Scott Schuman: Η περαστική άποψη που τον έκανε διάσημο

Θεωρείται ο μετρ του της street style fashion και όχι μόνο, ενώ οι επιλογές του είναι αυστηρά προσεγμένες και έχουν όλες κάτι να πουν και κάπου να παραπέμψουν.

Scott Schuman: Η περαστική άποψη που τον έκανε διάσημο

Τον καιρό που τα blogs άρχιζαν να εμφανίζονταν δειλά- δειλά, ικανοποιώντας τις προσωπικές ανάγκες και προσδοκίες του καθενός και πριν ακόμα πάρουν τη σημερινή μορφή εξάπλωσης, ο Scott Schuman δημιούργησε το The Sartorialist.

Σε αυτό το blog ανέβαζε φωτογραφίες ανθρώπων που έβλεπε στο δρόμο και θεωρούσε στιλάτους.

Η αισθητική και το ταλέντο του στη φωτογραφία είναι η ομόφωνη παραδοχή όλων όσων επισκέπτονται με ένα κλικ το blog του. Γρήγορα η αξία του διατυμπανίστηκε, με αποτέλεσμα ο Schuman να γίνει ένας ουσιαστικά διάσημος και όχι τυχάρπαστος φωτογράφος.

Θεωρείται ο μετρ του της street style fashion και όχι μόνο, ενώ οι επιλογές του είναι αυστηρά προσεγμένες και έχουν όλες κάτι να πουν και κάπου να παραπέμψουν.

Το 2007 το περιοδικό Times τον κατέταξε στους εκατό ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη βιομηχανία της μόδας και του σχεδίου.

Διατηρεί στήλες σε περιοδικά μόδας, συνεργάζεται με την αμερικάνικη και τη γαλλική Vogue , δίνει λίγες συνεντεύξεις και από το 2010 έχει δημιουργήσει ένα βιβλίο με 512 σελίδες που περιέχει φωτογραφίες ανώνυμων περαστικών, που έχουν άποψη και στυλ στο ντύσιμό τους.

Διατηρεί δεσμό με την επίσης διάσημη blogger τη γαλλίδα Garance Dore, που έγινε διάσημη για τον ίδιο λόγο, δηλαδή με τις Street Style φωτογραφίες της.

Πρόσφατα η δημοφιλής σχεδιάστρια Kate Spade της πρότεινε να σχεδιάσει για μια ιδιαίτερη συλλογή ρούχων, με ένα μοναδικό αποτέλεσμα που μπορείτε να δείτε στο δικό της blog

Πρόκειται για ένα ζευγάρι που μοιράζεται τα κοινά του ενδιαφέροντα, των οποίων το ενδιαφέρον μοιράζεται στο ευρύ κοινό.

schuman_chart

Ο Scott Schuman γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 1968 στην Ινδιανάπολη της Indiana. Για την Garance Dore γνωρίζουμε μόνο πως είναι Ταύρος.

Ο Schuman είναι ένας Αιγόκερως με Σελήνη στον Ταύρο και το ωροσκόπιό του διακρίνεται για την τάση του να ανακαλύπτει και να αποτυπώνει τις ιδιαιτερότητες που σχετίζονται με την αισθητική, την αντίληψη και την άποψη.

Η σύνοδος Ήλιου – Ερμή στον Αιγόκερω δίνει αρχικά το κίνητρο για τη σύλληψη της ιδέας και τη δημιουργική προοπτική.

Το εξάγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα προσθέτει έμπνευση και φαντασία, ενώ ακολουθούν πολλοί λόγοι για να κρατήσει την φωτογραφική μηχανή και να αποθανατίσει το αντικείμενο της ιδέας του.

Το μεγάλο τρίγωνο μεταξύ Ήλιου – Σελήνης - Ουρανού και Πλούτωνα, είναι αυτό που τον κάνει να τρυπώνει στις στιγμές των περαστικών διεισδύοντας βαθύτερα από την στυλιστική τους εκδοχή δημιουργώντας συγκεκριμένα συναισθήματα και σκέψεις.

Ακόμα και αν η ώρα γέννησης είναι άγνωστη, η Σελήνη του υπολογίζεται να είναι γύρω στις 23 μοίρες του Ταύρου, ώστε να δικαιολογεί με τις όψεις της την ιδιαίτερη καλλιτεχνική του ανησυχία, η οποία ενθρονίζεται με την αντίθεση Σελήνης – Ποσειδώνα.

Το να κεντρίζεται το ενδιαφέρον από μια φωτογραφία, δεν είναι πλέον δύσκολο, με όλα τα μέσα εντυπωσιασμού σύσσωμα και παραταγμένα. Το να σε καθηλώνει όμως μια φωτογραφία ανεπιτήδευτη, αυθόρμητη και πάνω απ όλα μη στημένη αποτελεί επίτευγμα, ειδικά όταν πρόκειται για εκατοντάδες.

Σε αυτό συμβάλει και το τετράγωνο του Άρη από τους Ιχθείς με τον Ποσειδώνα, που δηλώνει σαφώς τα εξερευνητικά κίνητρα της ασυνήθιστης επιδίωξής του.

Επιπλέον η περιπλανόμενη Αφροδίτη στον Τοξότη σε τρίγωνο με τον Κρόνο κυβερνήτη του ζωδίου του, δεν αφήνει περιθώρια για αδιάκριτες και ανεύθυνες παρεμβάσεις, συνθέτοντας μαζί με τις υπόλοιπες όψεις την ανήσυχη και εκκεντρική ιδιοσυγκρασία του Schuman, που κατάφερε να γίνει διάσημος κάνοντας το χόμπι του δημιουργική ενασχόληση.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved