Richard Gere: Μήπως ήρθε η ώρα για το πρώτο του Oscar;

O γοητευτικός Παρθένος με ωροσκόπο Καρκίνο και Σελήνη στον Τοξότη, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Richard Gere: Μήπως ήρθε η ώρα για το πρώτο του Oscar;

Ποιός δεν θυμάται την ταινία «American Gigolo» που έσπασε τα ταμεία, αλλά και τις ερωτικές σκηνές στην ταινία «Χωρίς ανάσα» με ένα από τα πιο καυτά φιλιά στην ιστορία του κινηματογράφου, βγαίνοντας η Valerie Kaprisky από την πισίνα.

Ακολούθησαν αρκετές ταινίες που το καλογυμνασμένο του σώμα προκαλούσε αίσθηση, παράλληλα με το ιδιαίτερο και πικάντικο ερμηνευτικό του στυλ: «Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν», «Cotton Club, «Χωρίς οίκτο», «Pretty Woman», «Final analysis», «Mr. Jones», «Sommersby», ως το «Chicago» του 2002, που βραβεύτηκε επιτέλους με Χρυσή Σφαίρα α' ανδρικού ρόλου.

Η μετέπειτα κινηματογραφική πορεία του δεν ήταν τόσο ενθουσιαστική και εν τω μεταξύ μεγάλωνε, ωρίμαζε, ασπάστηκε τον Βουδισμό και αφιερώθηκε στον αγώνα των δικαιωμάτων των Θιβετιανών μοναχών.

Η Σελήνη κυβερνήτης του ωροσκόπου του, είναι αυτή που κινεί τα νήματα της ζωής του, σχηματίζοντας καθοριστικές όψεις.

Αρχικά το μεγάλο τρίγωνο μεταξύ Σελήνης (στον Τοξότη) , Πλούτωνα και Βόρειου Δεσμού (στον 10ο οίκο στον Κριό) είναι ενδεικτικό για την μεγάλη επίδραση που έχει στο γυναικείο φύλο, αλλά και για τις εμπειρίες που αποζητά να αποκομίσει από τη ζωή (και δεν είναι λίγες).

Το εξάγωνο της Σελήνης με τη σύνοδο Αφροδίτης – Ποσειδώνα στον Ζυγό, δείχνει την εξευγενισμένη και άκρως καλλιτεχνική πλευρά του, που δεν σταματά μόνο στην υποκριτική, αλλά και στις φωτογραφικές και μουσικές ενασχολήσεις. Έχει διοργανώσει αρκετές εκθέσεις με δικό του φωτογραφικό υλικό από το Θιβέτ, παίζει άριστα τρομπέτα και συνθέτει μουσική από τα νεανικά του χρόνια.

Ρομαντικός, διαισθητικός, κοινωνικά και θρησκευτικά ευαισθητοποιημένος, φιλάνθρωπος και ανθρωπιστής, έννοιες που εκφράζονται σε κάθε γωνιά του ωροσκοπίου.

Το δε τετράγωνο της Σελήνης με τη σύνοδο Ήλιου – Κρόνου στην Παρθένο, δείχνει τα δύσκολα περάσματα της ζωής και ευθύνεται για το γεγονός πως μέχρι τώρα μπορεί να έχει λάβει τεράστια φήμη, αποδοχή και χρήματα, αλλά δεν καταξιώθηκε επίσημα κατακτώντας το βραβείο, που κάθε ηθοποιός ονειρεύεται, έστω και ανομολόγητα.



*Θέλεις να δεις αν το δικό σου κάρμα "υπόσχεται" φήμη και δόξα; Πάτα εδώ για να μάθεις!

Φαίνεται όμως όπως όλοι λένε, πως ήρθε η στιγμή να κρατήσει στα χέρια του το πολυπόθητο αγαλματίδιο, με την νέα ταινία με τίτλο «Arbitage», στην οποία δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, υποδυόμενος έναν αυτοδημιούργητο μεγιστάνα, που κινδυνεύει να χάσει τα πάντα.

Η Οδύσσεια ενός πάμπλουτου επιχειρηματία που έρχεται αντιμέτωπος με το Νόμο, προξενώντας το θάνατο της ερωμένης του από αμέλεια και οι συνέπειες που πρέπει να αντιμετωπίσει σε διάφορα επίπεδα, με μοναδικό όπλο την ισχύ του.

Το γεγονός πως πλαισιώνεται από τους εξαιρετικούς Susan Sarandon και ο Tim Roth δίνει επιπλέον ενδιαφέρον στην ταινία, που τονίζεται και από τις παρουσίες των Josh Pais, Nate Parker και της Laetitia Casta.

Ο Gere εκτός από όμορφος, αριστοκρατικός και στυλάτος άνδρας που εκπέμπει μια αδιευκρίνιστη γοητεία, είναι ένας ηθοποιός που αξίζει να ανταμειφθεί με ένα Oscar, μετά από 30 χρόνια καριέρας. Φυσικά θα πρέπει πρώτα να ξεγραφτεί από τη μαύρη λίστα της Ακαδημίας, λόγω της δημόσιας αντίθεσής του στην απονομή του 1993, για την καταπάτηση των δικαιωμάτων του Θιβέτ.

Το εξάγωνο ιδιομοιρίας μεταξύ Σελήνης - Ποσειδώνα, δεν έχει πει ακόμα την τελευταία λέξη.

Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου (Σελήνη) με τον κυβερνήτη του μεσουρανήματος (Ποσειδώνα) που σχετίζονται με την προσωπική προβολή και την καριέρα σε τόσο αρμονική και στενή όψη, επιφυλάσσουν στον Gere κάτι πολύ πιο σημαντικό, από όσα έχει ήδη βιώσει.

Η ταινία έφτασε στη χώρα μας μόλις χθες 22 Νοεμβρίου και η πρεμιέρα θα γίνει την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012.

Προσωπικά θα ευχηθώ το πέρασμα του Δία από τους Διδύμους να κάνει το θαύμα του και να τον δούμε να κρατάει το χρυσό αγαλματίδιο στην απονομή των Όσκαρ του 2013,ακυρώνοντας τη συντηρητική και σοβαροφανή αντίληψη της Ακαδημίας, με το αντισυμβατικό τετράγωνο Ερμή – Ουρανού του.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved