Ο δεκάλογος της Παρθένου – Τι την εκφράζει και με τι εκφράζεται

Η καθαριότητα, η τάξη και η οργάνωση είναι θεμελιώδεις αρχές της καθημερινότητάς τους

Ο δεκάλογος της Παρθένου – Τι την εκφράζει και με τι εκφράζεται

Όταν αναφερόμαστε στο ζώδιο της μεθοδικότητας, της ακρίβειας, της αξιοπιστίας και της τελειομανίας, τότε είναι σίγουρο πως μιλάμε για έναν Παρθένο.
Ο τρόπος που εκφράζονται είναι μοναδικός, συνήθως επικριτικός, χωρίς δικαιολογίες, με σαφείς χαρακτηρισμούς και όλα αυτά φιλτραρισμένα κάτω από μια πρακτικήθεώρηση, με την οποία αντιμετωπίζουν τη ζωή και τους άλλους.
Ο Ερμής που τους κυβερνά, αποκτά διαφορετικό ρόλο από εκείνο στους Διδύμους, ο οποίος καλύπτει καλά τις ανασφάλειες και τις επιφυλάξεις που υιοθετούν.
Είναι έξυπνοι και ικανοί χωρίς να γίνονται διπλωμάτες, καταφερτζήδες και πολυλογάδες.
Είναι χαρισματικοί στο να αναλύουν βαθιά μια κατάσταση, ακριβολογούν και φτάνουν στο ποθητό αποτέλεσμα, μέσα από λεπτομερείς και εύστοχες αναφορές.
Η καθαριότητα, η τάξη και η οργάνωση είναι θεμελιώδεις αρχές της καθημερινότητάς τους, ενώ διατηρούν το πιο τακτοποιημένο γραφείο και το πιο καθαρό σπίτι.
Η ακαταστασία και η ανοργανωσιά αποτελούν κόκκινο πανί για το άψογα τακτοποιημένο υαλοπωλείο τους.
Το ίδιο καλά οργανωμένη είναι και η ζωή τους και αυτός είναι ένας από τους λόγους που κάποιοι τους βρίσκουν βαρετούς και ανιαρούς.

Κανείς άλλος όμως δεν μπορεί να γίνει τόσο σκανδαλωδώς εξυπηρετικός και διεκπεραιωτικός όσο ένας Παρθένος.
Η πολυμορφική τους φύση τους κάνει εξαιρετικά προικισμένους εφόσον ασχολούνται με πολλά, γνωρίζουν καλά πολλά πράγματα, ενδιαφέρονται να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και πάνω απ' όλα αγαπούν να προσφέρουν και να φροντίζουν.

Η αγάπη τους για τα ζώα είναι παροιμιώδης, το ίδιο και οι φιλανθρωπικές και ακτιβιστικές τους τάσεις.
Είναι σπάνιο ένας Παρθένος ή κάποιος με προσωπικούς πλανήτες σε αυτό το ζώδιο, που πέραν της κύριας ασχολίας του, δεν επιθυμεί να προσφέρει κοινωνικά με κάποιον τρόπο.
Δεν είναι θέμα ευαισθησίας ή συναισθήματος, αντίθετα οι Παρθένοι δεν κολλάνε σε τέτοια.
Οι πράξεις τους μοιάζουν με μηχανικές αναγκαιότητες, τις οποίες αντιλαμβάνονται περισσότερο διανοητικά. Παρόλα αυτά μπορούν να θυσιαστούν για το σκοπό τους και να αφιερωθούν απερίσπαστοι σε αυτόν.

Στις σχέσεις τους φαίνονται ψυχροί και προγραμματισμένοι, δεν έχουν εξαρτήσεις, ούτε παθιασμένα σκαμπανεβάσματα, λειτουργώντας σαν ακούραστοι εργάτες ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες. Αν όμως αποφασίσουν να ακολουθήσουν έναν πειρασμό, θα το κάνουν εντελώς συνειδητά και θα βουτήξουν σε αυτόν ολοκληρωτικά.

Η εμπειρία είναι η λέξη κλειδί για τους Παρθένους, τους οποίους βρίσκουμε σε κάθε επάγγελμα, που πάντα συνοδεύεται από ένα τουλάχιστον επιπλέον ενδιαφέρον.
Είναι εξαιρετικοί αρχιτέκτονες, μηχανικοί, μαθηματικοί, μικροβιολόγοι, διατροφολόγοι, ψυχαναλυτές, λογιστές, γραμματείς, σύμβουλοι, αισθητικοί, ενώ διαπρέπουν στο σχεδιασμό, στη μουσική, στη μόδα, στην ποίηση και στη δημοσιογραφία.

Ο κυνισμός είναι κάτι που συναντάμε συχνά σε αυτό το ζώδιο, το ίδιο και η ανάγκη τους για αυτοβελτίωση και το γεγονός πως είναι συνεχώς προσανατολισμένοι κάπου, γίνεται η γοητεία τους.
Ενδιαφέρονται πολύ για την υγεία και τη διατροφή τους παρόλο που συχνά πάσχουν από εντερικές διαταραχές, ενώ δεν αντέχουν τα τοξικά περιβάλλοντα και τις ανθυγιεινές συνθήκες ζωής.
Οι Παρθένοι δεν είναι γεννημένοι διευθυντές, δεν τους ενδιαφέρει η δόξα, η φήμη και ο πλούτος, είναι όμως οι καλύτεροι εξυπηρετητές και γνωρίζουν καλύτερα από όλους την αξία της προσπάθειας και της προσφοράς.

Ο δεκάλογος της Παρθένου – Τι την εκφράζει και με τι εκφράζεται

irini papa

Η φράση της συναρπαστικής συγγραφέα Παρθένου Agatha Christie: «Η καλύτερη στιγμή για να σχεδιάσεις ένα βιβλίο είναι ενώ πλένεις τα πιάτα». Ένας Παρθένος κατανοεί την έμπνευση, μόνο μέσα από χειρωνακτικές εργασίες.

Τα δημιουργήματα του πολυεθνικού ποιητή Παρθένου Guillaume Apollinaire, που διέπρεψε και σαν αρθρογράφος, κριτικός τέχνης και εθελοντής. Η ποίηση απογειώνεται για έναν Παρθένο μέσα από το συμβολισμό, που επικρίνει τα πάντα χωρίς συναισθηματικές αλληγορίες και αβρότητες.

Η μουσική ιδιοφυία του Παρθένου Michael Jackson που παράλληλα υπήρξε ανθρωπιστής και φιλάνθρωπος, υπηρετώντας όλη του τη ζωή το σκοπό του ακόμα και αν επρόκειτο για εμμονή.

Το σημαντικό φιλανθρωπικό έργο της Παρθένου Μητέρας Τερέζας, που αφιέρωσε τη ζωή της βοηθώντας φτωχούς και αρρώστους. Το Νόμπελ Ειρήνης που της δόθηκε έχει ανεκτίμητη αξία για έναν Παρθένο, γιατί του υπενθυμίζει την αξία του προορισμού.

Η πολύκτροτη ζωή του διάσημου Παρθένου ηθοποιού Richard Gere, που γοήτευσε σαν κακό παιδί και σαγήνευσε στρεφόμενος στις πνευματικές και υγιεινιστικές αναζητήσεις του. Η στροφή στη ζωή ενός Παρθένου, αποτελεί αυτοσκοπό.

Η Δωρική παρουσία της Παρθένου Ειρήνης Παπά με το απόκοσμο βλέμμα, που επιβλήθηκε στον παγκόσμιο κινηματογράφο και στη συνείδηση όλων, σαν τον αγγελιοφόρο του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος. Η ομορφιά για έναν Παρθένο παραμένει πάντα κλασσική, διανοούμενη, χωρίς περιττή κίνηση και φτιασίδια.

Ο διάσημος Παρθένος αρχιτέκτονας Louis Sullivan, με τη συμμετρία των μοντέρνων ουρανοξυστών και το αριστούργημα του Ωδείου του Σικάγου. Η αίσθηση του μέτρου και των γραμμών, καθώς και η σχεδιαστική έκφραση, είναι το σήμα κατατεθέν για έναν Παρθένο.

Ο μετρ της μόδας Παρθένος Karl Lagerfeld, με τις υπέρκομψες δημιουργίες του και τη σχεδιαστική του πληθώρα από ρούχα, γυαλιά, αρώματα, θεατρικά κοστούμια και μπουκάλια.
Ο κυνισμός στις απόψεις του και η πρακτική του δεινότητα, κάνουν την αισθητική ενός Παρθένου να υποκλίνεται.

Ο πολυσυζητημένος ποδηλάτης Παρθένος Lance Armstrong που κατέκτησε 7 φορές τον πιο εξαντλητικό γύρο της Γαλλίας, νίκησε τον καρκίνο, παραδέχτηκε τη χρήση ουσιών και αφιερώθηκε στον αντικαρκινικό αγώνα με το ίδρυμα Livestrong. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει έναν Παρθένο από την προσπάθειά του να αποδείξει, πως μόνο ότι δεν θέλει δεν μπορεί να γίνει.

Οι φιλοζωικές εταιρίες, τα κινήματα για τη διάσωση σπάνιων ζώων, τα μικροβιολογικά εργαστήρια, οι δανειστικές βιβλιοθήκες, τα κέντρα εναλλακτικών θεραπειών, οι καρέκλες πίσω από μεγάλα γραφεία, οι ακτιβιστικές διαμαρτυρίες, οι κλίβανοι, οι κλεψύδρες, οι σπαζοκεφαλιές και όλα τα μηχανήματα και προϊόντα καθαρισμού.

MichaelJackson

Το tip ενός Παρθένου

Προσέχω πάντα να μην κάνω στους άλλους ότι δεν θα ήθελα να κάνουν αυτοί σε μένα.

Δεν είναι θέμα ευγένειας ή αρετής, αλλά απλής τακτικής.

Επιθυμώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο αποφεύγοντας τις ανώφελες διαχυτικότητες, αλλά και τις επιβεβλημένες ευγένειες.

Μου αρέσουν οι λίστες και ο προγραμματισμός και πιστεύω πως το μυαλό αφυπνίζεται μέσα από μεθοδική δραστηριότητα και χειρωνακτική εργασία.

Υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των ζώων και όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων, ενάντια στην αλαζονεία μερικών βολεμένων.

Επίσης ήθελα πάντα να δηλώσω το θαυμασμό μου σε όποιον επινόησε την απόλυτη φράση «Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο».

Δείτε περισσότερους διάσημους Παρθένους στην Image Gallery

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved