Τι λουλούδι θα προσφέρεις την Πρωτομαγιά σε κάθε ζώδιο;

Πρόσφερέ τους ένα λουλούδι και θα τα σκλαβώσεις...

Τι λουλούδι θα προσφέρεις την Πρωτομαγιά σε κάθε ζώδιο;

Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα των λουλουδιών και βέβαια μια καλή ευκαιρία να χαρίσεις λουλούδια σε άτομα που αγαπάς και σε εμπνέουν. Αν πάντως διστάζεις τι να διαλέξεις, διάβασε παρακάτω ποια είναι τα λουλούδια που ταιριάζουν πιο πολύ στην ιδιοσυγκρασία των ζωδίων κι έτσι θα διαλέξεις με μεγαλύτερη σιγουριά το καλύτερο για τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

ΚΡΙΟΣ

Οι Κριοί αγαπούν την φύση και ιδιαίτερα όταν είναι ντυμένη στα κόκκινα, το αγαπημένο χρώμα του κυβερνήτη τους του Άρη. Οι κόκκινες αζαλέες και οι τουλίπες είναι, τα λουλούδια που τους ταιριάζουν. Οι τουλίπες θεωρούνται σύμβολο της απόλυτης αγάπης, κάτι που αρμόζει στη σφοδρότητα των εντόνων συναισθημάτων ενός Κριού. Άλλα λουλούδια που μπορείς να προσφέρεις στους Κριούς είναι οι παπαρούνες και τα κόκκινα γαρίφαλα. Καλή επιλογή επίσης, είναι η αμαρυλλίς, το κόκκινο λουλούδι που συμβολίζει την υπερηφάνεια, την αποφασιστικότητα και ταιριάζει με το αγωνιστικό πνεύμα των Κριών.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι είναι βαθιά ευαίσθητα άτομα και ως παιδιά της Αφροδίτης αγαπούν τα όμορφα πράγματα, τα αρμονικά χρώματα, ενώ είναι γνωστοί φυσιολάτρες. Θα εκτιμήσουν οποιοδήποτε λουλούδι τους προσφέρεις, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα μπουκέτο από απλές μαργαρίτες. Ο κρίνος ή τα λίλιουμ είναι χαρακτηριστικά λουλούδια τους. Το δροσερό ευωδιαστό άρωμα τους γεμίζει και ικανοποιεί τις απαιτητικές αισθήσεις του Ταύρου. Επίσης τους ταιριάζει η βιολέτα που συμβολίζει τη μετριοφροσύνη και την ταπεινότητα και το γλυκό της άρωμα θυμίζει τον ήρεμο και πράο χαρακτήρα του Ταύρου.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι είναι πολυδιάστατες προσωπικότητες και ως εκ τούτου θα τους ταίριαζαν πάρα πολλά λουλούδια. Τα πιο ταιριαστά είναι οι ανεμώνες, γνωστές ως και ανεμολούλουδα, που όταν φυσάει ο άνεμος κάνει τα μπουμπούκια του φυτού να ανθίσουν και με ένα άλλο φύσημα παρασύρει τα πέταλα τους μακριά. Οι νεραγκούλες είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό λουλούδι που φημίζεται για την φωτεινή ομορφιά του και όταν προσφέρεται σημαίνει «είμαι θαμπωμένος από την γοητεία σου»! Τέλος, το λουλούδι δελφίνιουμ συμβολίζει την ανοικτή καρδιά, ενώ το αναζωογονητικό του άρωμα, υποδηλώνει ένα αίσθημα ελαφρότητας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι κυβερνώνται από τη Σελήνη και ανήκουν στα ζώδια του νερού. Κατάλληλα λουλούδια για την ευαίσθητη φύση τους είναι εκείνα που ανθίζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτω από το φως της Σελήνης. Τα νούφαρα και το λουλούδι του λωτού είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις τους. Άλλα λουλούδια που συνδέονται με τον Καρκίνο είναι το γιασεμί πολύανθος και το αγιόκλημα. Πάντως, και τα λευκά τριαντάφυλλα ή οι άσπρες παπαρούνες θα τους αρέσουν πολύ, αρκεί να θυμάσαι πάντα πως ό,τι λουλούδι τους προσφέρεις πρέπει να το κάνεις με την καρδιά σου.

ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες είναι πιο πιθανό να σου προσφέρουν οι ίδιοι λουλούδια, λόγω της γενναιόδωρης φύσης του. Στην περίπτωση, πάντως, που είναι οι αποδέκτες, φρόντισε πρώτα η εμφάνιση του μπουκέτου σου να παραπέμπει σε...high καταστάσεις. Ένα μπουκέτο από ηλίανθους θα μεγαλώσει τον ενθουσιασμό τους, λόγω της χαρακτηριστικής λαμπρής τους εμφάνισης. Ο ηλίανθος ακολουθεί τον ήλιο, συμβολίζει τον ίδιο τον ήλιο, τη μεταφορά της ζεστασιάς και της ευτυχίας, την λατρεία και τη μακροζωία, στοιχεία που υπάρχουν και στο ζώδιο του Λέοντα. Επίσης, μπορείς να τους προσφέρεις χρυσάνθεμα που συμβολίζουν την αισιοδοξία, τη χαρά και τα ανοικτά κίτρινα φύλλα τους θυμίζουν τη ζεστή, εξωστρεφή και ισχυρή προσωπικότητα των Λεόντων.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

ίσως τα βότανα θα ήταν προτιμότερα για τους Παρθένους, λόγω της εμμονής τους με τη λεπτομέρεια και της οικολογικής τους συνείδησης. Χάρισέ τους ένα μπουκέτο παιωνίες, για να τους ευχαριστήσεις για τις υπηρεσίες τους. Επίσης, ένα μπουκέτο από λεβάντα μπορεί να προσφέρει με το δροσερό άρωμα αλλά και την αντισηπτική ιδιότητά του τα στοιχεία που ψάχνει ένας Παρθένος. Η πάλι, ένα μπουκέτο από πανσέδες που είναι άρρηκτα συνδεμένοι με την στοργή, την ευαισθησία, την φυσική συστολή, την ευγένεια του μυαλού, την ανάμνηση και την σκέψη, θα ήταν μια εξαιρετικά επιτυχής επιλογή.

ΖΥΓΟΣ

Το αγαπημένο λουλούδι των Ζυγών είναι το τριαντάφυλλο ιδιαίτερα το ροζ. Αντιπροσωπεύει την αγάπη, την επιθυμία και την θηλυκή ομορφιά. Είναι ακόμη σύμβολο αγνότητας, αλλά και εγκαρτέρησης. Ακτινοβολεί κομψότητα και ταιριάζει με την ήρεμη, γαλήνια και ντελικάτη φύση τους. Επίσης, οι ροζ ορχιδέες αντιπροσωπεύουν την σπάνια και λεπτή ομορφιά τους και μεταφέρουν το μήνυμα της καθαρής αγάπης και της ώριμης γοητείας. Επειδή θέλουν η ζωή τους να περιβάλλεται από ρομαντισμό και ντελικάτο γούστο, δεν θα πουν όχι ούτε σε ένα μπουκέτο από ορτανσίες, που εκφράζει επίσης την ευγνωμοσύνη του δωρητή για την συμπονετική φύση του αποδέκτη του.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μια πολύ καλή επιλογή για τους Σκορπιούς είναι τα κόκκινα τριαντάφυλλα, δεδομένου ότι ταιριάζουν απόλυτα με τα αισθήματα που...σιγοβράζουν. Διάλεξε βελούδινα, κατακόκκινα τριαντάφυλλα, ίσως και με πολλά αγκάθια που συμβολίζουν τη συνύπαρξη του παθιασμένου έρωτα με τον πόνο. Το μήνυμα του πάθους και της φλογερής αγάπης θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από αυτό το κυριαρχικό ζώδιο. Μια επίσης καλή κίνηση είναι να τους χαρίσεις ένα μπουκέτο από τη θεραπευτική πασιφλόρα (λουλούδι του πάθους),που συμβολίζει τον πόνο και την υπέρβαση, έννοιες τόσες οικείες στην ψυχοσύνθεση ενός Σκορπιού.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες θα ενθουσιαστούν αν τους προσφέρεις οτιδήποτε...φουντωτό από μια μακρινή χώρα, αφού είναι λάτρεις της περιπέτειας, της πολυχρωμίας και των εξωτικών αρωμάτων. Αν τελικά δεν μπορέσεις να βρείς κάποιον εξωτικό... θάμνο, δώσε τους πρίμουλες που συμβολίζουν την νεότητα και τη λάμψη. Τα φωτεινά τους χρώματα αντανακλούν το φωτεινό χαρακτήρα των Τοξοτών και την ικανότητά τους να τα ξεπερνούν όλα με γέλιο και αισιοδοξία. Χάρισέ τους επίσης γαρίφαλα. Το γαρίφαλο σχετίζεται με τη σοφία και την εκπαίδευση και λέγεται ότι προκαλεί ενθουσιασμό σε όποιον το κοιτάει και το περιεργάζεται.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η αειθαλής καμέλια με τα κομψά μεγάλα άνθη είναι πάντα μια καλή επιλογή για έναν Αιγόκερω. Συμβολίζει τη φρονιμάδα, την υπεροχή και τη σταθερότητα που οι ίδιοι οι Αιγόκεροι ενσωματώνουν στην προσωπικότητα τους. Ένα άλλο λουλούδι που μπορεί να συγκινήσει την ψυχρή λογική του Αιγόκερω είναι ο ελλέβορος ή αλλιώς ρόδο των Χριστουγέννων, ένα υπέροχο λευκό λουλούδι με ροζ πινελιές. Η δυνατότητά του ελλέβορου να ανθίζει τους σκοτεινότερους μήνες του χρόνου όταν οτιδήποτε άλλο είναι παγωμένο το κάνει ένα πολύτιμο λουλούδι για τον Αιγόκερω που εκτιμά την αυτοπειθαρχία και την υπομονή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι θα εκτιμήσουν οτιδήποτε εκκεντρικό και πρωτότυπο όπως ένα μπουκέτο από ανθούρια. Τα σχήματος καρδιάς άνθη του που αναμιγνύουν το κόκκινο με το σκούρο πράσινο φύλλωμα, δίνουν ένα ακαταμάχητα όμορφο και εξωτικό αποτέλεσμα. Είναι κατεξοχήν το λουλούδι της φιλοξενίας. Επίσης, η στερλίτσια ή «πουλί του παράδεισου» -λόγω της αδιαμφισβήτητης ομοιότητας με τα έντονα χρώματα του γνωστού πουλιού- είναι ένα εντυπωσιακό λουλούδι που συμβαδίζει με την ιδιότροπη, διασκεδαστική και τελείως εκκεντρική πλευρά του χαρακτήρα τους.

ΙΧΘΥΕΣ

Αγαπημένο λουλούδι των Ιχθύων είναι η Ίρις. Πήρε το όνομα του από την αρχαία θεά Ίριδα, που ήταν και αγγελιοφόρος των θεών, κυρίως του Δία και της Ήρας. Μετέφερε μηνύματα από το «μάτι του ουρανού» (αυτό σημαίνει Ίρις) στη γη, με την καμπύλη του ουράνιου τόξου. Και αυτό το κομμάτι του ουρανού μπορούμε να το χαρίσουμε και στους ονειροπόλους Ιχθύς για να κάνουν τα δικά τους φανταστικά ταξίδια ευωδίας. Εξίσου ιδιαίτερο λουλούδι θα μπορούσε να είναι για αυτούς και το γεράνι, που έχει σαν μήνυμα «θεραπεύω το παρελθόν μου». Οπότε αν νομίζεις ότι κάποιος Ιχθύς νοιώθει πίκρα και θυμό και τον ταράζει το παρελθόν του χωρίς να μπορεί να απεμπλακεί από αυτό, πρόσφερέ του ένα μπουκέτο από γεράνια για να νιώσει καλύτερα.

Δες στην παρακάτω photo gallery τα λουλούδια που αντιστοιχούν στα 12 ζώδια:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved