Ava Gardner - Το ποτήρι που δεν ξεχείλισε ποτέ.

Ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός που δέχθηκε ήταν «αντροχωρίστρα».

Ava  Gardner - Το ποτήρι που δεν ξεχείλισε ποτέ.





από την Κατερίνα Σαλωνίκη
katerinanew1.jpg

H Θρυλική Άβα Γκάρντνερ (Ava Lavinia Gardner) γεννήθηκε στις 24/12/1922 στις 7.10 το απόγευμα στη Βόρεια Καρολίνα.

Copy_of_tumblr_loybpeMlDr1qzarvv


Αιγόκερως με ωροσκόπο Καρκίνο και Σελήνη στους Ιχθείς.

Ο ωροσκόπος της είναι στις 29.55 μοίρες του Καρκίνου, άρα ο Λέοντας κατέχει μία σημαντική θέση και συγκυβερνά τον ωροσκόπο της, αν λάβουμε υπ’ όψιν και το περήφανο και αγέρωχο παρουσιαστικό της.



Το αγοροκόριτσο γεννήθηκε σε φτωχή οικογένεια (Κρόνος στην ακμή του 4ου οίκου), δεν μπόρεσε να μορφωθεί όσο επιθυμούσε, αλλά προσπάθησε να καλλιεργείται ως το τέλος της ζωής της.

Όπως πάρα πολλούς καλλιτέχνες, βρέθηκε και για αυτήν κάποιος να την ανακαλύψει.


Φυσικά δεν ήταν καθόλου δύσκολο, διότι η ομορφιά της ήταν παραπάνω από αφοπλιστική, αλλά και ο γωνιακός Δίας κυβερνήτης του 6ου οίκου της εργασίας ήταν σε τρίγωνο με τον Άρη, κυβερνήτη του 10ου οίκου της καριέρας.

Μετά από πολλά μαθήματα υποκριτικής της δόθηκε ο ρόλος στο «Μοκάμπο» από τον σκηνοθέτη John Ford που εκτίμησε το ταλέντο της.

Για την ερμηνεία της αυτή προτάθηκε για Όσκαρ, η ίδια όμως ποτέ δεν ήταν ικανοποιημένη από την καριέρα της και τις ερμηνείες της.


Ο Ποσειδώνας στον ωροσκόπο σε εξάγωνο με τον Κρόνο είναι ένας αστρολογικός σχηματισμός που παρατηρείται συχνά σε εκφραστές της τέχνης μέσω του κινηματογράφου ή της φωτογραφίας αλλά και της ζωγραφικής. Αποτελούσε δε τη βάση των υπόλοιπων αστρολογικών της χαρακτηριστικών, που την έσπρωχναν στην ενασχόλησή της με την υποκριτική.

Ήταν επίμονη και δεν επέδειξε ποτέ σταριλίκι.

Ήθελε να κάνει μόνη της ακόμη και τις σκηνές που άλλες ηθοποιοί ζητούσαν κασκαντέρ.

Η Gardner παντρεύτηκε 3 φορές με 3 αστέρες, τους Frank Sinatra, Mickey Rooney και Αrtie Shaw, χωρίς να αποκτήσει παιδιά.


Η σχέση της με τον Sinatra ήταν η πιο πολυσυζητημένη, με την Gardner να εξομολογείται: «Ήμασταν σπουδαίοι στο κρεβάτι. Τα προβλήματα άρχισαν στο δρόμο για τον μπιντέ.» Υπονοώντας την ακατάσχετη ροπή και των δύο προς το αλκοόλ.



Μετακόμισε στην Ισπανία, όπου έγινε φανατική των ταυρομαχιών.

Το σινεμά την έπληττε αφόρητα και είχε εξομολογηθεί ανοιχτά, πως η δουλειά της δεν της άρεσε, ενώ είχε πολλά παράπονα από την εταιρία της που δεν την στήριξε όταν επρόκειτο να παντρευτεί τους Rooney και Sinatra.

Ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός που δέχθηκε ήταν «αντροχωρίστρα».

avafrank


Έτσι έφυγε και από τις ΗΠΑ, γοητευμένη από την Ισπανία όπου μπορούσε να εκφράζεται ελεύθερα.

Η ιδιοσυγκρασία της ήταν παράξενη, απατούσε τους άνδρες της με άλλους, ( επώνυμους πάντα) και τους άλλους με άλλους, ενώ γύριζε σπίτι και κλαίγοντας, άκουγε τραγούδια του Sinatra.

Η Αφροδίτη της στον Σκορπιό στον 5 οίκο, σε συνδυασμό με την δυνατή επιρροή του 8ου οίκου με Ιχθυακά χαρακτηριστικά περιγράφει τέλεια όλη την παραπάνω συμπεριφορά.

Όπου κι αν πήγαινε έβλεπε στους τοίχους τις φωτογραφίες της, ενώ την ερωτεύονταν όλοι.

Το αλκοόλ ήταν η μόνιμη και δεδομένη συντροφιά της.

Αποτελούσε οπωσδήποτε διέξοδο στις αντιθέσεις του χαρακτήρα της, δεδομένου ότι η μετρημένη ιδιοσυγκρασία που της έδινε ο Αιγόκερως και ο γωνιακός Κρόνος, ερχόταν συχνά σε αντίφαση με την ευαισθησία του Ποσειδώνα της στον ωροσκόπο και τη σύνοδο του Ουρανού με τη Σελήνη και τον Άρη, στους Ιχθύς στον 8ο οίκο.

Η αντίθεση του Πλούτωνα με τον Ήλιο και τον Ερμή πλάκωνε ακόμη περισσότερο με το τεράστιο βάρος της τον εύθραυστο ψυχικό της κόσμο, που δυσκολευόταν να αντιδράσει με άλλο τρόπο, αφού τα υποτονικά στοιχεία του αέρα και της φωτιάς κυρίως, δυσκόλευαν την ευελιξία, κλείνοντας τους δρόμους διαφυγής από τα προβλήματα.

Μόνη λοιπόν διέξοδος το αλκοόλ και αστρολογικά μιλώντας, ο σχηματισμός του μεγάλου τριγώνου μεταξύ Σελήνης, Άρη, Ουρανού, με Δία και Πλούτωνα (σε 8ο, 4ο, 12ο οίκους), που βοήθησε στην έκφραση του εσωτερικού κόσμου δια μέσου της τέχνης.

Ίσως από αυτή την κατάχρηση, ο χρόνος άφησε έντονα σημάδια, με αποτέλεσμα στα πενήντα της χρόνια να μοιάζει τουλάχιστον 10 χρόνια μεγαλύτερη.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της έζησε στο Λονδίνο.

Αν και έπαθε αρκετά εγκεφαλικά επεισόδια δεν έχασε την αγάπη της για ζωή.

Οι δηλώσεις της ήταν πάρα πολλές, λες και προσπαθούσε να πείσει τον εαυτό της για κάτι. «Θα ήθελα να πεθάνω στα 150 μου χρόνια, αλλά μέχρι τότε να είμαι με ένα τσιγάρο στο ένα χέρι και ένα ποτήρι ουίσκι στο άλλο».

Όμως η Gardner δεν εξαρτήθηκε ουσιαστικά από τίποτα, ούτε από τους τόσους έρωτες που έζησε.

Δυστυχώς, η υγεία της λίγο πριν το τέλος ήταν πολύ χειρότερη από ότι ήλπιζε.

Έμεινε παράλυτη και είχε ως μόνη συντροφιά την οικονόμο της και το σκύλο της.

Ο Sinatra πλήρωσε όλα τα ιατρικά της έξοδα.

Ίσως αισθανόταν ότι της το χρωστούσε μιας και όταν ήταν παντρεμένοι, πριν την απαρχή της καριέρας του, εκείνη του έδινε χρήματα ακόμη και για να πάρει δώρα στα παιδιά του.

Δούλευε μέχρι το θάνατό της την αυτοβιογραφία της, «Ava, η Ιστορία μου», αλλά δεν πρόλαβε να δει την έκδοσή της.


Πέθανε στο Λονδίνο το 1990 από πνευμονία σε ηλικία 67 ετών.

Θάφτηκε στον τάφο της οικογένειάς της, στη Βόρεια Καρολίνα, αλλά κανένας από τους πρώην συζύγους της δεν πήγε στην κηδεία της!!!

Η Ava Gardner υπήρξε μια πανέμορφη γυναίκα, που στο πέρασμά της καθήλωνε τους πάντες.

Υπάρχει μουσείο με το όνομά της, όπου εκτίθενται αντικείμενα που σχετίζονται με την ίδια και τους ρόλους της.

Μάλλον όμως η ίδια έφυγε ανικανοποίητη, σε αντίθεση με όσους την συναναστράφηκαν.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved