Η Κυπριακή τραγωδία του ‘74

Τα ουράνια σημάδια της 20ης Ιουλίου του 1974
Παπασταύρου Λίντα
Η Κυπριακή τραγωδία του ‘74

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ο γενέθλιος χάρτης της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει ένα ουσιαστικό θετικό στοιχείο και αναφέρομαι βέβαια στην παρουσία του Δία στον 7ο οίκο, η οποία δίνει έναν άλλο «αέρα» στους ρυθμούς ανάπτυξης του νησιού και θέτει τον Κρόνο του 8ου οίκου (Οικονομία) κάτω από την επιστασία του. Αν όμως ο ευεργέτης πλανήτης μπορεί ως γωνιακός να «μεταστρέψει» τον Κρόνο από περιοριστικό σε «συλλέκτη» και μοχλό ανάπτυξης, δεν έχει την ίδια δικαιοδοσία απέναντι στον Πλούτωνα και ιδιαίτερα στο κομμάτι που σχετίζεται με τα όσα συνέβησαν από τον Ιούλιο του 1974 και ύστερα.


cyprus_progr

Θα ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι τα στοιχεία μιας «αιματοβαμμένης» διχοτόμησης και μιας ανθρωπιστικής τραγωδίας περιγράφονται αρκετά παραστατικά σε αυτόν τον γενέθλιο χάρτη (στον εσωτερικό κύκλο). Ο ωροσκόπος στις 16 των Διδύμων με τη Σελήνη και τον Άρη στο 12ο οίκο (αγνοούμενοι, προδομένος λαός) σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον 4ο, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια παρερμηνείας, ιδιαίτερα που ο Πλούτωνας έχει και σύνοδο με την Αφροδίτη. Και οι δύο ζωτικοί δείκτες (Σελήνη, Αφροδίτη) βρίσκονται σε άμεση απειλή.

Ωστόσο, όσον αφορά τις πλανητικές διελεύσεις, τα ουράνια σημάδια της 20ης Ιουλίου του 1974 για αυτό που επρόκειτο να συμβεί, ήταν μάλλον «χλωμά». Η «ενοχλητική» διέλευση του Άρη από την ακμή του 4ου οίκου και τη γενέθλια σύνοδο Ήλιου-Ουρανού στο Λέοντα, στο χάρτη της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν αρκεί για να δώσει μια «αξιοπρεπή» ερμηνεία, της Τουρκικής εισβολής. Ο Πλούτωνας σε τετράγωνο με τον Ερμή, τον Κρόνο και την Αφροδίτη (οι ανοχές είναι συζητήσιμες) βρίσκεται σε μια μάλλον αδιάφορη θέση για το ωροσκόπιο της Κύπρου και ουσιαστικά παραπέμπει στο γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας και στα όσα εκπορεύτηκαν από την τότε Χούντα. Τέλος, ο Ουρανός σχηματίζει εξάγωνο με τον Άρη και τετράγωνο με τον Ήλιο, όψεις, που από τη φύση τους σχετίζονται με ανατροπές και …βομβαρδισμούς αλλά η σύνδεση τους με την εισβολή εξαντλείται στην δυναμική του Άρη.

Για έναν υποψιασμένο ερευνητή, είναι φανερό ότι ο κόκκινος πλανήτης ενεργοποίησε …θεούς και δαίμονες αλλά γιατί; Η καταλυτική του δράση γίνεται ακόμη πιο αντιληπτή με το πραξικόπημα της 14ης Ιουλίου, που οργάνωσε η χούντα του Ιωαννίδη, με σκοπό την ανατροπή του Μακαρίου. Όμως, που «πάτησε» και πυροδότησε την τραγωδία;

Η πρώτη απάντηση έρχεται από τον προοδευτικό χάρτη της Κυπριακής Δημοκρατίας για τον Ιούλιο του 1974 (στον εξωτερικό κύκλο). Το προχωρημένο Μεσουράνημα -δείκτης σημαντικών εξελίξεων- βρίσκεται στην 8η μοίρα των Ιχθύων, σε ακριβές τετράγωνο με τον γενέθλιο Άρη, την ίδια στιγμή που ο Ήλιος και η Σελήνη ως προοδευμένοι σχηματίζουν ένα ακόμη τετράγωνο στην 6η μοίρα της Παρθένου και του Τοξότη αντίστοιχα. Μέσα δηλαδή στην ενεργειακή «μέγγενη» του γενέθλιου τετραγώνου Άρη-Πλούτωνα (και Αφροδίτης).

Ουσιαστικά, η ενεργοποίηση του δίπολου Άρη-Πλούτωνα ήταν εκείνη που συνέβαλε στις εξελίξεις βγάζοντας όλη την αγριότητα της.

Παράλληλα όμως υπήρξαν και κάποιες σημαντικότατες «κρυφές» ενδείξεις στις αστρικές διελεύσεις


cyprus_invation

Ιδιοσυναστρία

Από μια πρώτη ματιά το προηγηθέν πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, γίνεται πιο ευδιάκριτο, υπονοώντας κι ακόμη περισσότερα. Ο αστρικός Ήλιος κάνει τετράγωνο με τον τροπικό Πλούτωνα, δίνοντας μια νέα διάσταση στο τετράγωνο του με τον Ουρανό.

Ο Άρης δέχεται την αντίθεση από τον αστρικό Δία, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα εύφλεκτη κατάσταση, με τον τροπικό Ουρανό να «διευκολύνει» την αντίθεση.

Η συμμετοχή της αστρικής Δήμητρας στο όλο σχήμα, εκφράζει τις πολιτικές διαστάσεις αυτής της ανάφλεξης αλλά το βασικό ερώτημα παραμένει: Που «κρύβεται» η εισβολή;

Τις απαντήσεις δίνουν ο αστρικός Κρόνος και ο αστρικός Πλούτωνας, επιβεβαιώνοντας τη λειτουργικότητα των αστρικών διελεύσεων από τροπικές θέσεις. Ο πρώτος μόλις έχει περάσει από τον γενέθλιο τροπικό Ωροσκόπο και ο δεύτερος κλείνει το τετράγωνο με τη γενέθλια Σελήνη της Κύπρου, που καλείται να βιώσει τις γενέθλιες επιρροές της.

Κι εδώ επιστρέφοντας στις ενδείξεις του προοδευτικού μπορώ να συμπληρώσω πως ο προχωρημένος αστρικός Ωροσκόπος τον Ιούλιο του 1974 ήταν στην 5η μοίρα των Διδύμων, σε τετράγωνο δηλαδή με τον γενέθλιο Πλούτωνα, ο οποίος δυστυχώς δικαιολόγησε και με το παραπάνω την μηδενιστική «σκιά» του στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου (πατρίδα, οικογένεια, λαός).

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved