Lance Armstrong: Το χρονικό του αποσυμβολισμού ενός αθλητή - ήρωα

Γεννημένος στις 18/9/1971 στο Τέξας, ο Armstrong εκτός από τους μαραθώνιους ποδηλατικούς γύρους, κέρδισε και τον μαραθώνιο αγώνα για τη ζωή του

Lance Armstrong: Το χρονικό του αποσυμβολισμού ενός αθλητή - ήρωα

Ο Αμερικανός ποδηλάτης που κέρδισε 7 φορές τους ποδηλατικούς αγώνες του Tour de France της Γαλλίας αποτελώντας θρυλικό ρεκόρ, αναγκάζεται να αποχωριστεί τους τίτλους του, σύμφωνα με απόφαση της USADA του αμερικάνικου οργανισμού αντιντόπινγκ στις 24/8/2012.

Γεννημένος στις 18/9/1971 στο Τέξας, ο Armstrong εκτός από τους μαραθώνιους ποδηλατικούς γύρους, κέρδισε και τον μαραθώνιο αγώνα για τη ζωή του, εφόσον έπασχε από επιθετικό καρκίνο στα γεννητικά όργανα με μετάσταση σε πνεύμονες και εγκέφαλο, καταφέρνοντας όχι μόνο να τον νικήσει, αλλά και να επιστρέψει θριαμβευτικά.

Παρόλο που θεωρείται κοινό μυστικό πως οι αθλητές των συγκεκριμένων ποδηλατικών αγώνων για να καταφέρουν έστω να τερματίσουν χρειάζονται κάποια επιπλέον βοήθεια, η υπόθεση Armstrong δεν είναι καθόλου προφανής.

Οι κατηγορίες που του απήγγειλε η υπηρεσία καταπολέμησης του ντόπινγκ των ΗΠΑ για χρήση αναβολικών ουσιών από το 1998 χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να πετύχουν την ατιμωτική αφαίρεση των τίτλων του. Εκατοντάδες τεστ είναι αυτά που πέρασε και αποδείχτηκε καθαρός.

Η μανιώδης όμως προσπάθεια για εξεύρεση στοιχείων εκ μέρους της επιτροπής φαίνεται πως απέδωσε, αφού τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν εναντίον του έχουν βαρύνουσα σημασία.

Τελικά αρνούμενος να παραστεί για να υπερασπίσει τον εαυτό του, αλλά και μην παραδεχόμενος καμία ενοχή, αποβλήθηκε από την ποδηλασία, προτιμώντας να μη δώσει συνέχεια στη διαμάχη του με την USADA μέσα από μια λακωνική επιστολή.

«Έρχεται ένα σημείο στη ζωή κάθε άνδρα, που πρέπει να πει «ως εδώ». Για μένα, αυτό το σημείο είναι σήμερα. Αντιμετωπίζω αυτές τις κατηγορίες από το 1999. Τα τελευταία τρία χρόνια, η USADA κάνει ένα κυνήγι μαγισσών. Το αντίκτυπο που είχε στην οικογένειά μου και τη δουλειά στο ίδρυμά μου, με οδηγεί στη σημερινή μου απόφαση. Πρέπει να τελειώσω με τις ανοησίες».

Το θέμα όμως που απασχολεί τις συνειδήσεις όλων μας είναι πως ακόμα και αν ο Armstrong έχει χρησιμοποιήσει ουσίες που δεν ανευρέθηκαν, οι διώκτες του δεν είναι απαραιτήτως ηθικοί και αδιάφθοροι σε ότι αφορά την απόδοση δικαιοσύνης.

Ιδρυτής ενός τεράστιου αντικαρκινικού κινήματος και κάτοχος ιδρύματος για καρκινοπαθείς, μετά την ανακοίνωση της επιτροπής είδε να αυξάνονται οι δωρεές στο ίδρυμα κατά 30%, ενώ η Nike που έχει αναλάβει τα βραχιολάκια και τα άλλα αντικείμενα που εμπορεύεται το ίδρυμα, δήλωσε πως θα συνεχίσει να το στηρίζει. Φυσικά δεν έλειψαν και εκείνοι που τον καταδίκασαν, όπως συμβαίνει πάντα με όλους τους θρύλους σαν αυτόν.

Και χωρίς τους τίτλους λοιπόν που δεν αλλάζουν την ουσία, θα συνεχίσει τη ζωή του σαν πατέρας 5 παιδιών, από ένα γάμο και μια συμβίωση που διαρκεί ακόμα, εξακολουθώντας τον αγώνα του ενάντια στον καρκίνο.

Όπως πάντα η άγνωστη ώρα γέννησης αποτελεί σημαντικότατη απώλεια για την ενδεικτική ερμηνεία ενός χάρτη και ειδικά στην περίπτωση του Armstrong που αποτελεί μια υπερβατική ύπαρξη.

Ο Armstrong όμως εκφράζει εντυπωσιακά όλες τις όψεις του με εξαιρετική ευλάβεια.

armstrong_chart

Πρόκειται για έναν Παρθένο με Σελήνη και Ερμή στην Παρθένο, που η μεταξύ τους σύνοδος παραδίδει μαθήματα πρακτικότητας, λογικής και ρεαλισμού. Το γεγονός πως ασχολήθηκε τόσο πολύ με την υγεία του, έχει απόλυτη σχέση με αυτήν τη σύνοδο, καθώς και τα αναλυτικά και λεπτομερή βήματα που ακολούθησαν.

Επιπλέον το τετράγωνο του Ερμή κυβερνήτη του ζωδίου του με τον Κρόνο, δείχνει πως δεν διακατέχεται από συναισθηματισμούς και ερωτηματικά στη μοίρα του. Αποδέχεται τις καταστάσεις και προσπαθεί να τις διαμορφώσει σύμφωνα με ένα πρόγραμμα.

Ωστόσο μπορεί να μην είχε καταφέρει ούτε τα μισά, εάν στο ωροσκόπιό του ακόμα και με άγνωστους οίκους και κυβερνήτες, δεν δέσποζε η σύνοδος Ήλιου – Πλούτωνα στην Παρθένο.

Αυτή η επιρροή έδωσε την ατσάλινη θέληση να ξεπεράσει τα προβλήματα της υγείας του, αλλά και το κίνητρο της πρωτοφανούς αγωνιστικής του δεινότητας. Χρησιμοποιώντας συνθετικά τις δυνατότητές του, κατάφερε να μεταμορφώσει τις καταστάσεις και να μεταμορφωθεί μέσα από αυτές.

Η δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε για χρήση ουσιών, εξακολουθεί να παραμένει ένα αίνιγμα καθώς το τρίγωνο της καλαίσθητης Αφροδίτης από τον Ζυγό σε τρίγωνο με τον Κρόνο του, ενθαρρύνει τις απόψεις όσων πιστεύουν στην αθωότητά του με την ανεπτυγμένη αίσθηση του καθήκοντος και της έντιμης στάσης, που του προσδίδει.

Ο ανθρωπιστής Άρης στον Υδροχόο σε ακριβέστατο τρίγωνο με τον Ουρανό και σε τρίγωνο με τον Κρόνο, αποτελεί την κορυφή ενός Μεγάλου Τριγώνου που διεύρυνε τους ορίζοντές του, βάζοντας και τα θεμέλια του φιλανθρωπικού ιδρύματος για τους καρκινοπαθείς.

Σε αυτήν την όψη οφείλει τις επιδόσεις του στην ποδηλασία, αλλά και την επιλογή του σκληρού αυτού σπορ, χαρίζοντάς του τεράστια σωματική, μυϊκή και ψυχική δύναμη, καθώς και γερά οστά.

Η έλλειψη δουλικότητας και η ανεξαρτησία της όψης αυτής, τον οδήγησαν στην ουσιαστική περιφρόνηση μιας επιτροπής, που γνώριζε καλά πως τον είχε στοχεύσει για να καλύψει τις αποτυχίες της, αντιδρώντας αιφνιδιαστικά και εκκεντρικά, όπως επιτάσσει η όψη αυτή.

Τέλος η ακριβέστατη σύνοδος του Δία με τον Ποσειδώνα στον Τοξότη, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ιδεολογικό του υπόβαθρο και το όραμά του να προσφέρει ότι και όσα μπορεί σε όσους έχουν ανάγκη.

Στην ουσία λοιπόν δεν στερήθηκε τίποτα, εφόσον παραμένει ένα ζωντανό σύμβολο, που καμιά επιτροπή δεν είναι σε θέση να αποσυμβολίσει.

*Αναρωτιέστε αν το δικό σας κάρμα "υπόσχεται" φήμη και δόξα; Πατήστε εδώ για να μάθετε!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved