Pax Aegean-Οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας σε νέα φάση

Με ποιους όρους θα γίνει τελικά το Αιγαίο Mare Nostrum και για τους δύο γείτονες;

Pax Aegean-Οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας σε νέα φάση

Γράφει ο Karl-Heinz Ottinger




Karl_Heinz_Ottinger

Η καυτή περίοδος μετά τον Σεπτέμβριο του 2011

H ιστορία και η στατιστική έχουν αποδείξει πως ο χάρτης της Ελλάδας έχει ως Αχίλλειο πτέρνα την προβληματική συχνότητα της ζωδιακής «μπάντας» από την 5η έως την 9η μοίρα των παρορμητικών. Και όχι μόνον σε οικονομικά θέματα.. Τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα φαίνεται να είναι το διαχρονικό μουσικό χαλί αυτής της «μπάντας» κάτι μάλλον φυσιολογικό αφού οι ενεργειακοί δεσμοί των δύο χωρών υπάρχουν εδώ και αιώνες και σηματοδοτήθηκαν από την χρονική στιγμή που η Ελλάδα έγινε ανεξάρτητο κράτος. Ο βασικός «μάρτυρας» αυτού του συμβολαίου είναι ο Πλούτωνας, κατέχοντας μια ιδιαίτερα σημαντική θέση στα ωροσκόπια και των δύο χωρών. Και τουλάχιστον οι συνέπειες της ενεργοποίησης του από την κίνηση του ίδιου του πλανήτη φαίνεται να μην «συμφέρουν» καθόλου την Ελλάδα, αφού και στις δύο περιπτώσεις όπου συνέβη αυτό τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους (1922 Μικρασία, 1974 Κύπρος). Και τώρα βρισκόμαστε στο τρίτο (και .φαρμακερό;) πέρασμα του Πλούτωνα, που όμως δεν είναι απαραίτητο να λειτουργήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Γιατί μπορεί μεν η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία να έχει αυξημένες πιθανότητες εμπλοκής σε κάποιο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία αλλά η στροφή που επισημαίνει ο μηδενιστής Πλούτωνας μπορεί να έχει και άλλες διαστάσεις, αυτές ενός ειρηνικού ...ξεπουλήματος πασπαλισμένου με τις συνήθεις διαβεβαιώσεις «νίκης» και δικαίωσης της Ελληνοτουρκικής φιλίας.

Το φλέγον θέμα βέβαια, ήταν και είναι τα πετρέλαια και ο φυσικός πλούτος του Αιγαίου...

Η υπόθεση κρατά εδώ και 35 χρόνια όταν η Τουρκία έβγαλε στο Αιγαίο το σκάφος «Χόρα» για έρευνες σχετικά με την ύπαρξη υδρογονανθράκων. Ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, θεωρώντας πως υπήρξε κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, είπε το γνωστό «Βυθίσατε το Χόρα». Ο διελαύνων Πλούτωνας ήταν στις 9 μοίρες του Ζυγού ενώ ο προοδευμένος Πλούτωνας και η Σελήνη στις 6 του Ζυγού.

Το 1987 πάλι είχαμε την Ελληνοτουρκική κρίση που είχε σαν σκοπό την εκδίωξη του Ανδρέα Παπανδρέου από την εξουσία (ήταν σχέδιο των Αμερικανών που δεν πέτυχε και τελικά το κατάφεραν με το Σκάνδαλο Κοσκωτά). Το 1987 ο διελαύνων Ποσειδώνας ήταν στην 7η μοίρα του Αιγόκερω και ο Δίας στην 6η του Κριού. Την ίδια περίοδο η προοδευμένη ακμή του 10ου οίκου ήταν στην 5η μοίρα και 51' του Κριού.

Το 1996 στην Κρίση των Ιμίων από πρόοδο οι Σεληνιακοί Δεσμοί ήταν στην 9η μοίρα του άξονα Καρκίνου –Αιγόκερω ενώ από διέλευση ο Δίας ήταν στην 6η μοίρα του Κριού.

Αν ρίξουμε μια ματιά στον χάρτη της Κύπρου η διχοτόμηση έγινε με τον Δία από πρόοδο να βρίσκεται στις 7 μοίρες του Αιγόκερω. Τα γεγονότα με τους «Γκρίζους Λύκους» του Ψευδοκράτους που στοίχισαν την ζωή στους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού έγιναν με τον προοδευμένο Χείρωνα στην 5η μοίρα του Κριού ενώ από διελεύσεις είχαμε τον Κρόνο στην 6η μοίρα του Κριού, τον Δια στην 8η μοίρα του Αιγόκερω και τους Δεσμούς Σελήνης στην 8η μοίρα στον άξονα Κριού – Ζυγού.

Και βέβαια ο κοινός παρονομαστής στα γεγονότα είναι πως είχαν εμπνευστή και ιθύνοντα νου τους Τούρκους και -φυσικά- τους Αμερικανούς.

Το θέμα είναι πως μέσα στο 2012 ο Πλούτωνας θα κλείσει το «πρόγραμμα» του στην ευαίσθητη «μπάντα» των παρορμητικών, διαμορφώνοντας νέες ισορροπίες, κάτω από την συνδιεύθυνση όμως ενός ..τρελού μαέστρου -του Ουρανού- που επιφυλάσσεται για πολλά απρόοπτα και εκπλήξεις.

Η Τουρκία και η Αστερόεσσα της 4ης Ιουλίου

Σας παραθέτω τον χάρτη της Τουρκίας όπου ο Άρης της Τουρκίας (δράση) είναι στην 7η μοίρα του Ζυγού ενώ ο Ωροσκόπος της είναι στην 7η του Καρκίνου, πάνω δηλαδή στις ευαίσθητες μοίρες του Ελληνικού ωροσκοπίου. Και από αυτήν την άποψη είναι απόλυτα λογικό μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας να υπάρχει μια αντιπαλότητα. Πίσω όμως από όλα αυτά είναι πάντα οι Αμερικανοί.

Και βέβαια αναρωτιέμαι πως οι Έλληνες πολιτικοί δεν καταλαβαίνουν πως οι ΗΠΑ είναι ανέκαθεν κατάφορα υπέρ των Τούρκων. Η Αμερική από μεριάς της στο δικό της χάρτη έχει στην περί ου ο λόγος ευαίσθητη περιοχή των παρορμητικών) τον Δία στον Καρκίνο (έξαρση) σε οίκο έξαρσης του Κρόνου (and justice NOT for all) στην 5η μοίρα (γοητεία) μια μοίρα Λέοντα όπου ο Λέων καταλαμβάνει θέση ως συγκυβερνήτης του 8ου και κυβερνήτης του 9ου οίκου δηλαδή η εξαγορά κρατών του εξωτερικού . Ο Ήλιος της Αμερικής είναι σε σύνοδο με τον ASC της Ελλάδας ενώ έχουμε και την παρουσία Άρη-Αφροδίτης –Δια στον 12ο οίκο. Η ψευδαίσθηση της «προστασίας με το βαλάντιο».

Προσοχή, είναι «θέρος» και η Κόκκινη Αρκούδα είναι ξύπνια


Η Ρωσία από την απόλυτη ταπείνωση και απαξίωση πέρασε στο να γίνει η κραταιά δύναμη. Στην προσπάθεια της για να δείξει ποιος είναι το αφεντικό της περιοχής έστειλε μήνυμα σαφές προς την Τουρκία. Σε περίπτωση εμπλοκής σας με την Κύπρο και τα κοιτάσματα της θα επέμβουμε άμεσα. Και πριν τρία χρόνια είδατε τι έγινε όταν δοκίμασαν οι Αμερικανοί τα αντανακλαστικά της Ρωσίας με το «τσιράκι» την Γεωργία. Από την άλλη, οι Ρώσοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την παρουσία του Δημήτρη Χριστόφια στην Κυπριακή Προεδρία, μιας και είναι φίλα κείμενος προς τους Άγγλους ασχέτως εάν το κόμμα του (ΑΚΕΛ) είναι κατ' ευφημισμόν Κομμουνιστικό.

Ο ρόλος του Ισραήλ


Εδώ έχουμε ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Η Κύπρος με το Ισραήλ έχουν καλή γειτονία και συνεργασία εδώ και χρόνια ειδικά στο εμπόριο και στον κλάδο της υγείας. Το ότι οι Ισραηλινοί κήρυξαν την ΑΟΖ είναι παρά πολύ θετικό γιατί οιαδήποτε εμπλοκή της Τουρκίας θα αποτελέσει αιτία πολέμου. Η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα στην περιοχή και το Ισραήλ δεν είναι διατεθειμένο να μοιραστεί τον πλούτο του με κάποιον «αεριτζή» . Και οι Εβραίοι, όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, με τα λεφτά δεν αστειεύονται!

Οι ιστορικές στιγμές χρειάζονται ακόμα ιστορικότερους Άνδρες

Στις περισσότερες των περιπτώσεων η Ελλάδα είχε ηγέτες, που ασχέτως με το τι δεινά μπορεί οι πράξεις τους να έφεραν στο λαό, στα Εθνικά θέματα δεν «μασούσαν». Εδώ και αρκετά χρόνια επικρατούν οι «υποχωρητικοί» με κορυφαίο -μακράν- το «ευχαριστώ τους Αμερικανούς» του κ Σημίτη. Προηγήθηκε βεβαίως το «μακρύ ζεϊμπέκικο του Γιώργου» με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών... Αυτά και άλλα έφεραν στο προσκήνιο πολιτικές δυνάμεις που δεν ανήκουν στην παραδοσιακή Αριστερά, όπως το ΛΑΟΣ του Γ Καρατζαφέρη να επενδύουν σε μια αντιαμερικανική στάση.

Ξέχωρα από εθνικιστικές φανφάρες και λεονταρισμούς οι Τούρκοι έχουν αποδείξει πως δεν διαθέτουν τόση μαγκιά, όση κουτοπονηριά. Στην παρούσα φάση με τις διαδοχικές αβρότητες ανάμεσα σε Ερντογάν και Γ Παπανδρέου και την δρομολογούμενη ειρήνη στο Αιγαίο, έχω τις επιφυλάξεις μου γιατί οι Τούρκοι έχουν παράδοση στα τεστ που δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά της Ελληνικής κυβέρνησης.

Με ποιους όρους θα γίνει τελικά το Αιγαίο Mare Nostrum και για τους δύο γείτονες;

Μήπως -και βέβαια το ερώτημα είναι μάλλον ρητορικό- είναι οι Αμερικανοί που θα το κάνουν «θάλασσα τους»;

Η αστρολογική ανάλυση της υπόθεσης

(Tα ωροσκόπια για κάθε ενδιαφερόμενη/ο είναι στο photo gallery).

Κατ' αρχάς χρειάζεται να έχει κανείς τα μάτια του ανοικτά και να βλέπει χωρίς παρωπίδες. Η υπογραφή της συμφωνίας Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης θα έβαζε την Ελλάδα δυνατά στο ενεργειακό παιχνίδι. Από 17/3/2007 που υπέγραψε η κυβέρνηση Καραμανλή ξύπνησε το δημοσιογραφικό δαιμόνιο του ...Πίκου Απίκου και βγάλανε Siemens-OTE-Βατοπέδι-Κουκοδήμο-Τσιτουρίδη-Λιάπη-Παυλίδη –Μαγγίνα και το DVD του Ζαχόπουλου... Και φυσικά κάηκε η Ελλάδα από φωτιές το καλοκαίρι αλλά και τον Δεκέμβρη του 2008 με την υπόθεση Γρηγορόπουλου.

Στον τριπλό χάρτη έχουμε στο έσω κύκλο – τον χάρτη της Μεταπολίτευσης στον μεσαίο τον χάρτη από πρόοδο ενώ ο έξω κύκλος είναι τα τράνζιτ μιας ημερομηνίας του Σεπτεμβρίου που κατά τους υπολογισμούς μου θα αρχίσει η κατάσταση να «μυρίζει μπαρούτι». Ο προοδευμένος Ουρανός είναι επάνω στο γενέθλιο Vertex ( με την κόκκινη διαγράμμιση) ενώ ο Πλούτωνας (διελαύνων) είναι επάνω στο προοδευμένο Vertex ( πράσινη διαβάθμιση) ενώ ο Προοδευμένος Ποσειδώνας είναι πλέον σε αντίθεση με τον γενέθλιο Ωροσκόπο. Μια ερμηνεία είναι ζητήματα με το εξωτερικό για οικονομικά θέματα (Ουρανός του 8ου και του 9ου) αλλά και πολεμική αντιπαράθεση και προετοιμασία (ο Πλούτωνας είναι στον 6ο οίκο ).

Άλλωστε ο Χάρτης της Μεταπολίτευσης από 8/9 δέχεται τις εξισώσεις :

Hades=Ουρανός = Κρόνος /Admetos= Ποσειδώνας /Kronos

Λυπημένο πεπρωμένο, ένδεια και δυστυχία. Μπαίνοντας σε ένα σοβαρό δίλημμα μέσω της εχθρότητας, της έλλειψης αγαθών αλλά και εχθρικών ενεργειών. Μια ξαφνική ενόχληση. Η κακοτυχία χτυπά έναν ηγέτη ή μια κυβέρνηση. Ξαφνική επέμβαση μιας κυβερνητικής δύναμης χωρίς επιτυχία.

Άρης= Ουρανός/Zeus= Kronos

Προβάλλοντας αντίσταση. Επαναστατώντας απέναντι σε καταστάσεις. Ζητήματα με ρουκέτες-χειροβομβίδες. Στρατιωτικές προετοιμασίες. Εμπλοκή των μεγάλων δυνάμεων.

Ο χάρτης της Κύπρου

SARC MC= Ερμής/Ποσειδώνας= Αφροδίτη /Ουρανός = Κρόνος/Zeus = Βόρειος Δεσμός /Vulcanus =Δίας /Ποσειδώνας

Η διαίσθηση. Κάποια λόγια που είναι για καθησυχασμό. Εμπρησμός. Κινήσεις που είναι εμπρηστικές. Μηχανική δύναμη. Ισχυρές επαφές. Γνωριμίες και βοήθεια από άτομα που έχουν δύναμη. Σχέσεις που εξαπατούν. Άτομα που προδίδουν.

Ουρανός = Σελήνη/ Apollon =Βόρειος Δεσμός /Ποσειδώνας = Hades /Admetos = Asc/ Ποσειδώνας = Σελήνη/Hades = Ουρανός/Kronos

Άτομα με έντονη συγκίνηση. Μια επέκταση. Ξαφνικές επαφές με άτομα που δεν είναι της προτιμήσεως μας. Σοβαρό γεγονός. Ξαφνική σοβαρή εχθρότητα. Για να θαφτεί κάτω
από κάτι. Φωτογραφία μέσω δορυφόρων. Οι τρίτοι έχουν μια υποκειμενική άποψη και δεν βλέπουν τα πράγματα σαφώς. Ξαφνικά γεγονότα φέρνουν το ένα το άλλο.


Τέλος Α' μέρους
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved