Victoria Hislop: Από το Νησί στο Νήμα

Η ανήσυχη Δίδυμος ξεδιπλώνει το συγγραφικό της ταλέντο, εμπλουτίζοντάς το με βαθιά συναισθήματα με τη Σελήνη της στον Καρκίνο

Victoria Hislop: Από το Νησί στο Νήμα



Η πολυβραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας που έχει πολιτογραφηθεί «Ελληνίδα» δεν χρειάζεται συστάσεις,
εφόσον μετά το βιβλίο της «το Νησί» που απολαύσαμε και μέσα από την τηλεοπτική μεταφορά του από το Mega πριν δύο χρόνια, εμφανίζεται ξανά με ένα άλλο αριστούργημα με τίτλο «το Νήμα».

Φιλοδοξώντας να μας ταξιδέψει από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη του 1917 με ένα ερωτικό δράμα, ετοιμάζει μαζί με τον σκηνοθέτη του «Νησιού» Θοδωρή Παπαδουλάκη, άλλη μία υπερπαραγωγή.
Λόγω της οικονομικής κρίσης, η σειρά θα είναι πιθανότατα συμπαραγωγή από την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ισραήλ.

Η αγάπη της για τη χώρα μας έχει εξελιχθεί σε ερωτική έμπνευση, αναλαμβάνοντας και τον ρόλο της πρέσβειρας, ενώ πριν λίγες μέρες απένειμε και τον χρυσό δίσκο στην Ελεονώρα Ζουγανέλη στο Public Cafe στο Σύνταγμα.

Το «Νήμα» ξεδιπλώνει πραγματικά γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα από το 1917 μέχρι τη μεταπολίτευση μέσα από την ευαισθησία μιας Αγγλίδας, που η καρδιά της χτυπά σε Ελληνικούς ρυθμούς.
Η ανήσυχη Δίδυμος ξεδιπλώνει το συγγραφικό της ταλέντο μέσα από τη σύνοδο Ήλιου – Ερμή στους Διδύμους, εμπλουτίζοντάς το με βαθιά συναισθήματα με τη Σελήνη της στον Καρκίνο, που εστιάζονται στο βάρος της απώλειας.

Η παθιασμένη της φύση βρίσκει διέξοδο στη συγγραφή και στην καλλιτεχνική δημιουργία μέσα από τη σύνοδο Αφροδίτης – Άρη στον Λέοντα, κάνοντάς την να αφοσιώνεται στον σκοπό της αποκτώντας και μεγάλη δημοτικότητα.
Το τετράγωνο Αφροδίτης – Άρη με τον Ποσειδώνα είναι αυτό που τονίζει το ύφος γραφής της, καταγράφοντας εικόνες με την φαντασία της τις οποίες βουτάει προς το παρόν στο γαλάζιο μελάνι της χώρας μας.

Η σύνδεσή της με την Ελλάδα δεν θα μπορούσε να είναι ένα τυχαίο γεγονός, εφόσον η έμπνευση που αντλεί από τη χώρα μας εκτός από διάσημη σε δεκάδες χώρες, την έχει κάνει και πάμπλουτη.
Ο Ήλιος και ο Ερμής της σε σύνοδο με τη Σελήνη της Ελλάδας και ο Ήλιος της σε τρίγωνο, δείχνουν την έμπρακτη υποστήριξή της στη χώρα μας, αλλά και τον ψυχικό δεσμό που την ενώνει με αυτήν.
Στην απελπιστική πλέον Ελληνική τηλεόραση, μια τέτοια προβολή θα αναζωπύρωνε το χαμένο ενδιαφέρον και τη θλιβερή της εικόνα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved