Μια συγκλονιστική ανάβαση!

Το Εθνικό Πάρκο Yosemite βρίσκεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις της φύσης αλλά και της ορειβασίας.

Μια συγκλονιστική ανάβαση!

Το 1984 ανακηρύχθηκε μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενώ είναι αναγνωρισμένο διεθνώς για τη φυσική ομορφιά του, τις εντυπωσιακές βουνοπλαγιές από γρανίτη, τους καταρράκτες, τα ποτάμια και τους χειμάρρους του, καθώς και τη βιοποικιλότητα που παρατηρείται στο πάρκο. Το Half Dome δεσπόζει στο κέντρο του και δεν είναι τίποτα άλλο από έναν απότομο και ψηλό βράχο που εντυπωσιάζει και μόνο στη θέα του.

Οι υπεύθυνοι του Πάρκου προκειμένου να δώσουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θαυμάσουν τη θέα από ψηλά τοποθέτησαν μεταλλική εγκατάσταση με σκαλιά και καλώδια για μια κατακόρυφη ανάβαση 130 μέτρων στο βράχο μέχρι την κορυφή του. Η ανάβαση επιτρέπεται από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε τα καλώδια αποσύρονται, ενώ η εμπειρία είναι μοναδική. Βέβαια, το εγχείρημα αφορά μόνο σε εκπαιδευμένους ορειβάτες ή ανθρώπους που ξέρουν από ανάβαση, γιατί ενέχει πολλούς κινδύνους. Η αποζημίωση της εκπληκτικής θέας βέβαια από ψηλά διώχνει κάθε δισταγμό ακόμα και για τους αδαείς, που φροντίζουν να έχουν μαζί τους εκπαιδευμένους οδηγούς.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved