ΔΕΙΤΕ: Το νησί με τις τεχνητές παραλίες!

Το νησί Sentosa είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Σιγκαπούρης, που βρίσκεται στη νότια ακτή της χώρας, καλύπτοντας μια έκταση 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων...

ΔΕΙΤΕ: Το νησί με τις τεχνητές παραλίες!

Το όνομά του σημαίνει «ειρήνη & ηρεμία», ενώ αποτελεί το πιο δημοφιλές καλοκαιρινό θέρετρο στη χώρα, το οποίο επισκέπτονται πάνω από πέντε εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Μέχρι εδώ, τίποτα παράξενο! Πολυτελή resorts, design καταστήματα, γκουρμέ εστιατόρια, πλούσια βλάστηση που φτάνει μέχρι τις τρεις βασικές παραλίες του νησιού: Siloso Beach, Palawan Beach και Tanjong Beach. Κι, όμως!

Και οι τρεις παραλίες του νησιού είναι τεχνητές! Λεπτή, μαλακή κατάλευκη άμμος και εκπληκτικός βυθός, όλα δημιουργήματα ανθρώπων. Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις βασικές ακτές του νησιού αναμορφώθηκαν και αναγεννήθηκαν με την εφαρμογή ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου.

Άμμος αγοράστηκε και μεταφέρθηκε στην περιοχή από την Ινδονησία και τη Μαλαισία, σε μια προσπάθεια της χώρας να δημιουργήσει μεγάλες παραλίες, προσιτές στον κόσμο, προσφέροντας πλήθος δραστηριοτήτων στους λουόμενους.

Οι απότομες ακτές του νησιού δεν ήταν κατάλληλες για μπάνιο, με αποτέλεσμα να μένουν ανεκμετάλλευτες όλες οι παραλιακές περιοχές και ο τουρισμός να κατευθύνεται σε άλλα μέρη.

Ο μόνος τρόπος ήταν να δημιουργηθούν τεχνητές παραλίες και στη συνέχεια να καθαριστεί ο βυθός από τα μεγάλα βράχια, στη θέση των οποίων προστέθηκαν αρκετοί τόνοι άμμου.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε τους εμπνευστές του, καθώς οι περιοχές αυτές αποτελούν πλέον τις πιο δημοφιλείς της χώρας, ενώ βρίσκονται στις πρώτες θέσεις προτίμησης των επισκεπτών του εξωτερικού.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved