Θεόδωρος Πάγκαλος: Το λιοντάρι βρυχήθηκε άλλη μια φορά

Ο κ. Πάγκαλος είναι ένας Λέων με Άρη στον Λέοντα που δεν αντέχει να μην κάνει αισθητή την παρουσία του

Θεόδωρος Πάγκαλος: Το λιοντάρι βρυχήθηκε άλλη μια φορά

Μπορεί να αποχώρησε από την πολιτική σκηνή μετά από 32 περίπου ενεργά χρόνια, παραμένει όμως ένας γραφικός παρατηρητής και ενίοτε καυστικός επικριτής της.

Είναι δύσκολο να συνταχθεί ένα κείμενο καταπιέζοντας τη δυσάρεστη έκπληξη που προκαλεί τα τελευταία χρόνια αυτός ο πολιτικός, αλλά τα γεγονότα ξεπερνούν κάθε δισταγμό.

Ο κ Πάγκαλος βέβαια, έχει δημιουργήσει μια κακή για τον ίδιο παράδοση αναξιοπιστίας από την εποχή που ως υπουργός είχε δηλώσει εκείνο το πομπώδες «η Γερμανία είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια», για να το «μαζέψει» αμέσως, μόλις του «τράβηξαν το αυτί».

Οι πρόσφατες δηλώσεις του παραπέμπουν σε μεσαιωνική υποβάθμιση των ήδη μεσαιωνικών κοινωνικοπολιτικών καιρών μας, με τους οποίους καταπιάνεται, υπό το πρόσχημα μιας νεοφιλελεύθερης αντίληψης, που ξαφνικά υποστηρίζει και θαυμάζει.

Αρχικά, ο (πολιτικός) λόγος για τη δυνατότητα του κ. Σαμαρά να διαμορφώσει συναίνεση σε μία τόσο δύσκολη εποχή, με τόσα προβλήματα, επικροτώντας την αλλαγή στην εικόνα της Ελλάδας.

Σε ποια αλλαγή φυσικά αναφέρεται δεν διευκρινίζει, εκτός και αν εννοεί το αυτονόητο απαρχαιωμένο σύστημα που αφορά στο δημόσιο, στην αναξιοκρατία, και στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Διότι ο δίκαιος νόμος της απλής αναλογικής, παραμένει εφιάλτης για τους κυβερνώντες και όνειρο θερινής νυκτός για τους ψηφοφόρους. Ας αφήσουμε δε στην άκρη την φτώχεια, την ταπείνωση και την αρπαγή των περιουσιών μας.

Αλλά ο κ. Πάγκαλος είναι ένας Λέων με Άρη στον Λέοντα, που δεν αντέχει να μην κάνει αισθητή την παρουσία του. Μια παρουσία υπερβολική και υπερτονισμένη, μέσα από την αντίθεση Ήλιου – Δία, που αυταρέσκεται να απολαμβάνει την πληθωρικότητα, την πυγμή και την ισχύ του.

Η άποψη να σχηματίστηκε η κυβέρνηση αυτή μέσα από εκβιαστικές ανάγκες και η πρόθεση των συμμετεχόντων να υπέκυψε σε τρομοκρατικά διλλήματα, συμφέροντα και συγκεκριμένα σχέδια, δεν φαίνεται να απασχολεί τη δεοντολογία του.

Η ευερέθιστη φύση του σαν αποτέλεσμα του τετραγώνου του Λιονταρίσιου Άρη με τον Ουρανό, προχώρησε σε επιθετικές δηλώσεις, ενάντια στον αρχηγό της αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον επιτήδεια, «γελοίο» και ευθέως, «κηπουρό της Χρυσής Αυγής».

Το τρίγωνο Ερμή – Ουρανού με τον Ερμή στην Παρθένο, δίνει όλα τα ακριβέστατα επιχειρήματα και τις κατά καιρούς εντυπωσιακές του εκφράσεις, διατηρώντας τον επίκαιρο, πάντα όμως με τη χαρακτηριστική ωμότητα, της Σελήνης στον Ταύρο.

Διότι ο κ. Πάγκαλος πάσχισε πολύ για τις φιλοδοξίες του και την εδραίωσή του στο ΠΑΣΟΚ, πειθάρχησε παρά τις παραπλανητικές υπεκφυγές του και έταξε στον εαυτό του τον όρο του «γίγαντα»..

Όταν όμως ένας Λέων δεν καταφέρει να σηματοδοτήσει τον όρο αυτό στην πολιτική του καριέρα, μένουν μόνο τα «περασμένα μεγαλεία» και μια πικρόχολη κριτική του τύπου «δάσκαλε που δίδασκες».

Ως πολιτικός, ο κ Πάγκαλος θα έπρεπε να γνωρίζει πως σε δύσκολους καιρούς, όπου η κοινωνική πόλωση «κτυπάει κόκκινο» δεν είναι σκόπιμο να ρίχνει κανείς λάδι στη φωτιά. Και όμως, με «συνηγόρους» τον Άρη, τον Ουρανό και τον Δία το πράττει, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα όρια του «πολιτικά ορθού» λόγου και δίνοντας την εντύπωση πως η προσωπική «βεντέτα» είναι αυτή που κυβερνά.

Και πέρα από τα πλαίσια μιας πολιτικής συμφωνίας ή ασυμφωνίας με τις απόψεις που εκφράζει, το σημαντικό για αυτήν την ώρα είναι να μην ξεχνάμε πως η Ιστορία αυτού του τόπου είναι γεμάτη από παρεμβάσεις ξένων, που έσπειραν τη διχόνοια ανάμεσα στους Έλληνες για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους. Πάντα υπήρχαν πολιτικοί όλων των παρατάξεων που παίρνοντας την «πάσα», έπαιζαν εκούσια ή ακούσια το παιχνίδι τους, για να καταλήξουμε σε τραγωδίες όπως ο Εμφύλιος.

Ας εξετάσουμε λοιπόν νηφάλια αλήθειες και «αλήθειες», που τούτη την ώρα αποσκοπούν και μόνο στο να μας κάνουν «από δυό χωριά χωριάτες», μήπως και καταφέρουμε ενωμένοι να πράξουμε το συμφέρον για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ο, πάλαι ποτέ, φανατισμός των καφενείων, οι εγωισμοί, οι ακρότητες και η διχόνοια θα μας κάνουν ακόμη ευκολότερα θύματα και πρόθυμα σφάγια στο τραπέζι των «Μεγάλων Δυνάμεων».

*Αναρωτιέστε αν το δικό σας κάρμα "υπόσχεται" φήμη και δόξα; Πατήστε εδώ για να μάθετε!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved