ΔΕΣ πόσο κακό κάνεις στο δέρμα σου αν δεν βγάζεις το μακιγιάζ σου πριν κοιμηθείς

Είσαι από τις γυναίκες που βγάζουν το μακιγιάζ τους πριν πέσουν για ύπνο;

ΔΕΣ πόσο κακό κάνεις στο δέρμα σου αν δεν βγάζεις το μακιγιάζ σου πριν κοιμηθείς

Το κάνεις κάθε βράδυ; Ακόμα κι όταν έχεις πιει λίγο παραπάνω και το μόνο που θες είναι να πέσεις στο κρεβατάκι σου; Μάλλον όχι, αλλά μην φοβάσαι δεν είσαι η μόνη.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το ένα τρίτο των γυναικών που πήραν μέρος, «ομολόγησαν» ότι αμελούν να βγάλουν το μακιγιάζ τους τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Το αμελούσαν δε ακόμα κι αν ήξεραν ότι μ' αυτόν τον τρόπο το δέρμα τους θα έκανε πανάδες, θα γινόταν πιο ξηρό και οι βλεφαρίδες τους θα γέμιζαν κόμπους.

Μάλιστα μια συντάκτρια της Daily Mail αποφάσισε να... πειραματιστεί και επί ένα μήνα δεν έβγαζε το μακιγιάζ της πριν πέσει για ύπνο για να δει και ιδίοις όμμασι ποιες είναι οι συνέπειες στο δέρμα.

Πριν ξεκινήσει το πείραμα η ρεπόρτερ πήγε στο δερματολόγο της για να εκτιμήσει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το δέρμα της. Με τη βοήθεια τρισδιάστατης κάμερας ο γιατρός έκανε λόγο για ένα δέρμα με πανάδες, σπασμένα αγγεία, μεγάλους πόρους και ρυτίδες.

Το πείραμα ξεκίνησε και η δημοσιογράφος το μόνο που έκανε ήταν να ξεβγάζει το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια του πρωινού της ντουζ χωρίς να χρησιμοποιεί κανένα καλλυντικό ντεμακιγιάζ.

Από το τρίτο βράδυ το πρόσωπό της είχε αρχίσει να βγάζει μικρές λευκές κύστες γύρω από τις βλεφαρίδες της, ενώ το δέρμα της ήταν ξηρό σαν να φορούσε μάσκα. Οι φίλοι της, έλεγαν ότι δείχνει πιο κουρασμένη από ποτέ, ενώ με τη βοήθεια ενός μεγεθυντικούς φακού είδε με έκπληξη ότι το δέρμα της είχε αρχίσει να ξεφλουδίζει, όπως ξεφλουδίζει το πλαστικό χρώμα από τον τοίχο.

Οι βλεφαρίδες της είχαν κολλήσει μεταξύ τους και μετά από μία εβδομάδα, τα χείλη της ήταν ξηρά, η επιδερμίδα της ξεφλούδιζε και πονούσε, οι πόροι στη μύτη της είχαν μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, τα βλέφαρά της είχαν κοκκινίσει και εμφάνισε... πιτυρίδα και στις βλεφαρίδες!

Πηγαίνοντας και πάλι στον δερματολόγο της τα αποτελέσματα ήταν τρομακτικά. Η υφή του δέρματός της είχε επιδεινωθεί κατά 10% από την επίσκεψή της πριν το πείραμα, ειδικά στο μέτωπο, αποτέλεσμα του ότι σταμάτησε να χρησιμοποιεί την ενυδατική της κρέμα.

Μπορεί οι ρυτίδες στο μέτωπό της να μην είχαν αυξηθεί, είχαν γίνει όμως πιο βαθιές, ενώ είχαν αυξηθεί τα εξανθήματα και οι κοκκινίλες. Οι πόροι είχαν μεγαλώσει, ενώ το δέρμα της βιολογικά είχε... «γεράσει» δέκα ολόκληρα χρόνια!

Γι' αυτό κορίτσια ποτέ για ύπνο χωρίς να βγάλετε το μακιγιάζ σας!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved