Carlo Rambaldi – Ζητείται επάξιος αντικαταστάτης

ο Ιταλός θρύλος των κινηματογραφικών εφέ Carlo Rambaldi, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 86 του χρόνια.

Carlo Rambaldi – Ζητείται επάξιος αντικαταστάτης

Η δεκαετία του 1970 έχει να επιδείξει πολλές μορφές που άφησαν εποχή, ειδικά στο χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου.

Μία από αυτές ήταν και ο Ιταλός θρύλος των κινηματογραφικών εφέ Carlo Rambaldi, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 86 του χρόνια.

Από την μικρή πόλη της βορειοανατολικής Ιταλίας που γεννήθηκε, πήγε στην Μπολόνια για να σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Στα 31 του χρόνια η μοίρα τον πλησίασε προτείνοντάς του να φτιάξει ένα δράκο, σε μια χαμηλού προϋπολογισμού ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Αυτό ήταν η αρχή μιας μεγάλης, δημιουργικής και ευφάνταστης πορείας.

Διέπρεψε στο Χόλυγουντ με την παρέμβαση του παραγωγού Dino De Laurentiis, στις πασίγνωστες ταινίες «ΕΤ» με θέμα τους εξωγήινους, «King Kong» και «Alien».

Τα μοναδικά εφέ που δημιουργούσε ξεπερνούσαν ακόμα και την πιο αχαλίνωτη φαντασία, ενώ κάποια δημιουργήματα ήταν τόσο αληθινά, που παγίδευαν ακόμα και τους πιο επικριτικούς.

Ο Rambaldi είχε συνεργαστεί και με αρκετούς Ιταλούς σκηνοθέτες, όπως ο ποιητικός και διανοούμενος Pasolini, και ο γνωστός δημιουργός ταινιών τρόμου Argento.

Είχε βραβευτεί με 3 Όσκαρ, ενώ ήταν αυτός που εφεύρε και καθιέρωσε την έννοια «mechatronics» η οποία συνδυάζει τη μηχανική, με την ηλεκτρονική και άλλα συστήματα σχεδίασης.

carlo_rambaldi2

Ο Rambaldi λοιπόν δημιούργησε καινοτομία στα κινηματογραφικά εφέ, γεγονός που επιβεβαιώνεται περίτρανα από τον αστρολογικό του χάρτη.

Αρχικά σαν Παρθένος με σύνοδο Ήλιου – Άρη στην Παρθένο και σε αντίθεση με Ουρανό, έχουμε έναν αναμφισβήτητο δεξιοτέχνη με έμφαση στη λεπτομέρεια, αλλά και στην εντυπωσιακή δράση. Επιπλέον ήταν προορισμένος να πετύχει και να γνωρίσει μεγάλη φήμη, εφόσον ο Ήλιος που συμμετέχει στις παραπάνω όψεις κυβερνά τον 10ο οίκο της επαγγελματικής καταξίωσης, αναγνώρισης και δόξας.

Ο Ερμής και αυτός στο ζώδιο της Παρθένου που συμβάλει σε τέτοιου είδους επινοήσεις, είναι σε τρίγωνο με τον Δία από τον 3ο οίκο, τον οποίο και κυβερνά. Αν θυμηθούμε καλύτερα μία από τις τρεις βραβευμένες ταινίες του, θα συνειδητοποιήσουμε μια υπερβολή που ποτέ δεν όμως δεν κούρασε. Αντίθετα οι δημιουργίες του είχαν μια τρυφερή απόχρωση, λες και έκρυβε την επιθυμία να φτιάξει εφέ για στρουμφάκια.

Ο Ωροσκόπος Ζυγός και η θέση της Σελήνης στον Λέοντα, προσέθεταν στον Rambaldi υψηλή αισθητική που ενισχύονταν σφοδρά από την Αφροδίτη στον Ζυγό, σε σύνοδο με τον ωροσκόπο.

Η αυτοέκφραση δεν είχε τέλος ενώ η καλλιτεχνική του ιδιοσυγκρασία, η έμπνευση και η ζωηρότατη φαντασία του, ξεπηδούσαν και από τη σύνοδο Σελήνης – Ποσειδώνα στον Λέοντα στον 10ο οίκο της καριέρας.

Με τέτοιους αστρολογικούς συνδυασμούς ο Rambaldi μπορούσε όχι μόνο να σχεδιάζει τα καλύτερα εφέ, αλλά να διαμορφώσει άποψη την οποία και καθιέρωσε.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved