Βαγγέλης Βενιζέλος – Ο νέος τσάρος της Οικονομίας

Με Ήλιο στη 10η μοίρα του Αιγόκερω
Παπασταύρου Λίντα
Βαγγέλης Βενιζέλος – Ο νέος τσάρος της Οικονομίας

από τον Β. Παπαδολιά

Vassilis_new

Ως πρόσωπο της νέας κυβέρνησης αναδεικνύεται ο κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος για να δικαιώσει πλήρως τη φήμη του ζωδίου του ότι ξέρει να περιμένει και ανέρχεται στα αξιώματα με σύστημα και επιμονή. Γεννημένος καθώς φαίνεται την 1η Ιανουαρίου του 1957, ο Θεσσαλονικιός πολιτικός δείχνει να βρίσκεται σε μία κυβέρνηση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του, καθώς η Σελήνη της ορκωμοσίας της κυβέρνησης είναι στο ίδιο ζώδιο με πολλούς από τους βασικούς πλανήτες του χάρτη του.

Με Ήλιο στη 10η μοίρα του Αιγόκερω δείχνει να βρίσκεται υπό την επίδραση του Κρόνου που από το ηλιακό του μεσουράνημα και σε τετράγωνο με τον Ήλιο τον φέρνει στα δύσκολα αλλά και του δίνει την ευκαιρία καθιέρωσης που τόσο περίμενε.

Vagelis_Venizelos_transits_17_06_2011

Πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα από το φθινόπωρο του 2007, όταν (αν και με τρίγωνο Κρόνου/Ήλιου από διέλευση) έπραττε τη μεγαλύτερη γκάφα του να βάλει υποψηφιότητα για διάδοχος στο ΠΑΣΟΚ.

Το άμεσο μέλλον όμως φαίνεται ότι θα είναι αρκετά ευνοϊκό για το θεσσαλονικιό πολιτικό, καθώς ο Δίας θα παραμείνει στάσιμος Αύγουστο και Σεπτέμβρη σε τρίγωνο με τη γενέθλια θέση του Ήλιου του, δίνοντας του τη δυνατότητα για πολλές πρωτοβουλίες, αρκεί να καταφέρει να αντέξει το καπέλωμα του Κρόνου που από διέλευση θα κάνει αντίθεση με το γενέθλιο Άρη του.

Η επόμενη και η μεθεπόμενη χρονιά όμως αναμένονται πιο σημαντικές, καθώς Ουρανός και Πλούτωνας θα προσεγγίσουν τη μοίρα του Ήλιου του και θα του δώσουν μεγάλη (ως δικτατορική) δύναμη, αλλά και ανατροπές από τους χτεσινούς υποστηρικτές, που θα επαναστατήσουν εναντίον του (Ουρανός στον 4ο ηλιακό οίκο). Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσει κι ο ίδιος στη διέλευση του Ποσειδώνα από θέση αντίθεσης στο γενέθλιο Πλούτωνα του, θέση που μπορεί να οδηγήσει σε ψευδαισθήσεις παντοδυναμίας αλλά και σε προδοσίες συμμάχων.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο Κος Βενιζέλος μπορεί να θεωρηθεί κάλλιστα ότι θα έχει μία πίστωση χρόνου για το 2011, από το 2012 όμως τα πράγματα θα δυσκολέψουν και γι’ αυτόν. Και θα κληθεί να δείξει αν μη τι άλλο την ποιότητα του χαρακτήρα του, καθώς «αρχή άνδρα δείκνυσι».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν το ωροσκόπιο που μελετάμε είναι σωστό, η στιγμή αυτή για τον Β. Βενιζέλο είναι μία νέα αρχή στη ζωή του, καθώς η προοδευτική Σελήνη του κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο Ήλιο του και ετοιμάζεται να συναντήσει πιθανότατα και τη γενέθλια Σελήνη. Το κλίμα γύρω του τον στηρίζει λοιπόν και τον αναδεικνύει ως τον αρχηγό που θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και θα δώσει τις λύσεις. Μάλιστα οι σύντροφοι του είναι πιθανόν να του συγχωρέσουν τώρα και τις τυχόν αυταρχικές του τάσεις, αν είναι να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προσοχή όμως θα πρέπει να δείξει το Σεπτέμβριο σε τάσεις επιβολής που θα χαλάσουν το κλίμα, καθώς η προοδευτική του Σελήνη θα τετραγωνίσει τη γενέθλια θέση του Άρη του.(Χάρτης 1 image gallery)

Αλλά και στο χάρτη του ηλιακού τόξου παρουσιάζεται το ίδιο μοτίβο, καθώς από τη μια διακρίνεται μία καταφανής όψη ευκαιρίας (σύνοδος του solar Δία με το γενέθλιο Βόρειο Δεσμό), από την άλλη σε τρεις μήνες από σήμερα θα έχουμε αντίθεση του solar Άρη με τον γενέθλιο Κρόνο, δείχνοντας μία διάθεση να σπάσει τα δεσμά και τους κανόνες.

Σε συνδυασμό με τη σύνοδο του solar Ουρανού με το γενέθλιο Δία, που θα συμβεί την ίδια περίοδο και η οποία θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως φυγή προς τα μπρος, το διάστημα αυτό ο κύριος Βενιζέλος ίσως προσπαθήσει να σπάσει τα δεσμά της εποπτείας του κυρίου Παπανδρέου και να αναλάβει αυτός την πρωτοβουλία των κινήσεων σε θέματα τουλάχιστον στρατηγικής. (Χάρτης 2 image gallery)

Αφήνουμε τελευταία την ηλιακή του επιστροφή που φέτος πραγματοποιήθηκε με σύνοδο Δία / Ουρανού σε τρίγωνο με την Αφροδίτη στο Σκορπιό, σηματοδοτώντας ίσως μία νέα αρχή και με νέους συμμάχους από το παρασκήνιο ή το οικονομικό κατεστημένο, που υπόσχονται όμως ίσως υπερβολικά, όπως δείχνει το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα.

Αν εξαιρέσουμε όμως αυτές τις όψεις, κατά τα άλλα η ηλιακή επιστροφή μας δείχνει το ίδιο μοτίβο με τους άλλους χάρτες, καθώς από τη μία έχει έναν Άρη στο ζώδιο του Αιγόκερω να ενισχύει περαιτέρω τη δύναμη του πανίσχυρου πλέον υπουργού και από την άλλη τον Κρόνο σε θέση τετραγώνου να μπλοκάρει ακριβώς αυτή την εξουσία, αναζητώντας τις η μετριοπάθεια και τις ισορροπίες.

Ποιος θα επικρατήσει τελικά, η πολιτική των ισορροπιών ή η προσωπικότητα του κυρίου Βενιζέλου αναμένεται να το δούμε. (Χάρτης 3 image gallery)

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved