ΔΕΙΤΕ: Το οικολογικό σπίτι στην Αττική που κάνει θραύση στα ξένα μέσα

Ένα οικολογικό σπίτι με «πράσινη» οροφή στο Συκάμινο Αττικής τράβηξε την προσοχή των ξένων μέσων, ενώ είναι υποψήφιο και για το βραβείο Αρχιτεκτονικής Μις φαν ντερ Ρόε 2013.

ΔΕΙΤΕ: Το οικολογικό σπίτι στην Αττική που κάνει θραύση στα ξένα μέσα

Το διαγώνιο σπίτι με την οικολογική οροφή, που φιλοξενείται σε άρθρο του Inhabitat, προεξέχει από το έδαφος και είναι σχεδιασμένο από την Tense Architecture Network με έδρα την Αθήνα.
Το σπίτι βρίσκεται στο Συκάμινο και δένει αρμονικά με το άγονο τοπίο, σε βαθμό που σχεδόν χάνεται. Η «πράσινη» στέγη που είναι στολισμένη με ελίχρυσο, ροδάνθεμο, λεβάντα και θυμάρι διατηρεί το σπίτι δροσερό και παρέχει στους κατοίκους του ένα υπέροχο μέρος για χαλάρωση
Κρυμμένο σε ένα χωράφι γεμάτο ελαιόδεντρα, το σπίτι στο Συκάμινο έχει μήκος 59 μέτρα και μια στέγη ρομβοειδή, ενώ το μισό του εσωτερικού του χώρου βρίσκεται υπόγεια. Το σαλόνι, βρίσκεται στο κέντρο του σπιτιού, ενώ τα υπνοδωμάτια βρίσκονται στις άκρες του κτιρίου.
Το σπίτι είναι φτιαγμένο από δροσερό οπλισμένο σκυρόδεμα που είναι εμφανές στη στέγη και στους τοίχους. Περσίδες, μεταλλικά ρολά, και ο υπόγειος σχεδιασμός του σπιτιού προστατεύει το εσωτερικό από τον ήλιο ενώ η κυλιόμενη πράσινη στέγη μιμείται τα βουνά της γειτονικής Εύβοιας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved