Ποιες είναι οι πόλεις που θα σας κάνουν ευτυχισμένους

Το φίλτρο της ευτυχίας σίγουρα δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη.

Ποιες είναι οι πόλεις που θα σας κάνουν ευτυχισμένους

Υπάρχουν όμως άλλοι τρόποι για να διεκδικήσει κάποιος την ευτυχία που του αξίζει.

Η Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας 2013 που δημοσίευσε το Δίκτυο Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ αποκαλύπτει τις πόλεις που εξασφαλίζουν την ευτυχία στους κατοίκους τους. Η μελέτη έγινε σε περισσότερες από 150 χώρες με βάση το ΑΕΠ, το προσδόκιμο ζωής, τη γενναιοδωρία ή την ελευθερία επιλογών.

Τα ηνία κρατά η Βόρεια Ευρώπη.
Το Ααρούς βρίσκεται 150 χλμ δυτικά της Κοπεγχάγης. Η μαρίνα πλησίον του κέντρου της πόλης προσελκύει καθημερινά όσους θέλουν να χαλαρώσουν κάνοντας απλώς ένα περίπατο, ή και όσους έχουν διάθεση για ψάρεμα και σκι.
Χιλιάδες φοιτητές επιλέγουν να σπουδάσουν στην αρχαιότερη πόλη της Σκανδιναβίας. Το οξύμωρο είναι ότι το Ααρούς είναι πόλος έλξης για τους νέους.
Αλλά και όσοι δεν είναι νέοι, γυρίζουν το χρόνο πίσω περπατώντας στα στενά σοκάκια της πόλης.

Άλλη επιλογή στο δρόμο προς την ευτυχία είναι το Όσλο. Είναι η πιο γαλήνια πόλη της Σκανδιναβίας. Πεδιάδες και βουνά συνθέτουν το σκηνικό της απόλυτης χαλάρωσης. Το Όσλο φημίζεται για τα μουσικά φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στο πάρκο Έκεμπεργκ, το πάρκο των γλυπτών, το οποό ανακαινίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Βέβαια, στο κέντρο της πόλης τα εστιατόρια και τα κλαμπ δίνουν πιο ζωντανή νότα σε επισκέπτες και κατοίκους.

Από τις χώρες της ευτυχίας δε θα μπορούσε να λείπει η Γενεύη. Τι κι αν η επίσημη γλώσσα είναι τα Γαλλικά; Η ελβετική πόλη είναι το παγκόσμιο οικονομικό κέντρο και ακόμη ένα σημείο κατατεθέν του ΟΗΕ. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας η Επιτροπή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και άλλες υπηρεσίες μετατρέπουν τη Γενεύη στο κέντρο της παγκοσμιοποίησης. Αποτέλεσμα, μεγάλος αριθμός πολιτών να είναι ξένοι. Η παλιά πόλη θα έλεγε κανείς ότι είναι για λίγους. Οι τιμές φτάνουν στα ύψη, όμως υπάρχουν άλλα μέρη στα οποία με λιγότερα χρήματα μπορεί κάποιος να ζήσει εξίσου...ευτυχισμένα.

Η καρδιά της ευτυχίας χτυπά και στην Ουτρέχτη, της Ολλανδίας. Μόλις 40 χιλιόμετρα νότια του Άμστερνταμ, είναι πλούσια σε καφέ και εστιατόρια για ανέμελους περιπάτους και ξεκούραση. Το πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης είναι επιλογή πολλών φοιτητών, οι οποίοι μετατρέπουν την πόλη σε κέντρο νεότητας.
Το φεστιβάλ κινηματογράφου μετατρέπει την πόλη σε πόλο έλξης και για ένα κοινό διαφορετικό. Το ανατολικτό τμήμα της Ουτρέχτης θεωρείται από τα πιο ακριβά, με οικήματα που χρονολογούνται από το 1900.

Στην αναζήτηση της ευτυχία μπορεί κάποιος να ταξιδέψει στο Μάλμε, την Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας. Είναι η πόλη με τους περισσότερους Μουσουλμάνους στη Σκανδιναβία γεγονός που έχει οδηγήσει σε ρατσιστικές επιθέσεις ουκ ολίγες φορές. Ωστόσο, η παλιά πόλη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολιτών και τουριστών. Φημισμένα είναι πια τα μικρά σπίτια που είναι προσιτά στον καθένα, στο Γκάμλα Βέστερ, δυτικά της παλιάς πόλης.
Βέβαια, ακόμη κι αν η μετακόμιση δεν είναι στα σχέδιά σας, ένα ταξίδι θα σας χαρίσει στιγμές απόλαυσης, στιγμές στις πόλεις της ευτυχίας, τις πόλεις του ονείρου...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved