Χριστόφορος Παπακαλιάτης – Η πρώτη του κινηματογραφική απόπειρα

Μετά από αποχή στην τηλεοπτική μας καθημερινότητα, ετοιμάζεται να εισβάλει στην κινηματογραφική οθόνη, με την πρώτη του ταινία με τίτλο «Αν».

Χριστόφορος Παπακαλιάτης – Η πρώτη του κινηματογραφική απόπειρα

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είναι ένας πολυσύνθετος Αιγόκερως, που ξαφνιάζει με τη σεναριακή του πολυπλοκότητα και τη σκηνοθετική του πρωτοτυπία. Απέχει όταν πρέπει, και αντιλαμβάνεται το πότε θα εμφανιστεί ξανά.

Μετά από αποχή στην τηλεοπτική μας καθημερινότητα, ετοιμάζεται να εισβάλει στην κινηματογραφική οθόνη, με την πρώτη του ταινία με τίτλο «Αν».

Τα γυρίσματα μόλις ολοκληρώθηκαν και καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα προβληθεί τον Νοέμβριο.

Πέρα από το κεντρικό θέμα του έρωτα και της μοναξιάς που σφυρηλατούν τις ζωές μας στη σημερινή εποχή, πέρα από τους αιχμηρούς και ευφάνταστους διαλόγους, η ταινία καινοτομεί όπως όλες άλλωστε οι δουλειές του.

Η επιλογή του να εμφανιστεί εντελώς γυμνός, θα προκαλέσει για άλλη μια φορά πάσης φύσεως αντιδράσεις, ενώ δείχνει ξανά το σεβασμό του σε παλιούς κινηματογραφικούς ήρωες, βάζοντας την Μάρω Κοντού και τον Γιώργο Κωνσταντίνου, να αφηγούνται χαρακτηριστικά, γεφυρώνοντας δύο γενιές.

Οι φιλοδοξίες του φάνηκαν από νεαρή ηλικία, όταν ξεδίπλωνε το ταλέντο του αργά και μεθοδικά, κερδίζοντας εύκολα την εμπιστοσύνη, μέσα από το τρίγωνο των φωτοδοτών του (Ήλιου – Σελήνης).

papakaliatisn_chart

Όσο για το περιεχόμενο των υποθέσεων, η Αφροδίτη στον Σκορπιό βουτάει την πένα στο μελάνι και μαζί με το Ταυ - τετράγωνο Ερμή – Πλούτωνα και Δία, δημιουργείται η ιδιαίτερη πλοκή συνδυασμένη με θέματα που καίνε.

Οι συνεχείς αναφορές γύρω από περίπλοκες ανθρώπινες σχέσεις, το ανικανοποίητο, το αλύτρωτο, ο παθιασμένος έρωτας, η ανυποταγή στο μοιραίο, η υπερβολή, εκφράζονται μέσα από την τέχνη με την αντίθεση του Άρη με τον Ποσειδώνα.

Η θέση του Άρη στους Διδύμους, δεν αφήνει περιθώρια για συντηρητικές εκφάνσεις, δίνοντας αφοπλιστική αμεσότητα τις σκηνές.

Η ταινία του χαρακτηρίζεται από πολλά ερωτηματικά, αγωνίες, φόβους, επιθυμίες και ενοχές.

Ακόμα και αν δεν είστε θαυμαστές του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και του στυλ που έχει υιοθετήσει, ας περιμένουμε την ταινία γιατί υπάρχει και η άποψη πως οι Αιγόκεροι, όσο μεγαλώνουν γίνονται σοφότεροι!΄

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved