Red Hot Chili Peppers: Το αστρολογικό προφίλ τους

Αστρολογικά έχουμε να κάνουμε με δύο Σκορπιούς και δύο Ζυγούς

Red Hot Chili Peppers: Το αστρολογικό προφίλ τους

Το συγκρότημα ιδρύθηκε στο Λος Άντζελες ακριβώς πριν από έναν... Κρόνο, το 1983, και σίγουρα η επικείμενη επιστροφή του «παππού» στην γενέθλια θέση του, σηματοδοτεί και μια (ακόμη) κρίσιμη καμπή στην πολυτάραχη πορεία του.

Από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος έχουν απομείνει δύο, ο τραγουδιστής Antony Kiedis και ο μπασίστας Flea (Michael Peter Balzary), ενώ σήμερα το καρέ συμπληρώνουν ο Chad Smith στα κρουστά και ο Josh Klinghoffer -ο τζούνιορ του γκρουπ- στην κιθάρα.

Αστρολογικά έχουμε να κάνουμε με δύο Σκορπιούς και δύο Ζυγούς, όπως συμβαίνει συνήθως όμως, το «ζουμί» βρίσκεται στις (αστρολογικές) λεπτομέρειες.

kiedis

Ο Kiedis (γεν 1.11.1962, ώρα 5:00, στο Grand Rapids MI), είναι βέβαια Σκορπιός με μια χαρακτηριστική για καλλιτέχνη σύνοδο Ήλιου-Ποσειδώνα, έχει τον Ωροσκόπο του στο Ζυγό, τη Σελήνη στον Τοξότη, την Αφροδίτη επίσης στο Σκορπιό, ανάδρομη και τον Άρη στο Λέοντα.

Ο Άρης, που σχηματίζει μια πληθώρα όψεων είναι και το κλειδί της πορείας του. Αφ’ ενός βρίσκεται στον 10ο οίκο σε «κρυφή» σύνοδο με τον αστρικό Ουρανό -μια μάλλον τυπική ένδειξη για ρόκερ- και αφ’ ετέρου σχηματίζει τετράγωνα με τον Ήλιο και τον Ποσειδώνα.

Επιπλέον έχει «κρυφές» όψεις με τη Δήμητρα και το Δία αλλά και μια αντίθεση με τον Κρόνο!

Και βέβαια, η αντίθεση της Δήμητρας (στην Παρθένο) με το Δία (στους Ιχθύες) συνέβαλε καταλυτικά στο να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό.

Για τον Ζυγό Flea (γεν 16/10/1962) δεν δίνεται ακριβής ώρα γέννησης αλλά είναι χαρακτηριστικό πως έχει πολλά κοινά με τον Kiedis. Η Σελήνη του βρίσκεται απέναντι στους Διδύμους, έχει μια «κρυφή» σύνοδο Ήλιου-Ποσειδώνα, ενώ τόσο η Αφροδίτη, όσο και ο Άρης βρίσκονται στα ίδια ζώδια.

Ο Σκορπιός Chad Smith (γεν 25/10/1961, ώρα 8:05, στο St Paul MN), έχει ακόμη τον Ωροσκόπο, τον Ποσειδώνα και τον Άρη στο ζώδιο (σε σύνοδο μεταξύ τους), ενώ η Σελήνη του βρίσκεται στον Ταύρο και τον 7ο οίκο, σε σύνοδο με τη Δήμητρα.

Πολύ χαρακτηριστικές ως προς την ιδιότητα του είναι η «κρυφή» σύνοδος του αστρικού Άρη με τον τροπικό Ερμή αλλά και η ενισχυμένη θέση του Ουρανού (πάνω στο Μεσουράνημα, στο Λέοντα, σε τετράγωνο με τη Σελήνη).

Τέλος, ο Josh Klinghoffer (γεν 3/10/1979) είναι ο δεύτερος Ζυγός της παρέας και ο μικρότερος που «μπήκε» ποτέ στο R&R Hall of Fame.

Και γι’ αυτόν δεν δίνεται ακριβής ώρα γέννησης, ωστόσο στον γενέθλιο χάρτη του μερικά πράγματα είναι ...επίμονα ίδια με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος: Έχει δηλαδή ένα «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στον Ήλιο και τον Ποσειδώνα, ενώ ο Άρης του που βρίσκεται στο Λέοντα, σχηματίζει όψεις με τον Ήλιο (εξάγωνο) και τον αστρικό Δία (σύνοδο). Επιπλέον, η Ιχθυακή Σελήνη του είναι ένα πολύ καλό «διαβατήριο» για τον κόσμο των τεχνών.

Κλείνοντας αυτήν την μικρή παρουσίαση του συγκροτήματος, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον John Frusciante, μια «μυθική» μορφή των Red Hot Chili Peppers, που ύστερα από πολλές περιπέτειες κατάφερε να μείνει ...ζωντανός και ακολουθεί πλέον σόλο καριέρα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τον ίδιο και τον γενέθλιο χάρτη του εδώ:

Να προσθέσω ακόμη πως, η θέση του Ουρανού στον Τοξότη την χρονιά που δημιουργήθηκαν οι Red Hot Chili Pepers, είναι μάλλον τυπική της εναλλακτικής ροκ σκηνής, ενώ για όσες και όσους θα βρεθούν αύριο στο ΟΑΚΑ δεν έχω παρά να ευχηθώ καλή διασκέδαση!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved