Το Drama της κυρίας Αγγελοπούλου

Η Κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου είναι μια γυναίκα που όλοι γνωρίσαμε καλύτερα μετά την ανάληψη της προεδρίας της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

Το Drama της κυρίας Αγγελοπούλου

Πάρα πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι δεν θα τα καταφέρει και κάποιοι ορκισμένοι εχθροί της ήταν αυτοί που την περίμεναν στην γωνία με το σίγουρο μειδίαμα στα χείλη ότι θα αποτύχει παταγωδώς. Σαν δυναμική Τοξοτίνα με το όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα ξεχύθηκε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη για να διαδώσει με τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία της την ιδέα του Ολυμπισμού και της Ελλάδας.

634959401328600000277D467B70603D9BF1E7CBD6DA5FDDD9 600 375 1863290996

Σίγουρα έβαλε όλη της την δύναμη για να πετύχει το όραμά της και τελικά τα κατάφερε. Μέσα από κάποιες υπερβολές λόγω του εκρηκτικού της χαρακτήρα δεν πέρασε απαρατήρητη από την θέση της Προέδρου. Αντίθετα, λόγω του αυθορμητισμού που διαθέτει, μερικές φορές ξεπέρασε κάποια όρια τα οποία υποτίθεται πείραξαν την "ατσαλάκωτη" ελληνική κοινωνία.

Τελικά, σαν λαός, έχουμε μάθει να μην εμπιστευόμαστε τη δύναμή μας και να την μεταθέτουμε στους άλλους. Για αυτό δεν δεχόμαστε όταν ένας από εμάς πετυχαίνει και το κάνει μόνο για το κοινό καλό. Πάντα θα βρίσκουμε πράγματα να του αποδίδουμε που είναι αρνητικά, ξεχνώντας για άλλη μια φορά την ουσία και βλέποντας μόνο κάποια επιφανειακά πράγματα, τα οποία σίγουρα είναι αυτά που μπορεί να κτυπούν στο μάτι άσχημα αλλά η αλήθεια όπως ξέρουμε πάντα βρίσκεται αλλού.

Με το νέο της βιβλίο MY GREEK DRAMA "κτύπησε" πάλι και, κατά κάποιο τρόπο, με το δικό της απαράμιλλο στυλ έριξε βόμβες στα ήδη σαθρά θεμέλια του πολυκαιρισμένου ελληνικού πολιτικού σκηνικού. Με την κίνησή της, είναι σα να ένιωσε την ανάγκη να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, να πει αλήθειες που μπορεί και να πονάνε και, εμμέσως πλην σαφώς να δείξει πράγματα τα οποία ισχύουν αυτή την στιγμή εδώ στην Ελλάδα.

gianna1

Το βιβλίο αυτή την στιγμή κυκλοφορεί μόνο στην Αμερική και σίγουρα είναι γραμμένο καθαρά για το αμερικανικό κοινό, έχοντας τη χροιά ενός κοσμοπολίτικου βίπερ, αφού μεταξύ των αποκαλύψεων βάζει και την σφραγίδα των προσωπικών της στυλιστικών επιλογών, που μερικές φορές ίσως να αγγίζουν και την υπερβολή. Πέρα από τα εξωτερικά φαινόμενα και το βαθύ πλούτο με τον οποίο η Κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου προκαλεί μερικές φορές και μέσα από το βιβλίο, που είναι ένα συνονθύλευμα αληθινών αποκαλύψεων για τα δρώμενα της ελληνικής κρατικής σκηνής, όχι μόνο προκαλεί, αλλά γίνεται και στόχος.

Το πράγμα γίνεται ακόμα βαρύτερο σε συνδυασμό με την υπερβολή που έχει πάνω της και με το προσωπικό της στυλ που μπορεί να θυμίζει λίγο πολύ το "Τόλμη και Γοητεία". Γιατί η μανία της με την κομψότητα και το στυλ μαζί με τα πανάκριβα γούστα την κάνει κατά κάποιο τρόπο απόμακρη από τον Ελληνικό λαό, κυρίως αυτή την στιγμή που υπάρχουν άτομα τα οποία πραγματικά έχουν θέμα καθημερινής επιβίωσης και αρκετοί τρέφονται από τα δημόσια συσσίτια.

Βέβαια, επειδή έχει την στόφα ενός ατόμου που το λέει η καρδιά της, το θέμα της αρρώστιας της το θίγει τόσο εξ απαλών ονύχων που φαίνεται για άλλη μια φορά ότι αυτή η κυρία έχει πραγματική καρδιά ενός Λιονταριού. Και σίγουρα η ασθένεια είναι "το δώρο" που απέκτησε μετά την τεράστια πίεση και ευθύνη όλου αυτού του μεγάλου εγχειρήματος των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι το τίμημα για τον τόσο μεγάλο κόπο και αγώνα. Δυστυχώς, κανένας δεν φεύγει αλώβητος από τέτοιες ιστορίες. Και σίγουρα υπάρχει και η πικρία για την πιθανή αχαριστία εκ μέρους κάποιων που ήταν πολύ κακόβουλοι.

aggelopoulou2 h 633 451

Το κακό είναι ότι όλοι κρίνουμε μέσα από την δική μας μικρή οπτική γωνία και σπάνια εώς ποτέ μπαίνουμε στην θέση του άλλου. Παρασυρόμενοι από τις εξωτερικές εντυπώσεις κρίνουμε ασταμάτητα μέχρι τελικής πτώσεώς του και σχεδόν ποτέ δεν έχουμε τα ορθά συμπεράσματα. Η μόνη σωστή κριτική μπορεί να επέλθει από τις πράξεις του άλλου και, υπό αυτό το πρίσμα, η κυρία Αγγελοπούλου τα κατάφερε περίτρανα.

Για αυτό ερχόμαστε στο ερώτημα αν έχει τελικά τα προσόντα, αν υποσυνείδητα έχει βλέψεις για επαναφορά στην πολιτική και γιατί όχι σε μια θέση πολύ πιο ανεβασμένη πλέον από την προηγούμενη, ίσως και αυτής της Πρωθυπουργού; Θα μπορούσε να γίνει αυτό που ονειρεύεται ο κάθε έλληνας πολίτης; Θα είναι αυτή που θα τον απαλλάξει από τα χρόνια δεσμά της σκλαβιάς; Θα φέρει την ανατροπή στο αρρωστημένο σύστημα ή θα την κουκουλώσει και αυτήν το φθοροποιό σύστημα της Ελλάδας και θα έχουμε ένα ακόμα Βατερλώ στην ελληνική κοινωνία που θα σκάσει κι αυτό μαζί με άλλα πολύχρωμα φώτα στην επιφάνεια του αττικού ουρανού;

351358~1

Αυτό μακροπρόθεσμα θα το δείξει ο χρόνος αλλά και η μοίρα που κατά κάποιο τρόπο θα παίξει τον ρόλο της για την Ελλάδα. Όσο πάντως πιο πολύ οραματιζόμαστε ο καθένας μια πιο υγιή και δημιουργική Ελλάδα, κάνοντας συγχρόνως ατομικές προσπάθειες για να αλλάξουμε το μέσα μας, τόσο πιο εύκολα ο Θεός που κατευθύνει την μοίρα μας θα μας ακούσει. Και τότε σίγουρα, κάποιος που ήδη έχει αποδείξει την αξία του σε ένα μεγάλο εγχείρημα όπως η Κυρία Αγγελοπούλου ή ακόμα και κάποιος άλλος που θα έχει ψυχή ελληνική μπορεί να ξαναπροσπαθήσει να γίνει ο καπετάνιος αυτού του μεγάλου καραβιού που λέγεται Ελλάδα . Καλή μας επιτυχία!!!

*Αναρωτιέστε ποιά είναι η καρμική προέλευση και ο προορισμός σας; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved