Δείτε: Κραυγή βοήθειας από εργαζόμενο σε ετικέτα φορέματος! (φωτο)

Έκπληκτη έμεινε μία γυναίκα από την Ουαλία, όταν αντιλήφθηκε ένα σοκαριστικό μήνυμα στην ετικέτα ενός καινούριου φορέματος που αγόρασε από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων.

Δείτε: Κραυγή βοήθειας από εργαζόμενο σε ετικέτα φορέματος! (φωτο)

«Αναγκασμένοι να δουλεύουμε εξαντλητικά ωράρια», αναγραφόταν στο χειρόγραφο σημείωμα που ήταν ραμμένο πάνω στο φλοράλ φόρεμα αξίας 10 λιρών!

«Ήθελα να ελέγξω τις οδηγίες πλυσίματος και δεν πίστευα στα μάτια μου. Ήταν ραμμένο στο χέρι μαζί με τις συνηθισμένες ετικέτες», ανέφερε η Ρεμπέκα, η οποία όχι μόνο δεν πρόκειται να ξαναγοράσει ρούχα από το συγκεκριμένο κατάστημα υπό το φόβο ότι θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα εργατικής εκμετάλλευσης, αλλά κάλεσε τους υπεύθυνους για εξηγήσεις.

Μετά από 15 λεπτά αναμονής τής έκλεισαν το τηλέφωνο.

«Είναι πρωτοφανές περιστατικό. Θα θέλαμε ο πελάτης να μας επιστρέψει το φόρεμα ώστε να εξετάσουμε την υπόθεση», τόνισε από την πλευρά του εκπρόσωπος της αλυσίδας καταστημάτων, η οποία έχει γίνει γνωστή λόγω των χαμηλών τιμών της, ωστόσο έχει κατηγορηθεί πολλές φορές από ακτιβιστές που υποστηρίζουν ότι εκμεταλλεύεται φθηνά χέρια εργασίας στο εξωτερικό.

Ειδικότερα μετά την κατάρρευση ενός εργοστασίου της (του Rana Plaza) το 2013, που στοίχισε τη ζωή σε 1100 άτομα. «Με έκανε να σκεφτώ πώς δημιουργείται τελικά η φθηνή μόδα», καταλήγει η Rebecca.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved