φίλης της, υποχώρησε και έσωσε τη ζωή της.
Παρέα με την κατάθλιψη, βρήκε διέξοδο δίνοντας όλη την αγάπη και την ευαισθησία που έκρυβε μέσα της στα ζώα, δημιουργώντας το 1986 το ίδρυμα με το όνομά της για την προστασία τους.
Έχει δώσει περισσότερη από τη μισή περιουσία της για το ίδρυμα και τις ανάγκες των ζώων αλλά εξακολουθεί να ζει άνετα.

Η Αφροδίτη στην Παρθένο κυβερνήτης του 5ου και 6ου οίκου μαζί με το τετράγωνο της Σελήνης –Ποσειδώνα την έκαναν να εξιδανικεύσει τα ζώα και να τους αφιερωθεί, γεγονός που δεν συνέβη με κανέναν άνθρωπο στη ζωή της.
Όσο για τις πολιτικές της απόψεις που ακόμα εκφράζονται ευθαρσώς μέσα από το εξάγωνο της πανίσχυρης Αφροδίτης της με τον πανίσχυρο Πλούτωνα, έκαναν ακόμα και τον πρόεδρο De Gaulle να δηλώνει πως φέρνει στη χώρα τόσο συνάλλαγμα, όσο και η αυτοκινητοβιομηχανία Renault!
Η Bardot ζει σήμερα απομονωμένη παρόλο που δεν έχει χωρίσει από τον τέταρτο σύζυγό της Μπερνάρ Ντ'Ορμάλ που παντρεύτηκε πριν από 22 χρόνια, πρώην σύμβουλο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.
Ουσιαστικά πάντα ήταν μόνη με το τρίγωνο του Ήλιου με τη Σελήνη της να φωτίζει καθοριστικά τη ζωή της.

Αποστρέφεται τις πλαστικές επεμβάσεις, δεν χρησιμοποιεί εδώ και δεκαετίες καλλυντικές κρέμες, ενώ υποφέρει από χρόνια αρθρίτιδα κυκλοφορώντας με μπαστούνι, αρνείται να κάνει επέμβαση. «Δεν μπορώ να περπατήσω ή να κολυμπήσω, αλλά αισθάνομαι τυχερή όταν βλέπω πόσο υποφέρουν τα ζώα. Τότε συνειδητοποιώ ότι δεν μπορώ να παραπονιέμαι για τίποτα», έχει πει.

Ο Πλούτωνας στο ωροσκόπιό της κράτησε και κρατά περίοπτη θέση με το τετράγωνο με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου της Δία, να την οδηγεί από την υπερβολή στη μεταμόρφωση.
Το βιβλίο αυτό θα καταγράψει στην ιστορία μια γυναίκας που έζησε με πάθος, αλλά ανέπτυξε την ικανότητα να βρει το δρόμο της, διατηρώντας τη συγκλονιστική ομορφιά της και κρατώντας από το παρελθόν της μόνο τα λουλούδια στα άσπρα της μαλλιά.

{youtube}S5dcKIMBY7Q{/youtube}

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Η δική σου σχέση έχει πίστη και αφοσίωση; Mάθε τα πάντα εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved